Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Abi bir tutturulmus chromisler tek sürü oluyorlar diye herkes oyle gidiyor..Bu chromisler sayı saymasını biliyor mu merak ettim..17 olunca herkes tek sıra olunup mu sayılıyor 18 cni yoksa ben burdayım beni oldurun mu diyor bendeki ciftti 8 tane ne öldü ne de bişey oldu bilginize
ben bakırköydeki poseidon akvaryuma ocean yem almak için gittim yeni ithalat yapmışlar ellerinde sürü olma yolunda bir çok chromis var baya sağlıklı. 7 adet aldım hepsi cana var gibi tavsiye ederim ...
Bugün poseiodondaydım, kalan 4 balıkta rezerve edilmişti bilginize. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam daha öncede yaralı olan chromisler almıştınız. Bu bakımdan sağlıksız balık eklemeyin bir daha. Tuzluluğunuzdan emin olmalısınız bir de çünkü diğer başlıkta aynı akvaryumdan canlı alan üyeler tuzluluğun 1.025 olduğunu söylüyordu siz ise 1.021 olduğunu. Eğer siz yanlış ölçüyorsanız ciddi problem var demektir benden size söylemesi.
tuzluluk ile ilgili problem o anlık benim hatamdı, sanırım acele ölçtüm ,ölçmeye başlamadan tatlı su ile çalkalamadım , boş boğazlık edip hemen yazdım vs vs
huyumdur dışarıdan su gelirse ne olursa olsun azar azar benim akvaryumum suyu ile karıştırır balıkları alıştırır sonra akvaryuma atarım bu tatlı sudaykende öyleydi.
yaralı balık almamla ilgili olarak o benim kaderimdi , almak zorundaydım,uzun hikaye.
tuz ölçerimi başka bir akvaryumda , başka bir tuz ölçerle test ettim doğru ölçüyor
koray sen ve diğer gönül dostlarım sayesinde her geçen gün birşeyler öğrenip biraz daha tecrübe kazanıyorum,bu hem akvaryum hemde insanlık namına.
uyarı ve fikirlerinizi dikkate alıyorum emeği geçenlere teşekkür ederim.
Hayrettin abi umarım balıkları alıştırdıktan sonra akvaryuma atarken sadece balıkları atıyorsundur. Suyunu akvaryuma koymadığını ümit ediyorum. Benim bildiğim bazı akvaryumcular balıklardaki benek gözükmesin diye akvaryumlarına bakır eklerler ve sen bu suyuda akvaryumuna katarsan mercan yoksa bile döngü bakterilerini nakavt edersin mercan varsa good bye deme ihtimalin çok yüksek
Vala abi Semih saolsun bugün anca taşıdık sistemi seramikleri koyduk benim epoksi ile yapıştırıp yaptığım bi iki dekor vardı onlarıda koyduk güzel oldu gibi p.tesi su koyacaz bismillah diyip