Keşfet

1 Aydır Akvaryumum Kırıkmış!!!!

istinye

Yeni Üye
Ad Soyad
Çetin Tok
Merhaba
Bir ay önce kurduğum akvaryumumda arka kısımda meğerse bir kırık varmış. Bugün tesadüfen farkettim, herhangi bir sızdırma yok ama bu duruma inanılmaz canım sıkıldı. 

Hobinin hemen başında herşeyi dikkatlice araştırıp, ince eleyip sık dokurken bu şekilde bir problem insanın canını gerçekten çok sıkıyor.

İşin tuhafı kırığın nasıl oluştuğunu da bilmiyorum, tank sıfır yapıldı ve eve taşımadını kendimiz yapmıştık,ilk günden beri olup olmadığını da merak ediyorum.

Akvaryum hacmi brüt 120 litre ( 40cm yükseklik arkadan sump)
Cam kalınlığı 8mm.
Tank henüz 1 aydır faal, 6 adet conch var ve diatom süreci devam ediyor.
Önerileriniz nelerdir?

Ekli dosyayı görüntüle 44635

Ekli dosyayı görüntüle 44636

Slikonla desteklenmesi lazım

Taşırken köşesi çarpmış. Çatlak şeklinde ilerlemediği ve şimdiye su sızdırmadığı için büyük ihtimal bir şey olmaz. Ben de buna benzer darbeler almış olan 100 litre bir akvaryumu ikinci sahibi olarak yıllardır kullanıyorum. Çok düşük bir ihtimal olarak da oradaki silikon özelliğini zamanla kaybeder ve her tarafı su basar :)

500lt akvaryumumu kendim yaptim. Profesyonel anlamda olmasa da kendim icin cesitli boy ve sekillerde bircok akvaryum yapmisligim var. Sizdeki kirik tehlike arzetmiyor. Ancak tavsiyem o bolumu zimpara ile keskin ve sivri yerlerini iyice zimparalamaniz yonundedir. Oraya uygulanacak bir silikonun pek bir faydasi olmaz lakin en azindan kucuk bir ihtimal de olsa oraya gelecek herhangi bir baska darbeyi berteraf etmesi acisindan uygulanmasi daha iyi olur. Gecmis olsun.

Dıştan yapacağınız slikon camın patlama riskini minimuma indirir. İçerden bir parmak slikonla desteklemek iyi olurdu lakin suya salınım yapma olasılığı var.

İçerden kesinlikle silikon koyamaz mert bey

Tatlısuda akvaryumda su varken yapılıyor ama tuzlu sudaki canlılar daha hassas

5 cm bi cam parcasini boydan boya ek yerinden silikonla yapistirin birtanede arkasindan yapistirin yukardan asaya eni 5 cm veya 3 cm filan olsun tas gibi olur eskisinden saglam olur dert etmeyin benim silikonlarim atmisti tankin 4 bir yanini oyle desteklemistim 450 lt di tank oyle 3 sene kullandim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar akvaryum herhangi bir darbe almıcaksa gerek yok.!!!

bisey  olmaz hocam gönulrahatlıgı ile kullanabilirsiniz. koseden capak atmıs taşırken olmus .

Yorumlar için çok teşekkür ederim, yorumlardan sonra şimdilik dıştan silikonlayıp o şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar