Keşfet

1 Aylik akvaryumda yesil yosun sorunu

Eule

Yeni Üye
Ad Soyad
Engin Kilic
Merhaba arkadaslar,

akvaryum yaklasik 1,5 aylik. 75*55*50 ve alttan sumpli.

Aydinlatma 93 Watt LED Fluval (Günde 8-9 saat, günes dogum-batim simulasyonlu)

Sump Nyos Quantum 120

Tuzluluk 1,025

Su degisimi haftalik 15% (R/O)

Ph 8,1

Nitrit, amonyak degerleri cok düsük

Nitrat 5 

Kh 7-8 arasi

Canli yükü 2x false, 1 wrasse, 2 kardinal

Bu yosunlarla ilgili yorumunuz nedir? Simdiden tesekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 52970

Ekli dosyayı görüntüle 52971

Ekli dosyayı görüntüle 52972

Hocam çok iyi bilmiyorum ama yüksek silikat tetikliyor ro cihazınızın sıkıntısız olduğundan emin misiniz. Çıkışında silikat reçinesi var mı?

Hocam çok iyi bilmiyorum ama yüksek silikat tetikliyor ro cihazınızın sıkıntısız olduğundan emin misiniz. Çıkışında silikat reçinesi var mı?
Silikat ve fosfat testlerini yeni ismarladim, yarin gelecekler. R/O 3'lü filtrasyon ama acikcasi emin degilim. Eve gidince bakacagim tesekkürler.

RO cihazı 3 lü filitrasyon olmaz. Onlara ilaveten membran filitre ve silikat filitresi olmalı.

tds metrenin 0 vermesi şart

Fosfat ve silikat testlerini yaptiktan sonra yüksek miktarda silikat tespit ettim. Sera'nin silikat granüllerinden ismarladim. Bunun disinda bir cözüm öneriniz var midir? Tesekkürler. 

Hocam su arıtma sisteminde RO yeni Reverse Osmoz işlemini membran yapar. Öbür türlü sadece çeşme suyunu 10 mikron filtreden geçirmiş olursunuz. Silikat filtresini de arıtmacılar mixbed veya reçine olarak biliyorlar. Benim evde kullandığım arıtmayı etkilemesin diye membran çıkışı T bağlantı yapıp ayrı bir haznede mixbed ünitesine yönlendirerek 0 ppm TDS'de çıkış alabiliyorum. Mixbed denmesinin nedeni de hem Anyon hem de Katyon elementleri tutmasından dolayı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar