Keşfet

1 mt bir tanka kaç tane tang türü uygun olur

S boy alırsanız iyi bir Ps ile 5 tane olabilir. Ancak canlılar L boya ulaştığında sıkılmaya başlarlar.

Tanglerin en az büyüyenleri, kole tang ve yellow tang türleri, sonrasında blue tang gelir...

gerisi büyüyen cinsler... Yani 1m tanka 1 tanesi bile fazla...

ufaklardan da en çok 2 tavsiye ederim veya 2 zebrasoma türü olursa 1 kole tang türü mesela...

2 adet yeterli gelir s boylarda

Tarık Bey, eski 70x70x50 tankımda 1 adet M-L blue tang, 1 adet M-L Naso tang, 1 adet L Sailfin tang, 1 adet M Brown tang'im vardı ve sorun yaşamıyordum. PS olarak BM Curve 7 kullanıyordum. Ama bu her tankta sorunsuz olacağı anlamına gelmez tabiki.

bu iş anlatmayla anlatılmaz tecrube ve durum belirler sonucu... canlıları sırasıyla al, acele etme olabildiğince küçük canlılar alırsan ve bu balıklar uysal olursa 4/5 tane sığar. canlılardan biri agresif olursa 1 tane bile tanka fazla gelir:) anlıyacağın hobici ve uysal tür canlı bul, saten zamanla herşeyi tecrube eder ona göre ilerlersin...

arkadaşlar kesinlikle tecrübeli arkadaşların sözüne itaat edin benim gibi heves edip farklı farklı yerlerden dünya kadar balık doldurup akvaryumu patlatmayın , alabiliyorsanız hobiciden veya güvendiğiniz iyi bir ithalatçıdan alın, birkaç günlük balığı alacaksanızda kesinlikle karantina tankı yapın hakkaten bu iş tamamiyle sabır yoksa benim gibi balık öldürürsünüz.nasıl öldüğünüde anlamazsınız bende sadece hobiciden aldığım balıklar hayatta geri kalanlar hep öldü

1 den fazla degiskene bagli. Bunlar ps kapasitesi, mercan coklugu ve turu. 

Ben 1 m de 3. M boy tangi uzunca bir sure besledim. Boylar ufakken hic bir sikinti yasamadim. Buyukduklerinde nitrat problemim oldu. Balik kavgalari basladi. 

Aldigimiz baliklara allah omur verdigi surece son sahibi olmamizi gerektirmiyor. S boy alirsin 5 tane 6-7 ay beslersin buyuyunce satada bilirsin veyahut s boy ile degistirirsin. S boy baliklarda genelde yem problemi olur. Alirken yem alip almamasina bak oncelikle.

Ben 140 / 75 / 55 tankımda ATB ps ile 11 tane m boy üzerinde Tang besliyorum :)

3 blue

2 Purple

2 Naso

2 Yellow

1 Selfin

1 Brown 

Maşallah herkese teşekkür ediyorum bilgilerinizi paylaştığınız için şuan l boy yellow l boy sailfin var tang türlerinden purple ve naso almayı denicem sırayla bakalım sonuç ne olucak bide koyarsam durumum el verirse sohal koyarım umarım sorun çıkmaz 

üstad acele etme su değerlerini kontrol ede ede sağlam adımlarla git acele edersen benim gibi 8 balık öldürürsün

Tamam Metin bey dediklerinizi uygulıcam teşekkürler herkese sağlıklı hobiler

Aslında herkes mercandan korkuyor, ancak tuzlusu hobisinde korkulması gereken canlı bence balık. Pimi çekilmiş bomba gibi katliam yaratabiliyor. 3 olur 5 olur demek aslında tamamen tahmini ve şans. Bu alınan balığın türünden,huyundan suyundan bile fark yaratabilir. 

10 balıkta olabilir 2 balık da. 1 balık eklersiniz sonra eklediğiniz 2. balığa dünyayı dar eder başka tang koymaya cesaret edemezsiniz . O yüzden en iyisi tek tek ekleyerek sabırlı davranmak. Benim kanaatime göre 2 tang ideal olacaktır. Çok geniş türlerde balık ithalatları oluyor değerlendirmelisiniz. 

Değerlendiricem teşekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar