Keşfet

100*60*50h ile Merhaba

ozgur.ozkurt

Yeni Üye
Herkese Merhabalar,

Foruma aslında ilk 2013 yılında üye olmuş, 60cm'lik bir nano ile kısa bir tecrüben olmuştu. Geçen zamanda bitki akvaryumları ile hobiyi devam ettirdim.

Yeni bir kurulum tekrardan aranıza katılıyorum. Hem değerli önerilerinizi almak hem de bu serüvenimi burada paylaşmak istiyorum.

SPS ve karışık mercan ve canlı türleri düşünüyorum.

Tank; 100*60*50h 

PS; Reef Octobus 150s

Dalga Motoru; QPS9 veya QPS16 (öneriniz olur mu)

En kararsız kaldığım konu ise aydınlatma. Aquareef pro 4 plus (320w) güzel bir aydınlatma fakat led konusunda tek başına SPS için yeterli gelmediği tecrübe edilmiş, bu bilgi güncel midir.

6x39watt armatür kullansam 300 LT 'de SPS'lere yeterli gelir mi. ATI ve Giessemann gibi markaların stokları git gide zayıflıyor. Floresansız kalsak Sylvania ile idare edilebilir mi?

Şimdiden herkese görüşleri için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, tankınızın ölçüleri, benim resife yakın (100x60x45h) orta boy sayılabilecek ölçüler ve bu resifte de SPS, LPS, Soft karışık türler var ve 200 wattlık Aquareef Pro 2 yeterli oluyor. ( https://www.resifbolgesi.com/forums/topic/72120-resif-akvaryumu-2-100x60x45h/ ) Dalga motorunu düşük/orta halli Coralbox QPS 16 veya HSBAO EX 38 olursa yeterli olur bu hacimdeki akvaryuma. Aydınlatma konusuna gelirsek resifinizi komple gerçek rengini almış SPS Acropora  yapmayacaksanız, basit SPS ve LPS, Soft mercanlar yapacaksanız orta halli ledler mesela Aquareef Pro 3 veya 4 yeterli oluyor. İleride Acroya dönecekseniz ledlerin yanlarına T5 ilave edebilirsiniz. Tabii sabır, tecrübe de önemli.

Yeni kurulum uzun ömürlü ve görsel olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba. Yeni kurulumunuz gönlünüzce olsun.

320 Watt LED kuvvetli bir miktar. Bunda kırmızı gibi kullanmayacağınız LED'lerin de gücü dahil edilse de her şekilde yeterli olacağını düşünüyorum. 3 Noktadan LED grupları var, ışığı da paylaştırarak verir, bence floresan kullanmanıza gerek kalmaz. Örneğin, benim 100x35x40 tankta 185 Watt'ı %60'lardan fazla açmama gerek olacağını sanmıyorum. Gerçi benim kurulum da ilk haftalarında.

Floresanlarda duyduğum, iki büyük marka dışındakilerin çok ideal olmadığıydı.

Dalga motorlarıyla ilgili düşüncem, tek noktadan güçlü akıntı yerine iki - üç noktadan aynı akıntıyı vermek daha doğal gibi geliyor. 2 Tane Nero 3'ü bu şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum. %70'e kadar sıfır ses, 70 üzerinde uğultular başlıyor. Sizin motorlarda da böyle olabileceğini düşünürsek birden çok motoru düşünebilirsiniz.

Merhaba, tankınızın ölçüleri, benim resife yakın (100x60x45h) orta boy sayılabilecek ölçüler ve bu resifte de SPS, LPS, Soft karışık türler var ve 200 wattlık Aquareef Pro 2 yeterli oluyor. ( https://www.resifbolgesi.com/forums/topic/72120-resif-akvaryumu-2-100x60x45h/ ) Dalga motorunu düşük/orta halli Coralbox QPS 16 veya HSBAO EX 38 olursa yeterli olur bu hacimdeki akvaryuma. Aydınlatma konusuna gelirsek resifinizi komple gerçek rengini almış SPS Acropora  yapmayacaksanız, basit SPS ve LPS, Soft mercanlar yapacaksanız orta halli ledler mesela Aquareef Pro 3 veya 4 yeterli oluyor. İleride Acroya dönecekseniz ledlerin yanlarına T5 ilave edebilirsiniz. Tabii sabır, tecrübe de önemli.

Yeni kurulum uzun ömürlü ve görsel olsun.
Aquareef ürünlerinin yazılım hataları ile ilgili olumsuz yorumlar okudum, sizin hiç böyle bir tecrübeniz oldu mu?

QPS 16000' lik olduğu için kısık ayarda bile akvaryumu dağıtır diye yönlendirildim, sizce fazla gelir mi?

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Merhaba. Yeni kurulumunuz gönlünüzce olsun.

320 Watt LED kuvvetli bir miktar. Bunda kırmızı gibi kullanmayacağınız LED'lerin de gücü dahil edilse de her şekilde yeterli olacağını düşünüyorum. 3 Noktadan LED grupları var, ışığı da paylaştırarak verir, bence floresan kullanmanıza gerek kalmaz. Örneğin, benim 100x35x40 tankta 185 Watt'ı %60'lardan fazla açmama gerek olacağını sanmıyorum. Gerçi benim kurulum da ilk haftalarında.

Floresanlarda duyduğum, iki büyük marka dışındakilerin çok ideal olmadığıydı.

Dalga motorlarıyla ilgili düşüncem, tek noktadan güçlü akıntı yerine iki - üç noktadan aynı akıntıyı vermek daha doğal gibi geliyor. 2 Tane Nero 3'ü bu şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum. %70'e kadar sıfır ses, 70 üzerinde uğultular başlıyor. Sizin motorlarda da böyle olabileceğini düşünürsek birden çok motoru düşünebilirsiniz.
Aquareef konusunda endişem yazılım hatları ile ilgili yorumlar olması. Sizin de başınıza geldi mi?

QPS 16000' lik olduğu için kısık ayarda bile akvaryumu dağıtır diye yönlendirildim, sizce fazla gelir mi?
Bence en çok ihtiyacınız olacak akıntı motorun %70 kapasitesine eşit ya da düşük olabilir. Benimkilerin her biri 3.200 Litre / saat hızda çalışıyor, %35'ine denk geliyor. Size 2 x 9.000 ya da 1 x 16.000 gerekir herhalde.

Aquareef konusunda endişem yazılım hatları ile ilgili yorumlar olması. Sizin de başınıza geldi mi?
O markayı kullanmadığımdan yorum yapmayım. Elektronik donanım üreten biri olarak yerli ürünlerden köşe bucak kaçıyorum. Dediğim gibi, bu marka ile hiçbir ilgisi yok, fikrim de yok. Tasarımı hoş duruyor. Yazılım screenshot'ını görüp peki diyerek kapadım...

Bence en çok ihtiyacınız olacak akıntı motorun %70 kapasitesine eşit ya da düşük olabilir. Benimkilerin her biri 3.200 Litre / saat hızda çalışıyor, %35'ine denk geliyor. Size 2 x 9.000 ya da 1 x 16.000 gerekir herhalde.

O markayı kullanmadığımdan yorum yapmayım. Elektronik donanım üreten biri olarak yerli ürünlerden köşe bucak kaçıyorum. Dediğim gibi, bu marka ile hiçbir ilgisi yok, fikrim de yok. Tasarımı hoş duruyor. Yazılım screenshot'ını görüp peki diyerek kapadım...
Uzun yıllardır üzerinde çalışılıyor gibi gözüküyor. Ancak sadece 1-2 kişilik bir şirket. Anladığım kadarıyla iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorlar ama arkasında çok büyük ar-ge çalışması yok gibi gözüküyor. Playstore'da yazılıma belirttiğiniz gibi olumsuz yorumlar var maalesef :(

Kullanan birkaç kişiden görüşlerini alabilirsek süper olacak aslında..

Aquareef ürünlerinin yazılım hataları ile ilgili olumsuz yorumlar okudum, sizin hiç böyle bir tecrübeniz oldu mu?

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Aquoreef pro 2-3-4 orta halli bir led sistemi, ben 5 seneden fazlası pro 2 yi kullanıyorum sorun yaşamadım. Yaşanırsa da sahibi İzmitte, çözüm buluyor, yurt dışı markaların çoğunun  kalitelide olsa ürün sorumluluk kabul edecek sahibi yok, çoğu zaman ikide bir ithalatçıları, distribütörleri değişiyor. (mesela benim USA malı Vortech Ecomarine dalga motoru birkaç senede iflas etti, motor bloğu bozuldu yedek parça bulamadım ve attım çöpe) karar sizin. Dalga motoru olarak bende Hsbo ex 28 var ama onu ex38 ile değiştireceğim ileride, dalga biraz az geliyor. İsterseniz düşük güçte olan Coral box OPS 9 veya Hsbao EX 28 olanını alın, ileride değiştirirsiniz. Ben görüntü kirliliğine yol açmamak için tek akıntı motoru kullanıyorum , efektif çalışıyor, dalga motorunu resifin arka camına yakın ve üst konumda yerleştirdim ve üst tarafa yönelttim, bilardo topu misali 4 band akıntı yapıyor ve taşırmaya yöneliyor. Yani daire çiziyor.

Akvaryuma ilişkin foto, video varsa paylaşırmısınız, yardımcı olalım.

selam herkese ispanyol yapımı dıye bılıyorum  POPBLOOM marka led e bakın bırde fıyatı uygun 75cm lık kullkanıyorum 3 aydır gayey memmunum fan yok radyator sıstemı ısık baya guclu ınceleyın

aquareef  kullandın nano ve pro yu arıza yaptı bır kere bıle maıle cevap vermedıler bırdaha kullanmam suanda elımde kalan 2 guc unıtesı var saglam olarak

Akvaryum ne aşamada acaba?

Konu görüntüleyen kullanıcılar