Keşfet

100 x 100 x40 akvaryuma ışıklandırma tavsiyesi

karides

Yeni Üye
Ad Soyad
bülent
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Ölçülerim başlıktan da anlaşılacağı üzere 100 x 100 x 40 (evet biliyorum garip ölçüler ama tank hediye geldi, yapacak bir şey yok)Derinlik 1 metre olduğu için her şeyden önce en büyük problem ışıklandırma gibi görünüyor. Acaba 1 adet 150w ya da 250w Metal Halide ışıklandırma için yeterli olur mu? Ya da 2 adet 39w aquastar + 2 adet 39w daylight+ 1 adet 39w coralstar da + 1 adet 39W  marinestar işimi görür mü?Cevaplarınız bekliyorum. Teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
O akvaryuma 2 adet 4x39 armatür koymanız lazım 

çözülür ama şu şekilde yapmanız lazım 

akvaryumu gözünüzle ikiye bölün yani 100x50 şeklinde tam ortasına 1. 4x39 armatürü yerleştirin diğerinide 2. armatürü yerleştirin 

çözülür ama şu şekilde yapmanız lazım 

akvaryumu gözünüzle ikiye bölün yani 100x50 şeklinde tam ortasına 1. 4x39 armatürü yerleştirin diğerinide 2. armatürü yerleştirin 
Çok özür diliyorum, ama ölçüleri veririken ben hata yaptım galiba. Akvaryumun ölçüleri : 

Uzunluk :100 cm, Genişlik: 40 cm, Yükseklik:100 cm şeklinde. Kusura bakmayın ilk mesajda yanlış yazmışım., sorun yükseklik yani derinlikte. Bu durumda cevabınız??? 

Tavsiye :

o akvaryumu yan yatırın, alt veya üst camın birini sökün, yana 100x40 bir cam kestirin, sonra t5 le veya LED'le aydınlatın bitsin...

öteki türlü en az 250w metal veya cob led tipi dar mercekli Kessil falan 2-3 tane gerekecek, astarı yüzünü geçecek,

ayrıca el kol girmeyecek dibine ulaşılamayacak ( basketçi değilseniz)

akıntı ne olacak? dipte tortu çökmesin diye acayip bir akıntı veya değişik bir filtrasyon bulacaksınız...

mercan Kaya sığmayacak balıklar dönemeyecek ....

Kısaca ilk cümleye dönün, yol yakınken buradan gidin, öteki sorunlarla dolu bir yolculuk...

Merhabalar,

Benim de akvaryumumun yüksekliği 100cm ve bunu isteyerek yaptırdım. boyutlar 70x70x100h. Yan yatırmak cam kestirmek vs tercih edeceğim şeyler değil. Derinlik 100cm ve benim de mercan ve omurgasızlar için doğru ışıklanmdırma tavsiyesine ihtiyacım var. Saygılar.

1 adet 400 watt mh kaliteli bir reflektor ile yeterli gelir . 100 cm derinliğe mh dışında bişey yeterli gücü veremez malesef . Ledler zaten normalde bile mercan bakımında tek başına yeterli olamıyor malesef illaki bir destek istiyorlar  renklenme için ama radium 20k lamba tek başına gayet yeterli gelir.

Bencede 400w den dusuk mh yetmez. Belki elektrik maliyetini dusurmek icin led ile takviye yapila bilir

Konu görüntüleyen kullanıcılar