Keşfet

100x50x50 Akvaryum için tavsiyeler

zaradene

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Yılmaz
Merhabalar aranıza yeni katıldım. 31 yaşında Ankarada yaşıyorum ismim Murat. Tatlı sudan sonra tuzlu suya geçmeye karar verdim(tüm ekipmanları yolladım elimde ekipman yok). 100x50x50 boyutunda sumplu(70x40x40) mobilyalı bir akvaryum siparişi verdim.

Resif akvaryumu düşünüyorum. Mercan olarak soft mercanlarla başlamak istiyorum. Xenia ve Zoa polyps şuana kadar gözüme kestirdiklerim. Balık olarak 250 lt için tavsiye edilen balıklar şemasında gördüğüm balıkları akvaryuma katmaya karar verdim. 1 yellow tang, 1 flame angel, 2 palyaço, 1 firefish, 1 clown goby, 1 cardinal ve 1 sixline wrasse. Balık olarak incelediğimde balıklar çok hoşuma gitti. Ek ya da çıkar dediğiniz var mıdır acaba? Aynı zamanda bu balıklarla yetiştirebilceğim mercan tavsiyeleriniz nelerdir?

Sessiz bir sistem kurmak istiyorum akvaryum yatak odamda olacak.  Bu sistem için ekipman tavsiyeleriniz nelerdir? Çok uçuk fiyatlar hariç bütçem uygundur. Benim için önemli olan balıkların ve mercanların mutlu ve sağlıklı büyüyebilmesi o yuzden en iyiye yakın ekipmanları tercih etmek istiyorum. Sizden ricam bana kumundan tuzuna ve tüm işime yarayabilcek ekipmanlar için tavsiye verebilir misiniz? Diatom sürecinde temizlikçileri koyup, diatom bitince 1,2 mercan koyarak başlamak istiyorum işe. Zamanla 2-3 hafta aralıklarla da balıkları koymak istiyorum. Bu konuda da tavsiyelerinizi yada sıralama önerilerinizi söylerseniz çok mutlu olurum

Aranıza katılmak çok güzel. Yardımlarınızla umarım çok güzel bir sistem kuracağım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekipman tavsiyesi verebilir misiniz acaba?

merhaba hoşgeldiniz

bahsettiğiniz canlıları 100x50 akvaryumda bakabilirsiniz ps olarak JNS co1 veya curve9, dalga motoru rw8, armatür olarak 4x39w bir t5 armatür ile bahsettiğiniz ve bakımı kolay olan canlıların tümüne bakabilirsiniz kaya olarak güzel kürlenmiş yerli kayalara bakabilirsiniz 30kg civarında kaya yeterli gelir kum aragonit iyidir 25kg civarı yeterli gelir kafa motoru newjet 4500 ve mutlaka su tamamlama sitemi ve reverse osmos kolay gelsin

merhaba hoşgeldiniz

bahsettiğiniz canlıları 100x50 akvaryumda bakabilirsiniz ps olarak JNS co1 veya curve9, dalga motoru rw8, armatür olarak 4x39w bir t5 armatür ile bahsettiğiniz ve bakımı kolay olan canlıların tümüne bakabilirsiniz kaya olarak güzel kürlenmiş yerli kayalara bakabilirsiniz 30kg civarında kaya yeterli gelir kum aragonit iyidir 25kg civarı yeterli gelir kafa motoru newjet 4500 ve mutlaka su tamamlama sitemi ve reverse osmos kolay gelsin
Çok teşekkür ederim çok sağolun. Bu balıklarla ilerde beraber yaşayabilcek tavsiye ettiğiniz mercanlar nelerdir acaba?

Konu görüntüleyen kullanıcılar