Keşfet

100X60X60 ilk Akvaryumum :)

Ad Soyad
Behcet
Merhaba :)  

Sizlerin burada paylaştığı bilgiler doğrultusunda ve Fatih ULU ( uLu79) sayesinde 15 Ocakta kurduğum Akvaryuma bu hafta itibariyle canlı girmeye başladı, geçen hafta 2 tane konç ve 1 adet Hermit Yengeç ile ilk canlı girişini yapmıştık. Diatom çok uzun sürdü, bunun sebebini de yetersiz armatür olduğunu anladığımız anda hemen DIY sistem bir armatür yaparak sorunu çözdük. 

Her türlü görüş ve öneriye gerçekten çok açığım, Yazdığınız şeylere tuhaf cevaplar verirsem lütfen kusuruma bakmayın :)  Bilgisizliğimdendir

1) 160 Litre ana tank ve yaklasık 80 litre Sump hacmi var (Arkadan Sump)

Sump 4 bölümden oluşuyor - 

1) Filtreler ve bioball

2) Refugium (Spagetti Alg gelecek - Forumdaki yorumlara göre Kum koymamak şimdilik en iyisi gibi)

3) Protein Skimmer

4) Kafa Motoru

Tuz 1024 - Nitrat şuan için -0-  -  PH 8.0 - Calsium vs test henüz yapmadım, ne zaman yapmam gerekli?

2) Düzenli olarak Biodigest girişi yapıyorum

3) Tamamı PowerLed toplamda 130W Clear Beyaz- Royal Blue- UV Led armatür yaptık

4) Arkadan Sump'ta ilk bölmeye 2 kat Antibakteriyel sünger arası Bioball ve en alt katmana 5 kg - 20mm Mercan kırığı koyduk

5) Balıklar Tanka gireli 3 gün oldu ve kuru yem konusunda henüz anlaşamıyoruz, çok ürkekler. Wrasse 3 günde ilk defa kumdan dışarı çıktı ama 5 dakika sürdü :)

6) Canlı kayaların üzerinde Polip vs küçük mercan polipleri çıkmaya başladı. 

7) - BM Curve 5

- RW-8 Dalga Motoru (Forum üyesi Ysf Bey sayesinde)

- Rio HF-6 (1400 Lt/H) Kafa Motoru (NEWAJET 3000 Vardı çok ses yapıyordu - Bu gayet iyi )

- Reeflowers Caledonia Reefsalt TUZ 

- Natures Ocean 2-4mm 25 kg Argonit KUM

- 30 kg Canlı kaya (Forumdan Aldım, Ysf beye gerçekten Çok teşekkür ederim Gebze'den itinayla gönderdi)

- 2 Palyaço - 2 Damsel - 1 Yellow Goby - 1 Yellow Wrasse - 12 Turbo Snail - 2 Konç - 1 Hermit Yengeç  (Forum üyesi Coco90 - Ne kadar teşekkür etsem azdır)

Umarım uzun soluklu olur, Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim :)

YOUTUBE LINK: 

DP42k3.jpg

yEL5R7.jpg

2r81aj.jpg

M0LpEk.jpg

Bu polip Kendiliğinden Çıktı :)

ojr30o.png

BU SIZCE NE OLABILIR. TIRTIKLI KOLU VAR KAYANIN İÇİNDEN ÇIKIYOR VE BİR ANDA İÇERİ KAÇIYOR KAYBOLUYOR

Ly11zz.jpg

AL55Wp.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 43613

Moderatör tarafında düzenlendi:
çok çok teşekkür ederim :)  

Behçet Bey merhaba,

Öncelikle kurulumunuzu çok başarılı buldum. Tebrik ediyorum. Bende yakın zamanda bir armatür yapmayı düşünüyorum neredeyse aynı görüntüde bir aliminyum profil buldum. Sizinde Ankara'da olduğunuzu görünce sormak istedim. Armatürü nereden temin ettiniz ve fiyatı nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Murat Bey Armatürü toplamak açıkçası biraz zaman aldı. alüminyum profili sitelerden aldık. on tarafına tempred cam yaptirmak zorunluluğu olduğu için biraz vakit aldi. ama isterseniz aldığım yere sizi yönlendirebilirim. alüminyum profil - cam ile birlikte 300 TL tuttu. 

Powerled ve driver konusu çok daha komplike :) 1 ay sürdü malzemeyi toplamak ama piyasa fiyatının yaklaşık 10 da 1 ine hallettik diyebilirim 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aldığınız yeri yazarsanız sevinirim. Ben led aks diye bir mağaza buldum internetten. Benzer hatta aynı dahi olabilir ürünler mevcut. Soğutma olarak performansı iyiyse mantıklı bir rakam. Led olarak çin malı ama kaliteli ledler mevcut direk çinden çok uyguna geliyor elimde trafoları da mevcut ancak cesaret edemiyorum açıkcası.

Ben de LedAks'den aldım. Yağcıoğlu Aluminyum siteler Koçak Sokakta, Patronları Yavuz Bey müthiş ilgili ve bir o kadar Kaliteli birisi. Telefon numaraları sitede mevcut zaten. YA-301 model Aluminyum Profil bence çok başarılı.

Ledler:  Ali-express'ten siparişi verdim

30 Clear Beyaz (1w) 

30 Roral Blue (1w) 

4 Clear Beyaz (10W)

2 Royal Blue (10w)

1 UV (10W) 

Toplam: 130 W Aydınlatma çok başarılı ve Aluminyum Profil 300W'a kadar kaldırabilecek kapasitede. Isınmıyor ve FAN takmaya gerek kalmadı. 

Yavuz Bey'e selamlarımı iletirseniz sevinirim. Size benim aldığım aluminyum profilin bir model küçüğünü tavsiye edecektir. Fiyat olarak biraz daha hesaplı, 200 TL olması lazım. bence o da yeterli olacaktır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar