Keşfet

110 60 45h Tank ve Sump

agah61

Yeni Üye
Ad Soyad
Agah
Selamlar. Mevcut Tankımı, Daha büyüğüne taşıyacağım.

90 45 45 ile 110 60 45 arasında cok kaldım fakat 110 da karar kıldım.

Camları Kestireceğim Fakat Taşırma ve Sump Konusunda Tecrübeli bir Kişiden Onaya İhtiyacım var. 

Sump İndiği yerden Refigiuma Ordan da ps e inecek. Sonra da geri dönüş.

Sıralama ve dizilim doğrumu . tavsiyelerinize açığım. Çizimlerini yaptım ektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 50149

Merhaba. Tankınız şimdiden hayırlı olsun. Genel olarak düşünceniz iyi ancak refigium daha çok durgun noktalarda tercih ediliyor. Sizin direk sump inişine koymanız içerde istediğinizden fazla sirkülasyona sebep olabilir. PS aldınız mı bilmiyorum ancak sump su seviyesini 20-25 cm oynatabileceginiz şekilde ayarlamaya dikkat edin. Artı olarak alt kapaklı dolap yüksekliğini de kayda alın ki PS i yukarıya kaldirmaniz gerektiğinde sıkışma olmasın.

Merhaba. Tankınız şimdiden hayırlı olsun. Genel olarak düşünceniz iyi ancak refigium daha çok durgun noktalarda tercih ediliyor. Sizin direk sump inişine koymanız içerde istediğinizden fazla sirkülasyona sebep olabilir. PS aldınız mı bilmiyorum ancak sump su seviyesini 20-25 cm oynatabileceginiz şekilde ayarlamaya dikkat edin. Artı olarak alt kapaklı dolap yüksekliğini de kayda alın ki PS i yukarıya kaldirmaniz gerektiğinde sıkışma olmasın.
değerli biilgiler için teşekkür ederim. 24 cm yaptım ps bölmesini.

refigiumu ayırıp harici ufak pompayla dönüş sağlıyayım o zaman.  ps henüz almadım. 60 cm yüksekliğe kadar yolu var :)

değerli biilgiler için teşekkür ederim. 24 cm yaptım ps bölmesini.

refigiumu ayırıp harici ufak pompayla dönüş sağlıyayım o zaman.  ps henüz almadım. 60 cm yüksekliğe kadar yolu var :)
Estağfurullah. Benimki bilgiden ziyade hatırlatılması gereken şeyler. Yoksa genel olarak bilgiler zaten aynı.

teşekkürler tekrardan.

sump sıralaması dizilimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum

güncel. taşırma konusunda örnek ve tecrübelerinize ihtiyacım var

güüncel

Benim yaptırttığım bir refigiumlu sump var buyrun burda en önde akvaryum gibi arkadaki karmaşa yerine güzel bir seyir sağlar
55c3acc1487e7d5731cfda6f12374b4d.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim yaptırttığım bir refigiumlu sump var buyrun burda en önde akvaryum gibi arkadaki karmaşa yerine güzel bir seyir sağlar
55c3acc1487e7d5731cfda6f12374b4d.jpg

mantıklı, bunu düşünücem

peki taşırmayı nasıl yaptınız

Sumpı ben siparişle Çanakkale de bi arkadaşa yaptırdım. İsteklerim doğrultusunda hazırladı. Şöyle bende 2 su dönüşü var. Biri emniyet ve ana dönüşteki vana kısılarak devisi ayarlanıyor. Bunu sumpa verdim. Dönüş  yine ps öncesine oluyor ama istenirse bi askı motorla kafa motoru haznesine de aktarılabiliyor. Yani tanka refigium suyunu ve mikroorganizmaları ps de harcanmadan da yollayabiliyorsunuz. Veya ps den geçmemiş suyun tanka girişini de engelleyebiliyorsunuz. Dönemsel ihtiyaçlara göre. İlk bölmedeki refigiuma açılan delikler refigiumdan dönüş için eğer refigiumun en sağına bakarsanız orda çentil var o da motorla aktarım yapmak için. Güzel iş çıkardı yapan arkadaş sıfır ses ve iyi akın dinamiği var. Refigium kısmı durgun akıntı olması gerektiği gibi. Su tamamlamayı da harici olarak yapıp, lüzum halinde karantina tankı yapmayı planladım. Sumpın markası ve modelleride olacak ileride zaten, çok daha güzel çizimler vardı ama benim dolap profiller vs darken alan çok dar kaldı. İçinde 3 tane de media reaktör ve 2 tane de hava ile çalışan glass reaktör de var. Onlar fotoğrafta yok çünkü sumpı yerleştiriken biraz zorlandım herhalde silikondan bi yerden kaçırma yaptı. Şimdi boşalttım, kurumasını bekliyorum. Yine olmasın diye plastik köşebent geçerim belki?

Ana tank taşırmasını soruyorsanız sessiz sistem dursolu. Akvaryum içinde 50 mm u ana iniş ve 35 mm güvenlik inişi var. 35 mm de geri dönüş var. Dursondan çıkan boru dönüp diğer uçtan 2 ya ayrılıp dökülüyor.

Ana tank taşırmasını soruyorsanız sessiz sistem dursolu. Akvaryum içinde 50 mm u ana iniş ve 35 mm güvenlik inişi var. 35 mm de geri dönüş var. Dursondan çıkan boru dönüp diğer uçtan 2 ya ayrılıp dökülüyor.

teşekkür ederim ilginiz için tekrardan.

taşırmanın fotoğrafını ve ölçülerini paylaşma imkanınız var mı acaba

Konu görüntüleyen kullanıcılar