Keşfet

110x60x50 yeni kurulum tavsiye

CuneytK

Yeni Üye
Ad Soyad
Cuneyt
Merhabalar ,

Cüneyt ben Istanbul Beylikdüzü yaş 40 resifbölgesini uzun süredir takip ediyorum

Akvaryum siparişi verdim 3 haftası var aşağıdaki ürünlerin hiç birini almadım elinde olan varsa ilgilenebilirim ciddi şekilde

Lps ileride SPS düşünüyorum

Extra clear 12mm alttan sumplı olacak

Ps: BK double cone 180 düşünüyorum 200 sorun yaratır mı?

Aydınlatma: t5 ati sunpower veya giesemann matrix 2 dimli 8x39 düşünüyorum (2 lamba yanmaya bilir ilk başta) ilan açtım ayrıca

Reaktörler: zeovit ve fosfat

Dozlama: uygun bir dozaj pompası alacağım

Kafa motoru: red dragon speedy 5m3

Dalga motoru : önerisi olan var mı salonda dibimde olacak akvaryum vınlama sesi düşünmüyorum yoksa ecotech mp40 olabilirdi ama ses sorunu var sanırım

Kum: argonit

Kaya: fiji branch

Isıtıcı:300 Watt

Su tamamlama: twins olabilir sanırım?

Regülatör ve RO

Testler: almam lazım neler önerirsiniz

Tuz ölçer: almadım ATV alacağım

Kafa motoru ve ps su emiş güçleri aynı mı ayarlanmalı ? Örnek saate 5m3 lük kafa motoru BK cone 200 saate 2m3 bu durumda kafa motoru sadece 2m3 mü çalıştırılmalı?

Benim ölçülere BK double cone 200 fazla gelir mi?

Tankı kurmaya başladığımda ayrı bir kurulum mesajı atacağım önerilerinizi bekliyorum

Çok teşekkürler şimdiden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam kafa motoru size çok fazla gelir 2,5 ideal olur ama 3,5 kullanılabilir.

Ps için 180 işinizi çok rahat görecektir.

Hayırlı olsun Cüneyt Bey.güzel bir kurulum olacak kafa motoru 5 m3 çok fazla Vortech MP 40 yenilerinde vınlama sesi yok ben kullanıyorum PS Süper bence akvaryumun kalbi ışık sistemi ve ps bu ikisi çok Önemli parayı bunlara vermekten kaçınmayın sonra yetmediğinde ikinci bir masraf çıkaracaktır  Diğerlerini farklı markalardan 'da temin edilebilir hayırlı olsun forumda üstatlar var yardım alın onlardan.Syg

Hayırlı olsun kafa motoru fazla gelmez  ama  isterseniz geri dönüsün tank girisine ciftli nozzle koyarsınız yada geridonüşün çıkışına vanalı bir t eklersin buradan reaktörlerinize de su verebilirsin. Bk 2oo de fazla gelmez  gelsede balık sayısı canlı yem ve kuru yem ile çözülür.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler sanırım 6x39 ışık daha mantıklı olacak benim ebatlara ne dersiniz ? İleride shimmer ve görsellik için 2 florasını çıkarırım diye 8x39 düşünmüştüm , bunu yapana kadar 2 florasını yakmam demiştim.. ama bunu yapacak kadar becerikli değilim sanırım :)

Sps bakicaksaniz 8x dan vazgecmeyin. Guclu akinti ve isik ihtiyaclari var

Hocam hiçbir ışık hiçbir tanka uymaz  (yani tankın her yerinde istediğiniz her canlıyı hakkıyla büyütemezsiniz işik fazla gelir ,az gelir ,tonları beyenilmez az ışık alan yerleri vardır vs.  hepimizin en büyük hatası sistemimize göre canlı alıp canlının seviceği bölgeye koymak yerine, aldığımız canlıyı kendi isdedigimiz yere koyup sistemi modifiye etmeye çalışmak )  yani ben ışığından %100 memnun olan adam hiç görmedim. Görsel olarakda hiçbir t5 ledin görselligini yakalıyamaz siz t5 uzerinden gitmeyi düşünüyorsanız  benim tavsiyem 6*39 t5 yanınada 1 yada 2 sıra 100 cm lik 3 watlık blue, royan blue ve uv den oluşan bir led yaptırmanız böyle bir işikla isdediginiz her canlıya bakarsınız.

Eumite, teşekkürler

T5 düşünmemin sebebi gölgelenme olmadan en yüksek PAR değerini alabilmek akvaryum genelinde ve bazı LED , T5 ve hybrid ölçümlerini inceledim bağımsız test firmalarının SPS için genel PAR değeri 250-350 aralığı veriliyor üzeri isteyen özel türler hariç. Üzeri PAR ile büyüme hızı artarken renklenme gecikiyor ..250-350 aralığında ise renklenme maksimum ama büyüme yavaş diye raporlanıyor.

mümkün olduğunca düşük bakım gerektiren stabil bir sistem istiyorum bu yüzden sürekli doğru spektrum için uğraşacağım bir LED istemedim

Nelerden vazgeçtiğimi biliyorum görsel şölen, shimmer olmayacak malesef belki ileride dediğiniz gibi LED şerit takviyesi düşünebilirim 8x39 istiyorum ama ilk başta 6 tanesini yakmayı planlıyorum arada çok az fiyat farkı var.

Bakalım nasıl gelişecek kurulum ve sonrası ama bunu deneyimliyeceğim

Konu görüntüleyen kullanıcılar