Keşfet

120x50x50 Akvaryum Ne Kadar Eder?

mrhusnu

Yeni Üye
Ad Soyad
Hüsnü Tellioğlu
Arkadaşlar 120x50x50 ölçülerinde deniz akvaryumu yaptırmak istiyorum.10mm camdan rodajlı.Ben ismi duyulmuş bir kaç firmadan fiyat aldım.Arkadaşlar sizce fiyatları nasıl yada ne kadar eder?

120x50x50 10mm cam rodajlı 400Ytl

sump 200Ytl

çam ağacı sehpa 400ytl

başka bir yer aynı ölçülerde;

akvaryum 280ytl

sump 150 ytl

profil sehpa 170 ytl

Ben ahşap sehpa düşünmüyorum pahalı olduğu için bazı kişilerde profil tavsiye etmiyorlar.Bu akvaryumlara delik ve boru tesisatı dahil ve mobilya HARİÇ.Sizce nasıl fiatlar?

ben 150*50*55h 10 mm rodajlı cam delik dahil 450 ytlye yaptırdım bursada tanınan bir akvaryumcuda.sump'ıda kendim dizayn ettim 100*35*30* du sanırım hatırlamıyorum fakat bioball kulesi falanda var bunuda 40 ytlye yaptırdım fakat başka bir camcı arkadaştan.ben senin yerinde olsam akvaryumu (eğer işçiliği güzelse ve 50 100 ytlnin önemi yok dersen)ilk fiyatı veren yere yaptırabilirsin. 2. fiyat ise biraz uygun geldi bana akvaryumun işçiliği çok önemli bu hobide ilerde akvaryumun tam oturmuşken bir su sızıntısı senin için tam bir felaket olur doğrusu...

sumpun ölçülerini yazmamışsın fakat 200 ytl bana çok geldi :S

sehpa konusundada asla ahşap düşünme derim çünkü birkaç ıl sonra çat diye gider :)

bütçen müsaitse profilden yaptır üzerinede paslanmaz boya yaptır derim ben...

umarım yardımım dokunur...

sepha yaptıracağın ahşaba göre değişir tahtadan yaptırırsan birkaç yıla bile kalmaz kırılması

ama gürgen veya çamdam yaptırırsan hiç birşey olmaz.Bence ahşap sepha profile göre daha sağlıklı

şu anda kullandıgım tankın altında ahşap sepha kullanıyorum.

grybee' Alıntı:
sehpa konusundada asla ahşap düşünme derim çünkü birkaç ıl sonra çat diye gider :)

bütçen müsaitse profilden yaptır üzerinede paslanmaz boya yaptır derim ben...
Ahşap ayağın çat diye gittiğini nereden çıkardınız ????? Yıllardır ahşap ayak kullanıyorum, hiç çat diye gitmedi. 10 larca yıldır sorunsuz kullanan pek çok hobici de mevcut. Siz çıtayla falan karıştırdınız herhalde.

Ahşap olarak 10*10cm çam işinizi görür, hiçbir şey de olmaz. Daha sağlam olsun derseniz pahalı olan gürgeni seçebilirsiniz. Ahşabın demir profile göre artıları oldukça fazla. Forumda arama yaparsanız, işinize yarayacak pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Demir profilin en büyük dezavantajı kolay paslanması. Çok titiz bir şekilde boya atmak lazım. En ufak bir yerde eksik atılan boya olursa oradan pas içeri yürür, içeriden nasıl paslandığını ruhunuz bile duymaz. Ahşap en güzeli, hiçbir şey olmaz merak etmeyin.

Bende de bir akvarumda demir profil var diğerinde çam sehpa. Çam olan 6 yıldır en ufak bir şey olmadı, demir olan daha 1 yılda paslandı.

Ahşap ayağın çat diye gittiğini nereden çıkardınız ????? Yıllardır ahşap ayak kullanıyorum, hiç çat diye gitmedi. 10 larca yıldır sorunsuz kullanan pek çok hobici de mevcut. Siz çıtayla falan karıştırdınız herhalde.

Ahşap olarak 10*10cm çam işinizi görür, hiçbir şey de olmaz. Daha sağlam olsun derseniz pahalı olan gürgeni seçebilirsiniz. Ahşabın demir profile göre artıları oldukça fazla. Forumda arama yaparsanız, işinize yarayacak pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Demir profilin en büyük dezavantajı kolay paslanması. Çok titiz bir şekilde boya atmak lazım. En ufak bir yerde eksik atılan boya olursa oradan pas içeri yürür, içeriden nasıl paslandığını ruhunuz bile duymaz. Ahşap en güzeli, hiçbir şey olmaz merak etmeyin.
yanlış anlaşıldım heralde ne profil nede ahşap sehpaya durduk yerde bişey olmazçamı geçtim normal tahtadanda yapsanız kaldırır fakat ben yer değiştirme olasılıklarını düşünmüştüm.itmeye çekmeye gelmez sorun yaratır diye düşünüp profil yaptırdım kendi sehpamı ve paslanmaz boya attırdım.bendede bir problem yok.benim ahşapta güvenemediğim tek yer ek yerleridir ve arkadaşımızada bunun için profil önerdim.zaten bu benim kendi kısa sürede oluşan birgörüşümdür.gökçe bey gibi çok tecrübeli hobicilerden tabikide daha az şey biliyorum :)

yinede itmeye kakmaya gelirmi ahşap emin değilim :S

Rica ederim bilgi paylaştıkça büyür :) Düşündüklerinizi tahmin edemediğim için böyle bir yorumda bulundum. Doğru ustanın elinden çıkmış ahşap sehpa her türlü yola gelir. Problem yaşamazsınız.

Rica ederim bilgi paylaştıkça büyür :) Düşündüklerinizi tahmin edemediğim için böyle bir yorumda bulundum. Doğru ustanın elinden çıkmış ahşap sehpa her türlü yola gelir. Problem yaşamazsınız.
benim ahşaba olan güvenim 2 sene önce zarar gördü gökçe bey.birtane kamelya yaptırmıştık bi ara rüzgar çıktığında yıkılmıştı dikkat edin hiç yerinden kıpırdamadı uçmadı direkt yıkıldı yani:D şuan anlayabiliyorum işçiliğin önemini :)

Bütün cevap yazan herkeze çok teşekkür ederim.İşcilik demişsiniz her ikiside akvaryumlarına ve sızdırmazlıklarına 2 yıl garanti veriyorlar.Yalnız eve su bastıkdan sonra,canlılara bişey oldukdan sonra ne yapayım ben o garantiyi.Profil sehpa konusundada 400 çam,600 gürgen ve profil olan ise 150 ytl civarı neredeyse benim için maddi açıdan imkansız gibi :S .Profilden çok temiz bi işcilikle yaptırsam antipasını boyasını falanda çok titiz attırdıkdan sonra heralde 1 2 yıl gider gibime geliyor.Sumpun ölçülerine onlarda vermediler bana genel olarak yazdılar benim düşündüğüm ölçüler 60x40x35 yalnız bu ölçülere göre o fiyatlar fazla gibi onu oturup konusmak lazım.Evimdeki eski akvaryumumu sattım dün bakalım en kısa zamanda yaptırıcam arakdaşlar.Genel olarak sizce bu yazdığım fiyatlar uygunmu?

Konu görüntüleyen kullanıcılar