Keşfet

120x50x50 TUZLU SUYA BAŞLADIM hayırlısı inşallah.

utkuzoed

Yeni Üye
Ad Soyad
serkan
Merhaba arkadaşlar. 

120x50x50 ana tank 100x40x40 sump dan oluşan akvaryumu kurmuş bulunmaktayım. 

Yeni bir macera yeni bir serüvenin ortasındayım. Yaklaşık 2 seneden beri yorumları okuyarak bilgi edinmeye çalıştım tabi maddi olarak da bütçemi ayarlayarak bu zamana geldim şu an kurulumu yaptım ve sistemi çevirmeye başladım.

Ekipmanlarım 

PS: duble cone 250, newjet 3000 kafa motoru, rw 8 dalga motoru, 300watt ısıtıcı, 27 kg aragonit specal grade kum, reeflowers tuz, yaklaşık 30 kg a yakın plate kayalar, osmoz sistemi, aydınlatma olarak da şimdilik kendi yaptığım 2 adet T 5 florasan armatür royal ve actenic 

Yaklaşık 1 hafta suyu tuz ile çevirdim. tuz oranımı 1024 ile 1025 in arasında 25 e daha yakın ayarladım ve 3. gün oldu döngüyü başlatalı. Bakteri kültürünü girmeye başladım. İşallah sorunsuz atlatır uzun bir canlı besleme zamanım olur. 

Yardımlarınıza şimdiden hazırım. 

utkuzoed' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. 

120x50x50 ana tank 100x40x40 sump dan oluşan akvaryumu kurmuş bulunmaktayım. 

Yeni bir macera yeni bir serüvenin ortasındayım. Yaklaşık 2 seneden beri yorumları okuyarak bilgi edinmeye çalıştım tabi maddi olarak da bütçemi ayarlayarak bu zamana geldim şu an kurulumu yaptım ve sistemi çevirmeye başladım.

Ekipmanlarım 

PS: duble cone 250, newjet 3000 kafa motoru, rw 8 dalga motoru, 300watt ısıtıcı, 27 kg aragonit specal grade kum, reeflowers tuz, yaklaşık 30 kg a yakın plate kayalar, osmoz sistemi, aydınlatma olarak da şimdilik kendi yaptığım 2 adet T 5 florasan armatür royal ve actenic 

Yaklaşık 1 hafta suyu tuz ile çevirdim. tuz oranımı 1024 ile 1025 in arasında 25 e daha yakın ayarladım ve 3. gün oldu döngüyü başlatalı. Bakteri kültürünü girmeye başladım. İşallah sorunsuz atlatır uzun bir canlı besleme zamanım olur. 

Yardımlarınıza şimdiden hazırım. 

Ekli dosyayı görüntüle 48549

Ekli dosyayı görüntüle 48550

Merhaba. Gerçekten güzel bir tank olmuş. Ekipmanınız da bir o kadar iyi. İnşallah sorunsuz, sıkıntısız bir tankınız olması ümidiyle..

Teşekkürler

bu gün 5. Gün ve aydınlatma yaklaşık olarak 10 saat yanıyor düzenli olarak bakteri kültürü girilmeye devam ediliyor. 

bende yeni kurulum yapacam haftada bir durumunu belirtirseniz bizim açımızdan da tecrübe olur inşallah

Benim ölçülerde 140x40x40 olacak taban hemen hemen aynı. 27 kg aragonit special ile kaç cm oldu kum yüksekliği?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim ölçülerde 140x40x40 olacak taban hemen hemen aynı. 27 kg aragonit special ile kaç cm oldu kum yüksekliği?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Görsel olarak baya bir güzel duruyor 4 ila 5 cm ye yakın bir görünümü var. 

Bi kampanya olsa da 3 paket alsam. ? Forum sponsorları pek kampanya yapmıyor galiba. Çok alacak malzeme var.

Bi kampanya olsa da 3 paket alsam. ? Forum sponsorları pek kampanya yapmıyor galiba. Çok alacak malzeme var.
Yıkayıp kullanmaktan üşenmezseniz aragonit kum var, kilosu 5 tl' den verebilirim. 30 kilo fazlasıyla yeter size diye düşünüyorum. 

Teşekkürler elimde ikinci el kum var aslında. Bunu ilk kurulum için istiyordum bakterili filan olsun diye.

Konu görüntüleyen kullanıcılar