Keşfet

120x60x50 ekipman seçimi için yardım...

taylankuzu

Yeni Üye
Ad Soyad
taylan
Merhabalar,

Yaklaşık 3 senedir kurmak istediğim akvaryumu artık kurmanın zamanının geldiğini düşünüyorum forumda çok zaman geçirsem de siz tecrübeli arkadaşların fikrini almak adına ekipman seçiminde bana yardımcı olmanızı rica edicem.

Tank : 120x60x50 beslemek istediğim canlılar kuralına uygun biçimde artarak devam edicek başlangıçta sert mercanlar istemesemde ileryen zamanalarda akvaryum oturdukça eklemek istiyorum kısaca marine değil reef istiyorum.

PS: curve 9 veya reef royal dc 220 her ikiside günümüz kur şartlarında 1035-1350 tl bandında.

Asıl mesele armatür: her kurmak istediğimde sırf bu armatür meselesi yüzünden vazgeçtim şimdi burası için ayırdığım bütçe 2000tl bu bantta giessman veya ati baktım ancak fiyatları 2600 civarı daha sonra aquareef pro 2 (1900TL) dedim ancak buda ilerleyen dönemlerde yetmeyecek sanırım sonra nette gezinirken hoparın metal halide + t5+ led bir modifikasyonunu gördüm

1600tl şimdi ben bu hoparı alıp bunun üzerindeki 2x54 t5 i giessman yapsam ilerleyen dönemde de ihtiyaç artıkça metal halideleri giessman veya sun power ile değiştirsem mantıklı olmaz mı? aslında bunu istememin sebebi led alsam bir süre sonra acaba t5 veya metal halide alsam canlılar için daha mı iyi olurdu gibi sorulardan kendimi kurtarmak.

kafa motoru : jebao dct 8000 (506Tl) 

dalga motoru : jebao rw 8 x2 (732 TL)

Kum: caribsea veya nature ocean 20 kg düşünyorum azmı emin değilim 2-5 cm arasındaki kalınlığın yeticeğini okudum.

Tuz: red sea coral pro 22kg lık paketi 319 TL ama sanırım 15-16 kg yetecek kalan sonrasında kullanılabilir.

ro cihazı : sanırım 350 TL civarında piyasada bulunabiliyor ama marka bilmiyorum

Kaya : sanırım 50kg civarı gerekicek nette baktım çok pahalı ben 400 civarı bir bütçe ayırdım ama bakalım istanbulda biraz akvaryumcu gezicem sanırım.

bunlar dışında almam gereken testler var bunların bazıları paket olarak var onları tedarik edicem. Ayrıca sanırım birde tuz ölçer lazım onun için marka tavsiyesi verirseniz memnun olurum eksik olan benim göremediğim yerleri görüp tavsiye verirseniz çok memnun olurum biraz uzun oldu ama sizde başlangıcınızı hatırlarsanız kafamda 1000 tilki dolaşıyor özellikle bu armatür konusunda.

Saygılarımla,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba;

Aydınlatma konusunda öncelikle o bütçeyi atman gibi çin malı bir armatüre vererek yazık etmeyin. Ayrıca metal halide devri kısmen kapandı. Hala kullanan arkadaşlar mevcut enerji verimliliği bakımından oldukça zayıf. LED ve T5 teknolojisi varken metal ile başlangıç yapmamanızı tavsiye ederim. Hemen hemen tüm markaları kullanmış birisi olarak Hopar ın T5 kalitesi de çok başarılı değil. Yani hopar ile başlangıç yapmanız ileride değişiklik yaparak tekrar bir maliyet yüküne neden olacaktır. Bu tamamen benim şahsi fikrim. Naçizane fikrimi sorarsanız LED destekli T5 armatür kullanın derim. Hem göze hem de ihtiyaca hitap edecektir. Hazır sistem olup olmadığını hiç araştırmadım ama bildiğim kadarı ile Aquareef in bu tarz bir armatürü mevcut. Twins firması da üretiyordu.  Yerli firmalar ile iletişime geçerseniz hem kalite anlamında (Balast, reflektör, kasa) atmandan çok daha kaliteli bir ürüne sahip olursunuz hemde ileride tekrar cebinizden para çıkmaz.

Kafa motoru konusunda ise 8000 litre o tank için bana fazlaymış gibi geldi. Eğer çıkıştan ek alıp bölecekseniz ayrı konu.

Skimmer konusunda ben alacak olsam o rakamlara ikinci el kaliteli bir marka tercih ederdim. Tabii baktıklarınız da fena değil ama sonuç olarak kalite her zaman kalitedir.

Harun Bey teklifiniz için çok teşekkür ederim ancak 2. el bir Giesemann - INFINITI HQ/T5 - 2 x 150 W M.H. / 4 x 54 W T5 buldum ve aldım. 

Spider verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Giesemann - INFINITI HQ/T5 - 2 x 150 W M.H. / 4 x 54 W T5 sanırım şu aşamada işimi görür. Ancak sormask istediğim bir konu bu armatürler için kullanılan timer isimli zamanlayıcılar varmış bunlara nette baktım ama aradığım ürün olup olmadığını anlayamadım varsa bir marka ve model ismi söyleyebilirmisiniz ve 4 t5 in lambaları 2 mavi ve 2 beyaz bunlar uygunmudur?

Merhaba;

Metale bulaştınız yine :)  Sağlık olsun. Marka ve yeterlilik olarak son derece iyi bir seçim. Güle güle kullanın.

Goggle a dijital ayarlı priz yazarsanız bol miktarda bulabilirsiniz. Bilindik herhangi bir marka yada model yok. Analog olanlarda mevcut fakat elektrik gittiğinde devam edemediği için diyelim 2 saat elektrikler gitti cihaz 2 saat geriden devam ediyor. Sürekli ayar tapmanız gerek . 

çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Sedat bey şimdi ps ile ilgili olarak biraz bütçe arttırsam reef royal in  dc 250 ve 251 modeli var yani 1700-1800 bantında ayrıca   işte curve 29 var bunların hangisini seçeyim birbirlerine artıları var mıdır?

Konu görüntüleyen kullanıcılar