Keşfet

125 Litre Resif Akvaryumu İçin Aydınlatma Tavsiyesi

Rimmon

Yeni Üye
Herkese selam,50x50x50 cm, 125 lt hacimli bir tankım var ve bu tank ile deniz akvaryumuna başlamak istiyorum. Yıllardır tatlısu akvaryumlarım var fakat deniz akvaryumları ile ilgili bilgim çok sınırlı. Balık çeşitlerinden çok mercan - anemonlara önem veriyorum ancak aydınlatma işini mümkün mertebe düşük bir bütçeyle kapatmak istiyorum çünkü eğer küçük tankı 1 yıl kadar bir süre sorunsuz idare edebilirsem elimdeki 700 litrelik akvaryumu resif akvaryumu yapmayı düşünüyorum ve onda daha profesyonel sistemleri tercih edeceğim. Bu ebatlar için tavsiye edeceğiniz en uygun fiyatlı aydınlatma nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Hocam,
Aynı durum için bende yazdım dönüş yapan olmadı, o yüzden bulduğu bir markayı seninle paylaşmak istedim. Ürünü bir incele derim.

Ürünü almadım bende netten buldum, alınır mı bilemiyecem, bilindik bir marka değil yerli yapım galiba...

Kullanan varmı acaba 100/110x40x35/40 sıg akvaryumda verimi nasıl olur acaba

Merhaba,

Akvaryum ölçüleriniz kesin ise hangi mercan ve anemon türlerini beslemek istediğinizi belirlediyseniz ona göre aydınlatma tavsiyesi almak daha sağlıklı olabilir.

Bütçe aralığı belirtirseniz tavsiye almanız kolaylaşacaktır.

Karar verirken özellikle kullanıcı yorumlarının bol olduğu ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Yukarıdaki aydınlatmayı yeni gördüm, smd ledlerin verimliliği power led'e göre düşüktür(Par/watt).1 tanesi yeterli gelmez ancak en sağlıklısı üreticiden bilgi almak.Ekstremden ledin akvaryumunuza uygunluğu ile ilgili daha net cevap alabilirsiniz.Yeni ürün ise sağlıklı kullanıcı yorumu bulmanız bu küçük hobide oldukça zor.

50x50 tank için bütçeye göre değişir.

Pro 3 veya pro 4 Nano modeli

Ecotech g4 pro xr15 

Al prime hd 

Bunlar çok rahat yetecektir 2. El olarak bakarsaniz en Uygun pro 3 Nano modelini alabilirsiniz oda 1200-1500 arası oda yok derseniz grupta e27 duydan aydınlatma yapan arkadaş vardı ondan 2-3 tane koyabilirsiniz  soft türler için yeterli olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba pro 4nano ecotech xr15 gen 4 veya gen 3pro ai prime hd kessil 360x bunlar iyi led armatörler hepsi dilerseniz bende ecotech xr15 gen 3pro var uygun fiyata

Konu görüntüleyen kullanıcılar