Keşfet

12mm ekstra clear cam kırmak :)

amac ne burada? Fedon approved diyesim geldi de onunda isi tabak canak ile

amac ne burada? Fedon approved diyesim geldi de onunda isi tabak canak ile
Yarama bastınız 

Olmaz diyenleri dinlemeyip 70x70x100h akvaryumumun tuzlu suya uygun olmadığını ille de tecrübe edip olmadığını öğrendim. Is güç hayatımda biraz problem yasayınca da bu akvaryumun bana çıkardığı problemlerden gerçekten nefret ettim ve artik uğraşmak yerine kurtulmaya karar verdim. Bu önbilgiden sonra "amaç" meselesine gelelim.

Gözüken "Amaç”ım şu idi:

Çöp konteynerine sığmayacak kadar büyük ve taşınması gerçekten zor olan ağır bir objeyi daha küçük parçalar haline getirip kovalarla taşıyıp bertaraf etmek.

Ama sanırım esas "amaç" mantıklı bir sebep bahane ederek bana skindi veren bir sorunu sırf zevkine şaşalı bir şekilde sonlandırmak da olabilir. 

İsin içinde "amaç" diyebileceğim bir de belki bayağı bir para verdiğim, paradan ziyada bir hayli emek verdiğim bir şeyin sonuç olarak başarısız olmasından mütevellit kızgınlığımı o objeden çıkarmak da olabilir.

Gerçekten durso sistemiyle de çok uğraştım ama tam başarılı olamadım. Patlayan bu camla birlikte artik böyle bir sorunun sonsuza kadar bittiğini alt bilincime kazımışımdır belki de. "Amaç”ım psikolojime bir mesajdır?

Çizilmesin diye üzerine titrediğim bir şeyi patlatmanın amacı biraz da kendime ceza vermek olabilir?

Aslında en basiti bu kadar kalın bir camin nasıl kırılacağını merak etmek olsa gerek. 

Uzun cevabim kendim içindi ve gerçekten de iyi geldi İyi forumlar dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Alper bey bu tarz sorunlar sizi sogutmamali aksine her basarisiz deneme bir tecrubedir sonucta artik kisa surede forumdaki bircok basarili olmus kisiden daha cok bilgi sahibisiniz. Yeniden yapacak belki yine sorunlarla karsilasacaksiniz ama sizin de cyano sorununda bahsettiginiz gibi her sorunun da kendi guzelligi var ugrasmak birseyler basarmak zaten guzel olan. neyse sonuc olarak yeni bir tank kurmanizi ve onu nasil guzellestirdiginizi gormek icin takipte olacagim.. basarilar

Alper bey bu tarz sorunlar sizi sogutmamali aksine her basarisiz deneme bir tecrubedir sonucta artik kisa surede forumdaki bircok basarili olmus kisiden daha cok bilgi sahibisiniz. Yeniden yapacak belki yine sorunlarla karsilasacaksiniz ama sizin de cyano sorununda bahsettiginiz gibi her sorunun da kendi guzelligi var ugrasmak birseyler basarmak zaten guzel olan. neyse sonuc olarak yeni bir tank kurmanizi ve onu nasil guzellestirdiginizi gormek icin takipte olacagim.. basarilar
Caner Bey ben hobiden soğumadım. Cyano sorunumu da gayet başırılı bir şekilde bertaraf ettim. Geriye suyu değiştirmek ve aktif karbon kullanıp bakteri girişi ile desteklemek gerekiyordu. Canlı yüküm çok hafif, 2 clarki ve soft mercanlar gayet sağlıklıydı. 3 gün karartma çok hırpalamıştı ama şu an 2 sps frag hariç kayıpsız devam ediyorum.

Mesele burada kafa bozuk olunca bu bendeki ölçüdeki bir tuzlu su akvaryumu uğraşılacak iş olmaktan çıkıyor. Mesele bundan ibaret. şu an 150lt sumptan bozma akvaryumum bana gayet huzur ve mutluluk veriyor. Sump sisteminden de nefret ettiğim için curve9 ps yi akvaryuma diktim o saçma duruyor ama ona da askılı bir çözüm arayışı içindeyim. Yakında fazlalık malzemeleri de satışa çıkartacağım sanırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Caner Bey ben hobiden soğumadım. Cyano sorunumu da gayet başırılı bir şekilde bertaraf ettim. Geriye suyu değiştirmek ve aktif karbon kullanıp bakteri girişi ile desteklemek gerekiyordu. Canlı yüküm çok hafif, 2 clarki ve soft mercanlar gayet sağlıklıydı. 3 gün karartma çok hırpalamıştı ama şu an 2 sps frag hariç kayıpsız devam ediyorum.

Mesele burada kafa bozuk olunca bu bendeki ölçüdeki bir tuzlu su akvaryumu uğraşılacak iş olmaktan çıkıyor. Mesele bundan ibaret. şu an 150lt sumptan bozma akvaryumum bana gayet huzur ve mutluluk veriyor. Sump sisteminden de nefret ettiğim için curve9 ps yi akvaryuma diktim o saçma duruyor ama ona da askılı bir çözüm arayışı içindeyim. Yakında fazlalık malzemeleri de satışa çıkartacağım sanırım.
Alper Bey,

Mali gucunuzu bilemiyorum ancak sump`i tekrar sump haline getirerek uzerine yeni bir display tank yapmaniz bence daha guzel olur artik 100h yuksekligin cok zor oldugunu ogrendiniz daha enine genis fakat sig, seyir keyfi guzel bir akvaryum kurabilirsiniz, bence malezemelerinizi satmayin ilerde yine isinize yarayacaklar cunku el tuza birkez degdimi birakmasi cok zor :)

Sump sistemini bu saatten sonra en fazla arkadan tercih ederim. Zaten yeni projem arkadan sump uzerine. Borular yok, vana ayari yok, geri donus derdi yok borulardan ses yok, elektrik kesildiginde kacan ayarlar yok. Tertemiz tek bir yapi bana huzur verdi.. Artik derli toplu tek bir yapidan vazgececegimi sanmiyorum. Velev ki sumplu dursolu sisteme donus yapacagim, isin ehli yapimi profesyonel bir tanktan asagisini kapidan iceri sokmam. Fakat en azindan onumdeki 1-2 sene sump gormek istemiyorum :)  

sump`dan bukadar ne s1k1nti cektiniz merak etmedim desem yalan olur

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri