Keşfet

150*50*60 Denizim

mercan84

Yeni Üye
Ad Soyad
Hasan EROĞLU
Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık bir yıldan fazla ciklet baktıktan sonra artık resif akvaryumuna merak saldım. Uzun araştırmalardan sonra alttan sumplı akvaryumumu yaptırdım. Gümüşhane de olmam hasebiyle malzeme ve canlılarda biraz zorlandım. Neredeyse herşeyimi internetten alıyorum. Ama forumdaki değerli arkadaşların bilgi birikimleri yardımıyla çok şükür akvaryumu kurdum. önce kumu sonra ro suyu sonra tuzu ekledim. Tuzun çözünmesinin ardından canlı kaya diye aldığım kuru kurlenmis kayalari ekledim. pc yi calistirip bio digest kültür ekleyerek yaklaşık 23 gün bekledim. nitrit nitrat kh tuzluluk ve sicaklik oranlarını kontrol ettikten sonra canlilari ekledim.ilk birkac gün yelow wrasse ve fire goby yi pek goremedim. Yem de yemediler. Ve bu iki baligimi kaybettim. ikisi de cok zayıf kalmışlardı ve 2. gün öldüler. Diger canlılarım iyi gözüküyor. Yem alıyorlar. Naso biraz siyah ve yem almıyordu. Kıvırcık marul koydum ara ara yiyor. Az az yem de aldığını görüyorum. Anemonum guzel gözüküyor. Mushroom ilk güzel açmıştı. yerini değiştirdim. Herhalde beğenmedi. Ara ara kapanıp açılıyor. ins toparlar. Degerli tecrübeli forum üyelerinin yorum ve katkılarıyla ins fazla zayiatsız devam etmeyi temenni ediyorum.ilk Canlılar:2 clownfish1 blue tang1 yellow tang1 naso tang1 bicolor goby2 kum Yıldızı3 hermit1 cleaner wrasseBitki Türleri:1 buble anemon1 mushroomTankın Yaşı: 23.02.2017Filtrasyon ve Işıklandırma: Buble magrus c5.a Şerit mavi led 15 metre+ 3 metre beyaz 5050 şerit ledTasarım ve Dekorasyon: 22 kg aragonit kum. + 10 kg mercan kırığı

30 kg kurlenmis ölü kaya.

Yaklasik iki ay önce akvaryumcumun gazıyla girdiğim canlıların erken girildiğini acı tecrübelerle öğrendim.

Buble anemonu acemiliğimden erken  girdiğimi geçte olsa öğrendim. ilk bir ay çok keyifliydi sonraki bir ay zayıfladı. Ve çürümeye başlamadan çıkardım.

Kum yıldızlarımin ikiside bir ay arayla zayiflayarak öldü. 

Kumum ve kayalarım kızarmıştı. Bende snail ve conch girdim yaklaşık 15 adet. Onlar da sebebini anlayamadigim bir şekilde öldüler. Sanırım diyatom tam bitmediği icin besinsizlikten ölmüş olabilirler.

Bir adet torch coral ve hummer coral denemem oldu. Ne yazik ki başarısız oldum.

Aydınlatmam yaklasik olarak 200 w. Ama yetersiz oldugu kanaatindeyim. yaklaşık 400 w lik power led dizmek icin siparişlerimi verdim. Bir ay icinde dizecegim ins.

Su degerlerim normal. kh, nitrit, nitrat, fosfat, amonyak, ca ve mg ölçümlerim normal. ilk zamanlar kayiplarim olunca cok ölçüm yapıyordum. Buble anemonu kaybettikten sonra çok ölçüm yapmıyorum artık. iki haftalık%10 su değişimi yapıyorum artık.

Akvaryumumda şu an son durum gayet güzel. Çok çok erken girdiğim anemonu kaybettikten sonra biraz daha durumum ve moralim düzeldi. Yelow, blue ve naso tangim çok iyi yem yiyorlar. Bir adet percula, cleaner wrasse, bicolor blenny, üç adet de hermitim gayet keyifli.

Mushroomum da idare eder. Aydınlatma mi revize edince daha da keyiflenecegini ümit ediyorum.

Bundan sonra tankım iyice oturana kadar pek canlı girişi yapmayı düşünmüyorum.

Portal üyeleri siz değerli arkadaşların önerilerine göre hareket edeceğim ins.

Ekli dosyayı görüntüle 44817Ekli dosyayı görüntüle 44818Ekli dosyayı görüntüle 44819Ekli dosyayı görüntüle 44820Ekli dosyayı görüntüle 44821

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun :)  

1 aya yakın beklemişsiniz girmeniz bence de doğal ama biraz fazla girmişsiniz mesela 2 adet percula koyup 20 gun - 1 ay daha güzelce gözlemlemek fena olmaZdi. Birçok nanocu arkadaşın hayalindeki tum balıkları şimdiden edinip eklemişsiniz o kadar söyleyeyim :D  bence sistemi bir süre kendi haline Bırakın hersey düzelmiş zaten  

tabi bu benim fikrim. hayırlısıyla devam etsin :)  

Hayırlı olsun :)  

1 aya yakın beklemişsiniz girmeniz bence de doğal ama biraz fazla girmişsiniz mesela 2 adet percula koyup 20 gun - 1 ay daha güzelce gözlemlemek fena olmaZdi. Birçok nanocu arkadaşın hayalindeki tum balıkları şimdiden edinip eklemişsiniz o kadar söyleyeyim :D  bence sistemi bir süre kendi haline Bırakın hersey düzelmiş zaten  

tabi bu benim fikrim. hayırlısıyla devam etsin :)  
Çok  teşekkür ederim Berk Bey. Dediğiniz gibi sistem oturdu yavaş yavaş. Ben de artık yavaş yavaş ilerlemeye çalışacağım :55ac42cf12c15_EmojiSmiley-04: ..

Merhabalar, yeni kurulumunuz hayırlı olsun.

Bazı tecrübeleri edinmişsiniz ancak çok hızlı ve yüklü bir canlı girişi olmuş tanka.

Ölen ölmüş artık, en azından tankta var olan canlılara yaşatmalısınız, su değerlerinizin iyi olduğunu belirtmişsiniz.

Işıklandırma konusunda daha profesyonel çözümlere yönelebilirsiniz , ps niz canlıya daha yüklendiğinizde yeterli gelmeyebilir.

Merhabalar, yeni kurulumunuz hayırlı olsun.

Bazı tecrübeleri edinmişsiniz ancak çok hızlı ve yüklü bir canlı girişi olmuş tanka.

Ölen ölmüş artık, en azından tankta var olan canlılara yaşatmalısınız, su değerlerinizin iyi olduğunu belirtmişsiniz.

Işıklandırma konusunda daha profesyonel çözümlere yönelebilirsiniz , ps niz canlıya daha yüklendiğinizde yeterli gelmeyebilir.
Teşekkür ederim İlker Bey. Dediğiniz gibi aydınlatmayı iyileştirdikten sonra daha sağlam adımlarla ilerleyeceğim inş.

PS tam sınırda dediğiniz gibi. canlı girişi yaptıkça onuda büyüteceğim.

Merhaba değerli dostlar.

Uzun süre güncelleme yapmamışım. Akvaryumda ekipmanları güçlendirdim. Dalga motorunu Cp-55, kafa motorunu dct 8000, aydınlatmayı ati 6x54 w t5 yaptım. Ps motorunun girişini bir motorla güçlendirdim. Daha iyi toplamaya başladı. Kaya dizaynını değiştim.

Rizeden Adnan BAŞ kardeşimin hediye mercenları ve Ankara dan Harun YILDIZ kardeşimin gönderdikleriyle akvaryumum şenlendi?. Bu hobi desteksiz yürümüyor.

Tankın son hali resimlerdeki gibi...

Ekli dosyayı görüntüle 48835

Ekli dosyayı görüntüle 48836

Ekli dosyayı görüntüle 48837

Ekli dosyayı görüntüle 48838

Ekli dosyayı görüntüle 48839

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim de 100 cm'lik 250 lt hazır sistem Redsea Max 250 akvaryumum var. Canlı kaya yoğunluğu normal, mercan çok az.

İçinde 2 palyaço balığı, 1 adet de Yellow Tang var.

Sizce ne kadar daha canlı koyulabilir ?

Benim de 100 cm'lik 250 lt hazır sistem Redsea Max 250 akvaryumum var. Canlı kaya yoğunluğu normal, mercan çok az.

İçinde 2 palyaço balığı, 1 adet de Yellow Tang var.

Sizce ne kadar daha canlı koyulabilir ?
Bence boyutlar güzel. Ps'nizin performansı ve ekleyeceğiniz canlıların türüne göre değişmekle birlikte tang türlerinden ekleme yapabilirsiniz. Wrasse türleri, gobby gibi temizlik yapan türlerde renk katar. 

Bir de aşama aşama canlıları ekleyip gözlemlerseniz daha az kayıp yaşarsınız..

Protein Skimmer gerçekten çok güçlü. Neticede Redsea Max 250 18.000 TL fiyatında bir sistem. Filtrasyonu da bu sebeple aşırı derecede iyi iş yapıyor. 

Canlıları ekleme yapacağım zaman her ay 1 tane koymayı düşünüyorum. Sistemin dengesine bir anda aşırı yük binmesin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar