Keşfet

150 X 76 X 60 Üçgen

axafatih

Üye
Ad Soyad
Fatih Özkaya
Herkeze Merhaba

2009 yılında kurduğum akvaryumu mu  2013 yılında oğlumu sumpa patlamış mısır doldururken görünce bozmuştum.  ;)  Çok fazla uzak kalamadım.Bu sefer daha önce uzunluk , su hacmi , mercan vs ... sebeplerden dolayı besleyemediğim türleri beslemek istiyorum.Balık haricinde mümkün olabildiği kadar bakımı basit , zahmetsiz türlerde Lps ve soft koyacağım.

Akvaryumum dışarıdan her ne kadar üçgen gibi dursa da 6 kenarlı bir akvaryum.Ön camdan başlarsam 150 - 10 - 76 - 40 -76 - 10 gibi ölçülere sahip.Yaklaşık 400-450 lt hacminde.

Başlangıç olarak ekipman;

Ps benim için efsane olan Ati BM 200

Kafa motoru jebao dc 6000

Aydınlatma 39 x 2  giesmann razor

Dalga motoru koralia 4 (Daha sonra 2 adet RW 8 düşünüyorum)

2 koli sanırım CaribSea kaya

Natures Ocean - Samoa Pink (2 numara) kum

Şimdilik bukadar.Suyunu ,kumunu tuzunu ekledim dönmeye başladı.Canlı eklemek için yeteri kadar vaktim var ama yinede start up la başladım.

Hayırlısı artık.

Ekli dosyayı görüntüle 32160

Ekli dosyayı görüntüle 32161

Ekli dosyayı görüntüle 32162

Fatih Bey merhaba,

Kurulumunuz hayırlı olsun. İlk gözüme çarpan kaya dizilimi oldu, çok güzel görünüyor, tebrikler.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Oldukca ilginç bir tank merak ile takipteyim. Bana ilk bakışta aydınlatma oldukca yetersiz gibi geldi. Bakacağınız mercanlara göre kuvvetlendirmeniz yararlı olabilir. 

Akvaryumun ölçüleri ve kaya dizilimi çok hoş olmuş. :clap:

Dekorasyon konusunda biraz özürlü olduğum için tam bir gecemi aldı.Balık ağırlıklı olacağı için mümkün olduğu kadar fazla gözenek , delik bırakmak istedim.

Aydınlatma konusunda şöyle bir şey var; ne yaparsam yapayım kare yada dikdörtgen akvaryumlar gibi homojen bir aydınlatma olmayacak.Işık yoğunluğunu ortadaki kayalardan kenara doğru azalacak şekilde yerleştirip mercanları da buna göre koyacağım.Dediğim gibi yüksek ışık isteyen bakımı zor türler koymayı düşünmüyorum.

İnşallah sorunsuz başlarım.

Maaşallah elinize sağlık 

Herkeze Merhaba

Uzun zamandır akvaryumuma ait fotografları güncellemediğimi farkettim.Cyano dan tutunda balıklarımın öldüğü birsürü sorun yaşadıktan sonra akvaryumum rayına oturdu sanırım.

Malzeme anlamında çok fazla değişiklik olmadı.Ek olarak ; Led takviye ettiğim ATİ 6x39 , BM Dozaj pompası ve 2 adet Rw 15 ekledim.

Balık ve omurgasız ; 

Yellow- Sohal- Naso-Sailfin Tang

Black Leopar Wrasse

Algae Bleny

Sarı lacivert Damsel

1 Çift Picasso Palyaço

1 Çift Skunk Palyaço 

Anemon;

2 Buble (Yeşil ve Rose)

2 Malu Seabae (Bordo ve Sarı yeşil renk netleşmedi)

1  Long Tentacle  

1 Magnifica

7AMNEL.jpg

lEvWBQ.jpg

RQo0Ao.jpg

nELW5B.jpg

9G2dVo.jpg
A35kqr.jpg
Y4rNWD.jpg
yVL350.jpg
88Dd1r.jpg
kEnWGm.jpg
vZnpJ6.jpg

Harika görünüyor, Eline sağlık Fatih.

Fakat bu anemon sevdası nedir.  

Bakıyorum da senide sarmış,  :)   hayırdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla metin sende biliyorsun hiç aklımda olan bir şey değildi.İçine palyaço girecek bir taneydi niyet ama bu hale geldi.Beni en iyi sen anlarsın :)

Merhaba

İlk kurulum resimde kaya dizaynını güzel hazırlamışsınız elinize sağlık ...balık ağırlıklı bir tank olacak demiştiniz ama giderek güzel bir resife dönüşecek sanırım ....daha renkli ama bakımı kolay mercanlar ile tankı daha da renklendirin derim ...hayırlı olsun 

hayırlı olsun çok güzel maşaallah

Uzun sağlıklı bir tank olması dileğiyle  masallah 

Tanka Morish ve Blue face eklediğim için zoaları yem olmadan başka tanka taşımam gerekti.Aynı sumpa bağlı 60x04x45 lik ikinci bir akvaryum ilave ettim.Zoaları ve bazı fragları burada tutuyorum.Uzun zamandır Deniz abinin nanolarında gördüğüm balıkları besleme fırsatı da yaratmış oldum kendime :).

Şuan için her şey yolunda gibi gözüküyor sadece akvaryum soft, lps den basit sps türlerine kaymaya başladı.

Sistemde ufak tefek değişiklikler oldu;

Ps i Jebao motorlu Ati 200s ile değiştirdim.Çok memnunum.

Hailea 500 soğutucu ekledim.

Dozaj pompası çalışmaya başladı.Ca,Mg,Kh

Balık yüküm arttığı için Yellow ve Sailfini çıkartmak zorunda kaldım.

Morish ve Blue Face ilave oldu 2 ayı geçtiler.Belki bi İmparator ekleyebilirim.Zoaları ayırdığım için rahatım.

üçgen oluşu alan derinliği yaratmıştır diye düşünüyorum karşıdan izlerken. Akıntıyı  ayarlamak zor olsa gerek.

Konu görüntüleyen kullanıcılar