Keşfet

17 K Deniz Akvaryum Kuruyorum

SittinSene

Yeni Üye
Selamaleyküm İlkez Deniz Akvaryumu Kurucam 17 Bin TL bütçem Var Öncelikle Bana akvaryum Boyut Konusunda Yardımcı olurmusunuz İdeal Ölçü ne olmalı Pişman olmak istemiyorum sonra Keşke büyük Yada küçük yaptırsaydım DieEkipman ÖnerisiTavsie Etiğiniz Marka model Ekipmanları Kaya kum Ne gerekiyorsa yazarsanız memnun olurum teşekkürler 

90 ile 120 arası ideal. Soğutma ve ısıtma şartları dengesizliği yüzünden ısıtıcı ve sogutucu çiller kullanacaksanız. Ufak olması tercih olur. Balık yada mercandan hangisine ağırlık vereceksiniz bu başka bir konu. Balık ağırlıklı ise büyük tank tercih olur. 

Selamaleyküm İlkez Deniz Akvaryumu Kurucam 17 Bin TL bütçem Var Öncelikle Bana akvaryum Boyut Konusunda Yardımcı olurmusunuz İdeal Ölçü ne olmalı Pişman olmak istemiyorum sonra Keşke büyük Yada küçük yaptırsaydım DieEkipman ÖnerisiTavsie Etiğiniz Marka model Ekipmanları Kaya kum Ne gerekiyorsa yazarsanız memnun olurum teşekkürler 

Merhabalar,akvaryumun boyutu kesinlikle sizin zevkinize kalmış bir şey,bu kısımda dikkat etmeniz nokta beslemek istediğiniz canlılardır.Örnek vermek gerekirse balık ağırlıklı bir akvaryum yapacaksanız akvaryumunuzu büyük tutmanızda fayda vardır böylelikle daha fazla balık çeşidi ekleyebilirsiniz,küçük bir akvaryum tercih ediyorsanız akvaryumda ki su buharlaşmasından dolayı değerler çok daha oynak olacaktır bunu da göz önünde bulundurun(tabi ki su tamamlama cihazıyla bu önlenebilir).Bütçeniz gayet iyi, sizi oldukça rahatlatacaktır fakat ilk kurulum yaparken kesinlikle kaliteli ürünlere yönelin yoksa size ileride daha pahalıya patlayacaktır.Kum ve tuz olarak reeflowers önermiyorum(kendimden yola çıkarak) kurulumu reeflowers caledonia salt ile yaptım ve su değişimi yaptıkça su değerlerim çok oynadı(kh11lere kadar çıktı) aquarium systems reef crystals tuza geçtim ve şuan kh ideal seviyeye çekilmiş durumda.Tuz olarak kesinlikle aquarium systems ı tavsiye ediyorum olmazsa aquaforest ta iş görür.Bu hobide en önemli ekipmanlardan biri de aydınlatmadır yine sizin mercan veya balık ağırlıklı tercihinize göre şekillenecek bir konu ancak iyisini almakta fayda var.Dalga motoru, protein skimmer, kafa motoru, akvaryumun alttan veya arkadan olmasına göre ve akvaryumun büyüklüğüne göre şekillenecek  bir konudur. Bunlara karar verdikten sonra gerisi çok rahat gelir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri