Uzun araştırmalar sonucunda Deniz akvaryumu kurmaya karar verdim.Şu ana konuştuğum herkes bu işin ciddi uğraş ve zorluk gerektirdiğini söylemiş olsada yapacağım
Cihaz olarak aldığım cihazlar yeterli mi bu boyutta bi akvaryum için deneyelim li arkadaşlar destek bekliyorum .Soft mercan ile başlayıp tecrübe edindikçe anemon ve sps bakmak istiyorum.
Ps bm curve 29
Jeboa DCT 12000
Seıo M1100 dalga motoru
Markasını bilmediğim 1adet daha dalga motorum var (2.el aldım için aldığım kişide bilmiyor )
Tropico wave 200w ısıtıcı
Kaya olarak canlı kaya aldım bi hobiciden 30 kg kadar 100kg kadar da cansız kaya mevcut elimde (Yerli ,Fiji ve caribsea olarak )
Kum olarak crystalpro white sand 25 kg 1-1,5mm
********** Pearl white sand 25 kg0,5-1mm
Caribsea Arag alive 9 kg paketlerden 2 adet
Tuz probiotic reef salt 30 kg kadar var elimde
Su için Ro cihazı mevcut
Işık için 2.el bi armatür aldım T5 lerden oluşan
coralstar 2x
Grolux 3x
15000K Marine Star 1x
Altan sump lı bi akvaryum mevcut
Şimdi soracağım sorular
1. Yukarıdaki malzemeler yeterlimi start vermek için
2. Suyu doldurup 2gün bekleyip bulanıklığı geçtiği zaman tuz eklemem söyledi doğru mudur ?
3.diatom denilen süreç başladığını nasıl anlayacağız ve temizlik ekibi için bu akvaryum için ne almam lazım ?
En kısa zamanda resim olarak paylaşım yapacağım ve gelişmeleri yazmayı düşünüyorum hafta hafta
Şimdiden teşekkür ederim herkese keyifli hobiler .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cihaz olarak aldığım cihazlar yeterli mi bu boyutta bi akvaryum için deneyelim li arkadaşlar destek bekliyorum .Soft mercan ile başlayıp tecrübe edindikçe anemon ve sps bakmak istiyorum.
Ps bm curve 29
Jeboa DCT 12000
Seıo M1100 dalga motoru
Markasını bilmediğim 1adet daha dalga motorum var (2.el aldım için aldığım kişide bilmiyor )
Tropico wave 200w ısıtıcı
Kaya olarak canlı kaya aldım bi hobiciden 30 kg kadar 100kg kadar da cansız kaya mevcut elimde (Yerli ,Fiji ve caribsea olarak )
Kum olarak crystalpro white sand 25 kg 1-1,5mm
********** Pearl white sand 25 kg0,5-1mm
Caribsea Arag alive 9 kg paketlerden 2 adet
Tuz probiotic reef salt 30 kg kadar var elimde
Su için Ro cihazı mevcut
Işık için 2.el bi armatür aldım T5 lerden oluşan
coralstar 2x
Grolux 3x
15000K Marine Star 1x
Altan sump lı bi akvaryum mevcut
Şimdi soracağım sorular
1. Yukarıdaki malzemeler yeterlimi start vermek için
2. Suyu doldurup 2gün bekleyip bulanıklığı geçtiği zaman tuz eklemem söyledi doğru mudur ?
3.diatom denilen süreç başladığını nasıl anlayacağız ve temizlik ekibi için bu akvaryum için ne almam lazım ?
En kısa zamanda resim olarak paylaşım yapacağım ve gelişmeleri yazmayı düşünüyorum hafta hafta
Şimdiden teşekkür ederim herkese keyifli hobiler .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi