Keşfet

180x70x60 Yeni başlangıç

omrckr01

Yeni Üye
Uzun araştırmalar sonucunda Deniz akvaryumu kurmaya karar verdim.Şu ana konuştuğum herkes bu işin ciddi uğraş ve zorluk gerektirdiğini söylemiş olsada yapacağım
default_smileblue.gif

Cihaz olarak aldığım cihazlar yeterli mi bu boyutta bi akvaryum için deneyelim li arkadaşlar destek bekliyorum .Soft mercan ile başlayıp tecrübe edindikçe anemon ve sps bakmak istiyorum.

Ps bm curve 29

Jeboa DCT 12000

Seıo M1100 dalga motoru

Markasını bilmediğim 1adet daha dalga motorum var (2.el aldım için aldığım kişide bilmiyor )

Tropico wave 200w ısıtıcı

Kaya olarak canlı kaya aldım bi hobiciden 30 kg kadar 100kg kadar da cansız kaya mevcut elimde (Yerli ,Fiji ve caribsea olarak )

Kum olarak crystalpro white sand 25 kg 1-1,5mm

********** Pearl white sand 25 kg0,5-1mm

Caribsea Arag alive 9 kg paketlerden 2 adet

Tuz probiotic reef salt 30 kg kadar var elimde

Su için Ro cihazı mevcut

Işık için 2.el bi armatür aldım T5 lerden oluşan

coralstar 2x

Grolux 3x

15000K Marine Star 1x

Altan sump lı bi akvaryum mevcut

Şimdi soracağım sorular

1. Yukarıdaki malzemeler yeterlimi start vermek için

2. Suyu doldurup 2gün bekleyip bulanıklığı geçtiği zaman tuz eklemem söyledi doğru mudur ?

3.diatom denilen süreç başladığını nasıl anlayacağız ve temizlik ekibi için bu akvaryum için ne almam lazım ?

En kısa zamanda resim olarak paylaşım yapacağım ve gelişmeleri yazmayı düşünüyorum hafta hafta

Şimdiden teşekkür ederim herkese keyifli hobiler .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,

Bu zamanda bu büyüklükte bir akvaryum delilik yahu :)  ama alınmış karar verilmiş madem yapacak birşey yok. 

Suyu doldurun ki doldurmanız 1 hafta sürer. Şunu tam anlamadım bu akvaryum kurulu değil henüz hobiciden aldığınız canlı kayalar nerde duruyor? Bunları sudan çıkardı iseniz sıfırlamadan kullanmayın baştan hobiniz zehir olmasın. Dışarda kurutup kullanılamaz unutmayın mutlaka sıfırlanması gerek.

Tuz çözündü, kum eklendi, kaya eklendi ve sıcaklık istenilen düzeyde ise artık bakteri kültürü girebiliriz demektir.

İşe tüm sistemi çalıştırarak başlıyoruz. Işıkları da yakalım bu süreçte 7-8 saat yeter günde ilk baş skimmer çalışmasada olur ama çalıştırın bir zararı olmaz.

Bio S ile başlanabilir 100lt'ye 1 damla şeklinde 2 hafta boyunca kullanıyoruz. Birde NP Pro alırsınız bakteri besini damla damla onuda girersiniz. 

Bakteriler yerleşmeye başladılar hayırlı olsun yakın zamanda diatom patlar ve patladığını anlamama şansınız yok kendini belli edecek.(Her yerde kahverengi oluşumlar)

Diatom artık iyice oluştu ise conch ve snail alabiliriz. Bu arkadaşlardan bu boyutlar için epey almak gerek :)  Sayıya göre 2 ila 10 gün arasında temizleyecekler diatomu. 

Temizlenme hallolunca birde test yapıp suyun hazır olduğundan emin olmak iyi olur bence. Sonrasında YAVAŞ YAVAŞ canlı girmeye başlanabilir.

Yazdığınız ekipman ile soft türler hatta biraz balık yükü ile bile bakılabilir. T5'lerde revizyon gerekebilir deniz akvaryumu için T5 kombinasyonlarını araştırın derim.

Keyifli hobiler dilerim... Hoşgeldiniz aramıza..

Bu zamanda bu kadar büyük bi akvaryum cidden delilik katılıyorum cünki maliyeti ciddi oluyor yavaş yavaş ilerleyeceğiz artık yapacak bir şey yok Ro cihazı 60 dk da 12 L su veriyor yani 100saat gibi bi süre yaklaşık
default_smileblue.gif
elimde bio s var ilk olarak nitrat testi mi almam gerek öncelik olarak malum maddi anlamada aşama aşama gitmek istiyorum artık
default_smileblue.gif
öncelik ne ise onu almak mantı ile ilerliyorum değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Test almanıza çokta gerek yok. İlk kurulumda genelde amonyak ve nitrit değerleri önemlidir. Bu testleri de dar bir kesim hariç genelde alan olmaz. Sağlıklı bir kurulum süreci yaşarsanız gerekte kalmaz. Diatom bitene kadar beklemekte gereklidir. Sonraki süreçte de yine teste ihtiyacınız yok bence, canlı yükü arttıkça birer ikişer tamamlarsınız zaman içerisinde testleri. Tabi imkan varsa tüm test kitlerini almak en doğrusu ve düzenli testleri yapmak :)

750 litre akvaryumda 200w ısıtıcı pek sağlıklı olmayacaktır.

100 kiloluk kaya stokunuz dikkatimi çekti. Hepsi fiji olsaydı iyi para ederdi. Daha önceki tankınız kaç litreydi? 

Yaşadığım şehir çok soğuk değil ve kombi var sıcaklık çok düşük değil hatta suyu soğutmam bile gerekebilir diye düşünüyorum. Tabi ki Fiji olsa çok güzel olurdu ama en fazla 5 kg Fiji vardır tahminim bir kaç hobiciden aldım 100kg kadarını.

Şuan kayaları 0 lama işlemi yapacağım yapmam gerekiyormuş ben direk yıkayıp koyacaktım normal de. O süreç bitince kaya dizaynı yapıp bir resim paylaşacağım fakat bu tank için kaç adet karides ve conch kullanamam gerek.

Bir diğer sorum tahmini elektrik faturasına nasıl bi katkısı olur.

Merhaba, hayırlı olsun, soft turler için ışık olabilir ama daha sonrası için zayıf gelebilir. Kayalarin sıfırlanması biraz uğraştır, ama acele yapmayin. deniz işinde ne kadar hız okadar eksiklik  olarak karşınıza çıkıyor. Tekrardan hayırlı olsun

Tam olarak sorunuzu anlamadım. Elektrik faturasına neyin katkısı olacak?

Aldığınız t5 ler kaç wattlık 24 mü 39 mu 54 mü? günlük 8 saat yanacaklar. 750 litrelik bir deniz akvaryumunu idame ettireceksiniz bence en son düşünmeniz gereken şey elektrik tüketimi olmalı. Su değişimi yaparken kullanacağınız tuz daha pahalıya patlayacak. Hele ilk kurulumda zaten kafadan 500-600 tl lik tuz gidecek ki neyseki o elinizde varmış.

39 watt lık 5 adet florasan için hesaplama yaparsak;

39watt * 5= 195watt (5 adet florasanın saatlik tüketimi)

195watt * 8 saat= 1560watt (5 adet florasanın 8 saatlik tüketimi)

1560watt * 30 gün =  46.800watt (5 adet florasanın 1 aylık tüketimi)

46.800/1000= 46,8 kW  (Watt'ın kW ye dönüştürülmesi)

1kW= 0,50 TL (ortalama)  (1 kW nin tüketim fiyatı)

46.8kW * 0,50 = 23,4TL ( sizintükettiğiniz kW ile ödeyeceğiniz aylık tutar)

Kullandığım flo lar 54 w ama Örnek gayet açıklayıcı ama çok teşekkür ederim. İlk etapta sorun dediğiniz gibi tuz açısından.

Ekli dosyayı görüntüle 53157

Yerli kayalar la ilgili müdehale yaptım şuan için kurumalarını bekliyorum elimde bulunan caribsea ve biraz Fiji kayası hali hazırda bi hobicide şuan çalışıyor kuruluma hafta sonu başlayacağım umarım herşey sorunsuz olur.

Ekli dosyayı görüntüle 53237

Su dolumu yapıyorum yavaş yavaş malum tank büyük olunca zaman da uzun oluyor tahminim 95 saat gibi sürede dolum gerçekleşecek sump ta suyu tuzla karıştırıp tank öyle basıyorum. Umarım yöntem doğrudur başka türlü tuzun erimesi baya zor olacaktı. Şimdilik herşey yolunda gibi sistem çalışma başlayınca yeni resimler paylaşacağım siz değerli arkadaşlardan önerilerinizi her zaman bekliyorum.

selamınaleyküm hayırlı sabahlar akvaryumun yeni resimleri var mı devam ediyormusunuz

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri