Keşfet

2*150w Metal + 4*39w T5

ek7157

Yeni Üye
Ad Soyad
Ekrem KOÇAK
2*150w metal + 4*39w T5 100cm max. armatür arıyorum.

HOPAR METAL+T5 KAPAK 150WX2+39WX2 100 CM sıfır fiatları 850tl

2*150w metal + 4*39w T5 100cm max. armatür arıyorum.
100cm tankta 2*150 metal armatür biraz zor olur, lambalar çok yakın olacağından orta kısımda ışınlar üst üste binerek denk geldiği canlılara zarar verebilir gerekçesiyle böyle bir ürün pek görmedim en azından kaliteli markalarda...

100cm tankta genelde tekli mh armatür kullanılıyor...Kaliteli bişey arıyorsanız Erdem de bir tane var, 1m lik tankta kullanıyordu, 2*39w ı da arkasına eklersiniz, diy veya orjinal şeklide,

saygılarımla,

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.ph...=13127&st=0

100cm tankta 2*150 metal armatür biraz zor olur, lambalar çok yakın olacağından orta kısımda ışınlar üst üste binerek denk geldiği canlılara zarar verebilir gerekçesiyle böyle bir ürün pek görmedim en azından kaliteli markalarda...100cm tankta genelde tekli mh armatür kullanılıyor...Kaliteli bişey arıyorsanız Erdem de bir tane var, 1m lik tankta kullanıyordu, 2*39w ı da arkasına eklersiniz, diy veya orjinal şeklide,

saygılarımla,

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.ph...=13127&st=0
söylediğiniz mantıklı geliyor.2*150 armatürler genelde 120 cm. oluyor fakat 120 cm. olupta 2*250 MH armatürlerde var.250 w.ışık gücü daha fazla olduğu için söylediklerinizden yola çıkarak bunlarda da aynı sorun olması gerekmezmi?

söylediğiniz mantıklı geliyor.2*150 armatürler genelde 120 cm. oluyor fakat 120 cm. olupta 2*250 MH armatürlerde var.250 w.ışık gücü daha fazla olduğu için söylediklerinizden yola çıkarak bunlarda da aynı sorun olması gerekmezmi?
Ömer;BlackJag Devrim beyin armatüründe 3 adet mh reflektörünün her birinin içinde 2 'şer tane MH var.Yani 3 armatürde toplam 6 MH lamba.Sanırım bu sorunun cevabını bir kullanıcı olarak o verebilir!Aşağıdaki linkteki konuda Devrim beyin armatürünün bir resmide var.

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.ph...c=10484&hl=

evet devrim ağbinin armatürü biliyorum :) hakan ağbi sende de vardı çalışmalar varmı bir gelişme?

Moderatör tarafında düzenlendi:
evet devrim ağbinin armatürü biliyorum :) hakan ağbi sende de vardı çalışmalar varmı bir gelişme?
:D max. görüntü kirliliği oluşturacak,ancak işimi görecek kadar var.Hala bana aitse küçük bi alacak bi şey vardı sende?Evlilik değiştirmemişse eğer
default_tongue%20(1).gif
(Bunlar nedir,at çöpe gitsin tarzında)

:D max. görüntü kirliliği oluşturacak,ancak işimi görecek kadar var.Hala bana aitse küçük bi alacak bi şey vardı sende?Evlilik değiştirmemişse eğer :p (Bunlar nedir,at çöpe gitsin tarzında)
hahah :) abi birsürü şey maalesef gitti yarısından fazlası da hala annemlerde duruyor.burada da küçük bi çöplük oluşturdum.sanırım senin emanet annemlerde.bu yakınlarda gittiğimde bakarım.gerçi benim malzemelere pek dokunmuyor ama,yokluğumdan faydalanıp bunlar nedir at çöpe gitsin gibi bir davranış sergilemiş olabilir :D

benimde sende bir emanetim var (BK160) sakın atma :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
benimde sende bir emanetim var (BK160) sakın atma

Sonradan gördüm,çok güldüm.Sanada kısmet olur inşallah.

Ekrem bey Başlığınızı sabote etmeyelim,Ömer'le özelden devam ederiz.

Ama şunu söyleyebilirim:

Zamanında bende 2x150 W MH+4X39 W T5'li armatür çok aradım.Malesef sadece 2x150W MH+4X54 W olarak tek sistem var piyasada,o da 120 cm.Yani tam olarak aradığınız özelliklerde orjinal armatür bulamazsınız.

Ancak biz şöyle bir şey yapmıştık;

120 cm çin malı boş bir armatür bulduk.İçine 2 adet elektronik tridonic 150 W MH balastı+2 adet tridonic 2x39 W T5 balastı taktık.2 adet T5'i kasadaki orjinal yerine taktık.Diğer 2 T5'i ise;kasa dışına monte ettiğimiz 2 adet reflektör içine taktık.T5'ler aquascience idi.MH lambaları ise BLV marka aldık.Çünkü armatürün MH camlarının UV ışınlarını süzüp süzmediğinden emin değildik(BLV ampüller uv block camlıdır).Armatürde moon light'ta vardı.Bu armatürü 105x50 cm tankta,23 cm yükseklikte kullanıyoruz.Belki bir fikir olur size.Aslında düşüncemiz;tankı 120 cm olarak değiştirirsek;T5 balastlarını ve T5 flouresanları 54 W'larıyla değiştirdiğimizde armatür sıkıntımızın kalmayacağı idi.

benimde sende bir emanetim var (BK160) sakın atma Sonradan gördüm,çok güldüm.Sanada kısmet olur inşallah.

Ekrem bey Başlığınızı sabote etmeyelim,Ömer'le özelden devam ederiz.

Ama şunu söyleyebilirim:

Zamanında bende 2x150 W MH+4X39 W T5'li armatür çok aradım.Malesef sadece 2x150W MH+4X54 W olarak tek sistem var piyasada,o da 120 cm.Yani tam olarak aradığınız özelliklerde orjinal armatür bulamazsınız.

Ancak biz şöyle bir şey yapmıştık;

120 cm çin malı boş bir armatür bulduk.İçine 2 adet elektronik tridonic 150 W MH balastı+2 adet tridonic 2x39 W T5 balastı taktık.2 adet T5'i kasadaki orjinal yerine taktık.Diğer 2 T5'i ise;kasa dışına monte ettiğimiz 2 adet reflektör içine taktık.T5'ler aquascience idi.MH lambaları ise BLV marka aldık.Çünkü armatürün MH camlarının UV ışınlarını süzüp süzmediğinden emin değildik(BLV ampüller uv block camlıdır).Armatürde moon light'ta vardı.Bu armatürü 105x50 cm tankta,23 cm yükseklikte kullanıyoruz.Belki bir fikir olur size.Aslında düşüncemiz;tankı 120 cm olarak değiştirirsek;T5 balastlarını ve T5 flouresanları 54 W'larıyla değiştirdiğimizde armatür sıkıntımızın kalmayacağı idi.

Aradığım özelliklerde armatürler uzak doğuda bolcana mevcut , şansımı denemek istedim belki burada bulurum diye.Sanırım Armatürü yurtdışından getirticem,armatür gelince sizlerle geniş bir değerlendirme yaparız artık ;) Solaris sistemleride inceliyorum bakalım araştırma aşamasındayım henüz .

aslında ışık gücü 400w olsa da değişen bişey yok, benim söylediğim şey, reflektörler arası mesafe normalden kısa olursa aşağıda, reflektör başına aydınlatılan alan orta kısımda her iki reflektör tarafından aydınlanacaktır ve bu ışığın üst üste bindiği noktada sorun yaratabilir...

Yapamazsınız diye birşey yok dıy olarak yaparsınız ama orjinal üretim böyle bir reflektör görmedim bulmanız zor olur bu yüzden tekli armatürle aydınlatılabilir demiştim...

100cm de 2 adet tekliyi dik asarak aydınlatmak da bir altertnetif çözüm olur, standart reflektörlü bir metal armatür 60cm*40cm bir alan aydınlatır, 2 tane tekliyi dik olarak asıp (roma rakamıyla 2 şeklinde) 60cmlik kısım tankı önden arkaya,

40cmlik kısım yanlamasına aydınlatacak şekilde de aydınlatma yapılabilir 100cm tankta 2 adet metal ampülle, yanyana yatay olarak 2 tane metalle 100cm tank aydınlatmak biraz tuhaf bir iş oluyor, ya da çok efektif bir iş çıkarmak isterseniz

geniş reflektörlü bir armatür ve tek 250w ampül kullanılabilir.(geniş reflektör 90*60cm gibi bir alan aydınlatabiliyor, geniş açılı reflektörde de düşük güçlü lamba çok loş kalıyor bu yüzden min.250w, duruma göre 400w ampülle aydınlatma daha iyi sonuç verir)

Konu görüntüleyen kullanıcılar