Keşfet

2,5 Yıllık Tankım

ismailsevik

Yeni Üye
Ad Soyad
ismail şevik
İyi günler,

Eski konuma güncelleme yapacaktım fakat bulamadım.  2015 Kasım ayında start verdiğim, acemelikler, bilgisizliklerle başlayan tuzlu su serüveni 2,5 yılını doldurdu. Bu süre içinde birçok ekipman yenileri ile güncellendi.

İlk kurulumda; BM Curve9 , Hopar 6x54, 1 adet RW8 Jebao dalga motoru, Jebao 4000 kafa motoru ve 1 adet biopellet reaktörü ile kurulum yapmıştım. 2 torba kum kullandığımdan bakteri yatağını oluşturamamıştım bir türlü. Ayrıca tankın yapımından kaynaklı sorun sebebiyle su sump'a düzgün dönmüyor, dolayısıyla nitratı düşüremiyordum. İlk tank heyacanı ilede tang sayısının kontrolunu kaybetmiş, 4 tang,1 L foxface koyduğumdan kısa sürede nitratı 50lere çekmiştim.

Şimdi kullandığım ekipmanlar; özenle seçilen, tank için optimum ürünler olduğunu düşünüyorum.

Protein skimmer; Bubble King Supermarin 200+ RD3
Aydınlatma; Pacific Sun 4x54w + 3x145W 
Dalga motorları; 2 adet Tunze 6105 , 1 adet Tunze Wavebox
Kafa motoru; Jebao 4000
Dozaj pompası; Pacific Sun 5th Korea + Magnetic Stripper
Kalsiyum reaktörü (haftaya hayata geçecek); Pacific Sun Calc Feeder Mini
Biopellet reaktörü; Bubble Magus küçük reaktör
Medya reaktörü; Bubble Magus büyük reaktör

son yapılan test sonuçları;
Amonyak: 0ppm
Nitrit: 0ppm
Nitrat: 0ppm
Kalsiyum; 425ppm
Magnezyum 1600ppm
Fosfat: 0,04ppm

Tanka ait fotoğraf, ekipman fotoğrafları eklenecektir. Şu anda tek sıkıntım, silikat reçinelerin değişim sürelerini bir süre( 5-6 ay kadar) atlamış olmam, dolayısıyla tankın sakal yosun yapması. Ayrıca PS 4 hafta önce güncellendi. ondan önce Curve 7 vardı. bu yüzden nitrat + fosfat yukarılara çıkmıştı. Şimdi düşme eğilimindeler. fakat düşerken cyano süprizi bıraktılar.

Mercan kısmına gelirsek; sps ağırlıklı ama lps ve soft canlılarda mevcut. Kışa doğru yeni gelecek mercanlarla yoğunluğun artmasını bekliyorum.

Balıkta ise; sabırlı davranıp, nüfusu kontrol altında tutuyorum.

Tankımda doğal yolla çoğalan bubble coralin fotosunu forumda paylaştım. Canlılar şu anda mutlu fakat fosfat- nitrat bir dönem yükseldiğinden renklerinde biraz kayıp var. Tüm süreçlerde yanımda olan Emre ZAR dostum'a, Percula akvaryum'a ayrıca teşekkür ediyorum.

iyi hobiler
ismail şevik

Merhaba İsmail Bey, detaylı paylaşım için çok teşekkürler. Yeni başlayan arkadaşlarımıza ışık tutacaktır, tuzlusu hobisinin 'aman ya o'da o cihaz oluversin' tarzındaki tasarrufları kabul etmeyebileceğinin yol gösterici güzel bir örneği olmuş sizin kurulumunuz ?. Yakın zamanda fotoğrafta bekliyoruz. Saygılar.  

Merhaba Oktay Bey,

Malesef öyle :) Curve 7-9 kaldırır ya 500litre tank ne olacak ki diyenlerdendim. " Aydınlatma bu abi sonuçta aynı florasanı kullanmıyor muyuz ?" diyoruz. Fakat işin aslı öyle değilmiş. Reflektörün, balastlarn,  ısınıp-ısınmamasının ne kadar önemli olduğunu geç anlıyoruz. Dediğiniz gibi hobiye girerken ince eleyip, sık dokumak lazımmış :)  

Fotoğrafları akşam atacağım inşallah. Ama biraz cyano- sakal yosunu var. Görsel olarak çok güzel gelmeyecektir göze :)

Çok yerlerde tartışılıp bana göre tatmin edici cevaplar barındırmayan bir soru sormak istiyorum müsadenizle: "Tankınız 500LT iken 800-2000 LT'lik PS kullanmak aşırı toplama yapmaz mı? Özellikle de Bubble King'in kendi uyarısı "Diğer markaların aksine bir Royal Exclusiv Protein skimmer seçerken akvaryum hacminiz kadar modellere bakmanızı tavsiye ediyoruz." şeklide iken?

Çok yerlerde tartışılıp bana göre tatmin edici cevaplar barındırmayan bir soru sormak istiyorum müsadenizle: "Tankınız 500LT iken 800-2000 LT'lik PS kullanmak aşırı toplama yapmaz mı? Özellikle de Bubble King'in kendi uyarısı "Diğer markaların aksine bir Royal Exclusiv Protein skimmer seçerken akvaryum hacminiz kadar modellere bakmanızı tavsiye ediyoruz." şeklide iken?
Tarık bey bende de suparmarin 300 rd3 speedy var takımda 145×78genişlik×50h.tankıma ćok büyük gelecek deneyip bakacağız artık

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tarık bey,

Supermarin lerde rd3 ile ayarlandığı için sıkıntı olacağını sanmıyorum. 3-4 haftalık süreç şu anda olumlu. Tankta sps olduğu için sıkıntı düşünmüyorum. Ayrıca tankı 750lt'ye büyütme hedefim var. birazda onu düşündüm.

Konu görüntüleyen kullanıcılar