Keşfet

2 Torch coralım sanırım ölüyor ):

Batık_Gemi

Aktif Üye
Ad Soyad
Emin
Merhabalar...
Su değerlerimi düzeltmek için 2 günde 1 %5 su değişimi yaptım yanlız değerleri kurtarırken sanırım torchlatımdan 2 sini kaybediyorum ne yapmam lazım bunun adı inşallah  brown jell değildir diye ümit etmekten başka çağrem kalmadı yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar saygılar..
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 43863

tuzluluk değerinizi 1023 yukarıda olmasın çok hassastırlar

çok teşekkürler peki yavaş yavaş düşüreyim mi?

yoksa zamanamı bırakmam iyi?

distile su ile refrektörmetreyi tekrar temizldim 0 vs.
1024

mg-cs-kh bunlarıda bakın tuzluluk düşürdükten sonra tekrar ölçüm yapın

mg-ca testlerim bozuldu diyeyim mg eklesemmi diye düşünmüyor değilim ancak test yapmadan garip geliyor yarın test kitlerini alıcam bircirine karıştırdım fosfat 

21.03.2017 SU DEĞERLERİM

--Akvaryumumun--                                          --Olması Gereken--

Ph (Hidrojen):                8.2                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  45                                     No3  :Max;20

No2/Nh3/Nh4:               0                                       No2/Nh3/Nh4: 0

Kh (Karbonat Sertliği):   6                                     Kh     : 8 - 10

Tuz Oranı:                    1023                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               25.5                                  Su Sıcaklığı: 25 

22.03.2017

Ph (Hidrojen):                8.2                                    ph     :8.0 - 8.5

(potasyum):               399                                   K       : 399

No3 (Nitrat):                  44                                     No3  :Max;20

No2/Nh3/Nh4:               0                                       No2/Nh3/Nh4: 0

Kh (Karbonat Sertliği):   6                                     Kh     : 8 - 10

Tuz Oranı:                    1024                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               26                                  Su Sıcaklığı: 25 

mg çok severler testlerini komple yaptıktan sonra düşür

ok harun hocam zaman ilacı demekten başla bi çare gelmiyo aklıma el bile sokmam 1 ay :)

çok teşekkürler ilginiz için...

su değelerinizi acele etmeden yavaş yavaş düzeltin ve tankla fazla uğraşmayın derim ben olması gereken değerleri zamana yayarak acele etmeden denk getirmeye calışın

videoda belli olmuyor ama sümüksü bir yapı var gibi eğer sümüksü ise ve yayılıp parçalanıyorsa eriyorsa  torch eriyen kafayı kırıp atın hemen eriyen kafayı kurtarma şansı cok zor kurtarma şansı yok gibi bir şey hemen atın çünki  diğer torchlarınıza o yapıda olan mercanlarınıza bulaşma riski var malesef .

Eriyen kafaları kırıp atın eğer hepsinde erime var ise canlının hepsini atın diğerlerine bulaşmadan

ve hasta olan canlıya  tropıc marine pro coral (40tl civarı bi ilaç)   tedavisi uygulayın 200ml 1 damla 10 15 dk bekletin

biz göremesekte torchun  bütün kafaları içten birbirine bağlıdır sağlam olan kafalara çok nüks etmemiş ise bu şekilde kurtarma şansınız var ama hemen hastalıklı kafaların hepsini hiç düşünmeden atın

sagol tavsiyelerin için hafta sonuna doğru alıp uygulamaya çalışıcam çok sagol eline koluna sağlık 

Hafta sonuna kadar bekleme derim hastalikli kafalari kir at pense karga burnu tarzi aletlerle iki dakikani almaz kirmak

yok hocam çok acele etme diyor bir yanım düzelme var gibi 2saat önce üstüne hortumla çekim yaptım o uçuşanları akvaryuma göndermesin diye şaşırtılır ama şimdi açtılar sanırım ilk deniyen benim böyle birşeyi :)

Ekli dosyayı görüntüle 43890

İnsh duzelir diyelim o zaman ama ben risk almazdim:) 

çok sagol hocam ama hemen atmaya kıyamıyor insan yazık canlıya
bir şans daha tanımalı belki stres oldu sebebi neyse inşallah düzelir umudu ile paylaşım yaparım düzelteyim değerlerimi... karantina tankımın değerleri iyi olsa hiç acımadan içerisine koyucam kendi tankımla suyunu değiştiriyorum :) boş çalışan tanka fazla özen göstermiyor insan içinde boru kurdu besliyorum ısıtıcısız :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar