Keşfet

20 LT Nano, arkadan motor ve filitre ps olmadan. 20 günde bir %25 su değişimi ile bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Karakurt

Yeni Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili hobici dostum

elinde ki mevcut kadro dahi bu tanka fazla gelecekken sen daha fazla nasıl girerim diye soruyorsun forum içerisinde ki nano akvaryum bölümünde bulunan bilgileri ya tam okumadın yada gizemli ve büyülü deniz akvaryumu büyüsüne kapıldığından dolayı bu soruyu sorduğunu düşünüyorum.

Nano tanklar büyük tanklara oranla daha değişken su parametrelerine sahiptir her şey düzgün gittiğini düşünürken bir anda tepetaklak olabilmekte ve ben nerede hata yaptım derken çözüm için katkı aramalara başlamak sonradan diy ps yapmalar sistemi geliştirmek için ek maliyetler le yüz yüze kalınabilmektedir

böyle bir tank da devam etmek istersen benim tavsiyem içeride bulanan bütün canlılar bu tanka fazla özellikle 3 adet balık deniz yıldızı kestane gerçekten çok fazla

hadi sınırları zorlayalım en fazla 2 adet palyaço diyelim ki o bile fazla

yerinde olsam 1 adet goby bir adet simbiyotik yaşantı kuracağı pistol shrimp  olabilir

ps olmadan nasıl olur soru için haftalık aynı değerde ısıda olan %10 luk su değişimi aksatılmadan ve arka bölmede litre başına 2gr aktif karbon kullanarak yürütülebilir tabi bu önümüzde ki ayların daha soğuk olacağını düşünerek konuşuyorum sıcaklık ta bu tip tanklarda problem olmakta 

bir de işin en önemli kısmı günlük buharlaşan tatlı su miktarı kadar üşenilmeden tatlı su tamamlamak ve oksijen miktarını sabit tutabilmek adına arka bölmede bir hava motoru çalıştırman gerekmekte çünkü yeterli oksijen sağlayabilecek bir sistem değil elinde ki sistem

yani elimizde kaliteli bir su,doğru ölçen iyi kalibre edilmiş bir reflaktometre. aktif karbon ve GÖZLEMLE ile haftalık günlük bakımlar eksitilmeden devam edilebilir  bu da belli bir oranda zaman içerisinde sıkındı ve bıkkınlık yaratabilmekte.

Hevesini kırmadan daha kompak zevk alabileceğin ve içeride ki yaşamında zevk alıp rahat yaşayabileceği farklı bir tanka geçmen aslında daha iyi bir karar olacağını düşünmekteyim

keyifli hobiler

saygılarımla

bilgi için teşekkür ederim. aslında dediğiniz gibi deniz akvaryum büyüsüne kapıldım. Daha nasıl giderim derken mevcudu öldürmeden bu süreci aynı şekilde nasıl giderim demek istedim. bu akvaryuma P.skimmer sıkıştırabilirsem karşılaşacağım sorunları şimdiden giderebilir miyim. Ayrıca bu akvaryuma göre  arkadaki bölmeye sıkıştırabileceğim P.S. bulabilir miyim. sizleri uzun zamandır takip ediyorum aslında, ancak üye olmayıp sadece okumakla yetiniyordum. şimdi üye olmak ve güncel yorumlarınızı ve bana has yorumlarınızı okumak gerçekten çok güzel. Beni bu denli yönlendiren sizlere şimdiden teşekkür ederim.

Ben iyi bir tatlı su akvaryumcusuyum aslında, zamanla buna geçmeyi çalışıyorum. Tabi zayiat vermeden. Bu küçük olan nano akvaryum aslında iyi ışık veriyor. Motoru ve içeri sürekli oksijen üflüyor. motor arka bölmeden alt ve üst olmak üzere çekim yaparak su içinde akıntı sağlıyor. akvaryuma koyduğum su seviyesini belirleyerek, onun altına düştüğünde tatlı su ilavesi yapıyorum. Maksimum 20 günde bir tanıdığım akvaryumcudan 2 Tastan fazla tahminen % 25-30 arasına denk geliyor su değişimi yapıyorum. Şu ana kadar iyi gittim :p  sizleri okuduktan sonra eğer arka bölmeye göre PS sıkıştırabilme ihtiyacının farz olduğunu öğrendim. Bu seviye de artık ne yapayım nereden ve nasıl yapayım. akvaryumculara da parçalanmak istemiyorum aslında. fena yazıyorlar :p  o sebeple siz değerli üstatların her türlü fikrine saygı duymakla beraber, ihtiyacım var.

bu akvaryumla devam edecekseniz içerdeki hacmi de daha fazla düşürmeden askı ps veya hava taşlı skimmer ve askı filtre işinizi görür, tek balık ve tek tük omurgasız bakarsanız canlılar da rahat eder. mercan olarak da kolay ve soft mercan bakabilirsiniz, videodaki torch galiba pek keyifli görünmüyor. testleri (amonyak, nitrit, nitrat, fosfat, ph, kh) edinin düzenli kontrol edin. 

pico sayılabilecek bir tank olduğu için bol bol okuyun araştırın, benzer litrelerde örnekler bulup inceleyin derim. çok güzel zoa picoları yapılabiliyor mesela.

aslında elimde 30X30X30 kendinden PS si olan NEWA MORE adlı nano akvaryum var ancak içinde şu an tatlı su canlıları var. PS sini söktüm. düz tatlı olarak kullanıyorum. onu eğer içindekileri ile okutursam. Güzel bir temizlik ile Onu içine akıntı yapabilecek bir motor ile Tuzluya dönüştürebilirim. Bu akvaryumdakileride ona aktarabilirim. Eğer bunu başarabilirsem tabi. yoksa bunla devam edeceğim. normalde işyerine masama koyacaktım Ama okudukça ileride sıkıntının büyüyeceğini fark ettim. İçini daraltmadan bir PS Artık askı mı olur dediğiniz gibi, yada hava taşlı mı bilemedim. tabi ölçü de önemli. Demek istediğim. Nano bakmamızın sebebi evlerde yer darlığı ve ses seviyesinin az oluşundan. temizlemesinin de basit oluşundan kaynaklanıyor. 

Ancak dediğim gibi ben bir tuzlu su acemisiyim. O sebeple su değerlerini ölçebilecek bir alet, (fazla pahalı olmayan) ve bu değerlerin değerlendirmesini yapabilecek ile değerlendirmeyi yapabilecek düzeye gelmek. yani su değerlerini istenilen seviyeye nasıl getireceğimi de bulmak vs. Bunlar biz acemilerin sorunları. 

Merhaba, akvaryumunuz bu haliyle saatli bomba. Canlılardan herhangi birisi öldüğü an sistem tolere edemez ve tüm canlılarınız zor durumda kalır. 30x30x30 akvaryum bile elinizdeki canlılar için uygun değil. 

Nacizane tavsiyem; size yakın ve başarılı bir nano akvaryumu olan hobici veya akvaryumcuya gidip gözlemleyin. Forumda da çok bilgi var ama yüzyüze daha hızlı ve akılda kalıcı olur. 

en azından ps li bir 30x30x30 da sıkıntı olmadan mevcut akvaryuma bakabileceğimi düşünüyorum. bu konuda Newa More 30 Reef şu anki küçük akvaryumun içindekilere bakar diye düşünüyorum. 

En azından deniz yıldızı ve deniz kestanesini çıkarırsanız iyi olur. En riskli olanlar bu türler. 

Daha yeni aldım:). Newa more akvaryumun ps ve hava taşı motorunu buldum ama nasıl monte edeceğimi çözemedim. Uğraştım biraz. Yoksa bu akvaryuma hemen takacağım. 

bu arada kurdum Newa more u. Deniz kestanesi yerde ne var ne yok topluyor. küçük kabuklularda öyle.

şu an 30x30x30 da hava taşlı protein skimmer var ve çalışıyor ama eski usül sanırım. prtein skimmer çok siyah su toplamıyor ancak hava motoru süper ve aşırı sessiz.  bir video paylaşacağım ancak şuan bir maron palyaço, 1 ad. Sarı virasse, 1 ad Tilki Suratlı Tavşan Balığı var. tabiki deniz yılıdızı ve kestane ayrıca kabuklular.

videodaki palyaçolar yok. onların yerine 1 tane maron var. yukarıdaki saydıklarım var.

Ekli dosyayı görüntüle 47658

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri