Keşfet

200ppm Ca'yı en sağlık nasıl 400ppme çıkarırım

melihinci

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih
Abilerim, akvaryumu kuralı 4 ay oluyor 1cm^2 mor koralin alg oluşmadı. Bende kalsiyumu test ettim daha 10.damlada(prodac ca test) test sıvısı mordan maviye döndü. Yani 200ppm ca ölçtüm. Şimdi mg testi de aldım, henüz kargo teslim etmedi onuda ölçünce yazarım. Akvaryuma kalsiyum dozlamak istiyorum ama bunu en etkili nasıl yaparım?

dKh :8 ph 8.5 NH4:0 NO2:0 NO3:30ppm PO4:0 tuzluluk: 1025 ca:200ppm  150lt+75lt

Saygılarımla

Merhaba,

* 8 dkh da ve 1025 tuzluluk da nasıl 200ppm kalsiyum çıktı hayret ettim tankta mercan adına canlı ne var onu önce sormak isterim

* kuralı 4 ay oldu diyorsunuz tankı hiç su değişimi yapılmadı mı tankta ?

Testin doğruluğu konusun da biraz şüphe duydum açıkcası

ca dozlamak ve yükseltmek kolay bunun altında yatan sebepleri bir bulalım isterseniz 

Bir kez %50 2 kez %20 su değişimi yapıldı. Akvaryumda bir mushroom bir torchcoral bide 40 kafa zoa var 3-4 tane conch Ca tüketecek bir canlı yükü eklemedim daha.

Sizce test mi sıkıntılı?

Melih bey sıkıntı test de veya kullandığınız tuzda ola bilir.  1lt su hazırlayıp test edebilirsiniz. 

hemen deniyorum

ilk ölçümü yanlış yaptım galiba ama şimdi taze suyla hazırladığım 420-440 çıktı (21,5damla) akvaryumun suyu 350-360 çıktı

Kesin şüphe duymayacağınız şekilde tankın Ca değerini ölçüp. Çıkan sonuca göre Ca 400-450ppm aralığına katkı dozlayarak günlük kademeli olarak artıra bilirsiniz. 

Yeni test alacağım güven vermedi.

salifert   (.)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri