Keşfet

2017 yılının son akvaryum kurulumu:)

ahmetselim

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet Selim Kirca
Herkese merhaba ; 

Öncelikle şunu belirtmek isterim bu forumda paylaşım yapan ve yorum yazanlardan Allah bin kere razı olsun.Bu siteden Gerçekten çok faydalandım ve bende forumda aktif olmaya karar verdim.İlk defa bi forum sitesinde yazıyorum.

Vira Bismillah.

Yaklaşık 1 yıldır Boyu TL-550 (130litre) deniz akvaryumum var.Çıraklık akvaryumum.ve Artık kalfalığa geçip akvaryumumu büyütmenin zamanı geldi diye düşündüm.Çok uzun araştırmalar ve karar verme aşamasından sonra 100x60x50h boyutlarında sumplu durso sistemli Deniz akvaryumu yaptırdım.

Kullandığım ekipmanlar ;

Bubble Magus A8 protein skimmer

Lumos 4x39W T5 armatür

Jebao Rw8 dalga motoru

200W ısıtıcı

25kg mercan kırığı kum

30kg canlı kaya

Coral pro tuz

2000l/h kafa motoru ( markasını bilmiyorum)

prodibio start Up ve Bioptim

Akvaryumu kurdum.Ro suyunu doldurdum.Tuzu erittim refaktometre ile ölçtüğümde 1025. Sıcaklığı 26C ye sabitledim.bakteri kültürlerini ekledim Şuan sistemim çalışır vaziyette.Işığı zamanlayıcıya günde 8 saat yanacak şekilde ayarladım.ve en zor kısım olan beklemeye başladım.

Elimde amonyum amonyak nitrat nitrit pH kH testleri mevcut bu haftadan itibaren testleri düzenli olarak yapmaya başlayacağım.Ve forumda düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 48951Ekli dosyayı görüntüle 48952Ekli dosyayı görüntüle 48954Ekli dosyayı görüntüle 48953

Ekli dosyayı görüntüle 48949

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun tankınız herşey gayet iyi görünüyor ölçüler çok ideal bence mobilyada taşıyıcı ayak varmı mobilya ustünde gibi duruyor

Hayırlı olsun tankınız herşey gayet iyi görünüyor ölçüler çok ideal bence mobilyada taşıyıcı ayak varmı mobilya ustünde gibi duruyor
Teşekkürler .Aslında ölçü konusunda çok muallakta kaldım ama en son bu ölçüde karar kıldım.Profil üstüne mobilya giydirme şeklinde 

Hayırlı olsun neden yeni kurulum yerine yandaki boyu 550 tankında ki canlıları yeni tankınıza taşımayı düşünmediniz :)   çift tank olacaksa neden daha büyük bir tank yaptırmadınız :D   her ihtimalle benim kararım tek tank olurdu :)  ikinci tank ek masraf olacak :)  

hayırlı olsun yeni kurulumunuz. Yeni yılın ilk kurulum başlığı olmuş :)  Sıkıntısız ve uzun ömürlü olur inşallah.

Bugün itibariyle ölçümlerini yaptığımda

Sıcaklık 25C

Tuz 1025(refaktometre ile)

amonyum 0

amonyak 0

nitrit 0

nitrat 15

gibi değerler almaktayım.sistem 7 gündür çalışır durumda ışık sabah 8 akşam 18 olarak yanacak şekilde zamanlayıcıya bağladım.Bugün itibariyle hafiften kayalarda kahverengileşme başladı.Diatom başladı galiba.Daha beklemelimiyim yoksa yavaş yavaş temizlik ekibini girmeye başlamalı mıyım.Ekli dosyayı görüntüle 49010

Öncelikle hayırlı uğurlu ve uzun ömürlü olması dileğimle.

Kaya dizaynı güzel olmuş elinize sağlık aydınlatmayı siz evde olduğunuz zamanlara ayarlarsanız daha iyi olur mesela 13 ile 22 arası gibi. Gelişmeleri takipteyiz bol tuzlu günler...

Öncelikle hayırlı uğurlu ve uzun ömürlü olması dileğimle.

Kaya dizaynı güzel olmuş elinize sağlık aydınlatmayı siz evde olduğunuz zamanlara ayarlarsanız daha iyi olur mesela 13 ile 22 arası gibi. Gelişmeleri takipteyiz bol tuzlu günler...
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Tank ofisimde kurulu o yüzden aydınlatma saatleri böyle.Kaya dizaynını biraz daha değiştirdim :)  

Tankın son hali

canlılar 

1 Yellow Tang

1 foxface

1 Brown Tang

2 percula

1 chromis

1 Bangai Cardinal

1 Blue Tang

1 Dr karides

10 conch

1 mix zoa kayası

otomatik su tamamlama eklendi

kafa motoru jebao dct 4000 ile değiştirildi

jebao 4 lü dozaj pompası sipariş verildi yarın takılacak

BLEMrV.jpg

Z9WDEg.jpg

lOL7WB.jpg

20 kg kayanı, bi kovaya koy, su değişiminde kovaya su koy, akvaryumdan çıkan, içine bi dalga motoru koy, varsa bi ışıklandırma, veya hali hazırda nano duruyosa, ona koyup o şekilde çalıştır, kürlensin, 6 haftaya canlı kaya olarak kendi akvaryumuna eklersin, haftalık suyunu 100% değişmen gerek, içine girecek su akvaryumdan çıkan su

20 kg kayanı, bi kovaya koy, su değişiminde kovaya su koy, akvaryumdan çıkan, içine bi dalga motoru koy, varsa bi ışıklandırma, veya hali hazırda nano duruyosa, ona koyup o şekilde çalıştır, kürlensin, 6 haftaya canlı kaya olarak kendi akvaryumuna eklersin, haftalık suyunu 100% değişmen gerek, içine girecek su akvaryumdan çıkan su
Bakteri kültürü kırmama gerek varmı ?

bakterileri, senin su değişimlerinden girecek zaten=) ekstradan bakteriye gerek yok

Tankın son hali Maşallah Şuan herşey yolunda herkes mutlu mesut yaşıyor.Kaya dizaynını biraz değiştirdim sanki böyle içime daha çok uygun gibi.

gOyWNR.jpg

gOyWNR.jpg

9mEd63.jpg

qGRWgD.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar