Keşfet

230 lt yeni resif akvaryumu

Volkansahin.tr

Yeni Üye
Ad Soyad
Volkan
Arkadaşlar merhaba. Uzun süreden sonra forma ve hobiye geriye döndüm.Daha önce arkadan sumplu 90 litre bir akvaryumum vardı. 8 sene kadar baktım. Yani marine akvaryum konusunda az biraz tecrübeliyim. Bir süredir yeni evimiz için daha büyük bir akvaryum kurmayı planlıyordum. Dün eşimle hadi dedik ve 230 litre bir akvaryum aldık. Yalnız, ilk sorun şu ki, indirimli olarak dolabıyla beraber aldım ve dolabı 3 kısım. Öncelikle led aydınlatma ve altına sump yapımı için büyük akvaryumlarda tecrübeli arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.Not: Moskova’da yaşıyorum. Bu yüzden şurdan şunu alabilirsin gibi fikirleriniz olursa, yapamam((

Ekli dosyayı görüntüle 64030

Ekli dosyayı görüntüle 64031

Ekli dosyayı görüntüle 64032

Bir Allah’ın kulu da mı cevap yazmaz arkadaş. Nasıl bir forum bu anlamadım.

Arada kaynamışınız maalesef ???? ???? 

Akvaryumunuz orta büyüklükte  bir  tank. Öncelikle dolabın 3 gözlü olması, arada dikmelerin ayrımların olması, pek uygun değil. Sump, su tamamlama vs. için tek göz olması uygundu. Sump ve led yapımı çok tecrübe ister ve maddi manevi uğraşmaya değer mi bilmem, bence hazır alın derim.

Yeni kurulum görsel ve hayırlı olsun.

Methaba. 8 senedir resif akvaryumum var ama sump içinde. 
Bu konuda da sorunum dolabın 3 gözlü olması. Sol göz için sump yaptım bile zaten. Sağda da oto doldurma yapacağım. Hazır alamıyorum çünkü dolaba sığmıyor. Konu forumda atlayınca baya bir araştırma yaptım yabancı formlardan.

Efektif çalışacak şekilde  yeterli büyüklükte sump ve su tamamlama yapabilirseniz olabilir ama ben olsam dolabı değiştirirdim.

Dikey sumpla yapacağınız sistemden memnun kalmazsanız Ps'i, su tamamlaması vs bütün sump elemanlarını içinde bulunduran dış filtreyi andıran görsellikte  over flowlu sistemler yurtdışında mevcut bulunduğunuz yerde varsa değerlendirebilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar