Keşfet

26 Lt. Nano Reef'im

Luwino

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Selamlar tekrardan, 4 senenin üstüne hobiye ufaktan bir dönüş yapmak istedim. Raflara kaldırdığım bazı malzemelerle, ekleme yaparaktan F/P tankımı hayata geçirmiş bulunuyorum. Bu tarz ufak hacimlerde daha önce farklı kurulumlarım olmuştu, bazı ufak hacimli tanklarımda protein skimmer kullanmadan sürekliliği koruyabilmiştim. Tekrardan öyle yapmayı düşündüm ve cama cam gayet basit bir akvaryum kurmaya karar verdim. Gelişmeleri ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Bu arada oturmuş tanktan su ve canlı kaya tedariği için @Malawiizmirakvaryum Birand KUVAN'a Teşekkürler.

Kurulum Tarihi: 16.04.2021

Tank Ölçüleri: 50x25x21(h) 4mm Rodajlı

Aydınlatma: 6x1w DIY. Eski bir işlemci soğutucusu üzerine 3'lü iki adet seri PCB ve eski bir akvaryum aydınlatmasının sabitleme aparatı.

Kullandığım ledler ise;

• 3x Royal Blue (430-450nm)
  • 2x 20.000k Beyaz
  • 1x Deep Red (650-670nm)
Dalga Motoru: Jebao WP-10

Isıtıcı: Tetra Heater 50 ProLine

Tahmini 5-6kg eski tankımdan kalma Caribsea kaya kullandım.

Ve yine eski tankımdan kalma mercan kırığı kum kullandım kilosunu bilmiyorum fakat bu tanka tam oldu. :)

Tankımdan bazı kesitler;

Ekli dosyayı görüntüle 63724

Ekli dosyayı görüntüle 63725

Ekli dosyayı görüntüle 63726

Ekli dosyayı görüntüle 63727

Ekli dosyayı görüntüle 63723

Ufak bir video ; 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah, güzel bir kurulum olmuş. İnşallah sağlıkla devam ettirirsiniz. Forumlar maalesef eskisi kadar kullanılmıyor, ben dahil olmak üzere sosyal medyayı tercih eder olduk. Benim de bir Pico kurulumum oldu bir ay kadar önce ben de yeni bir konu açacağım. 

İyi akşamlar 

Maşallah, güzel bir kurulum olmuş. İnşallah sağlıkla devam ettirirsiniz. Forumlar maalesef eskisi kadar kullanılmıyor, ben dahil olmak üzere sosyal medyayı tercih eder olduk. Benim de bir Pico kurulumum oldu bir ay kadar önce ben de yeni bir konu açacağım. 

İyi akşamlar 
Güzel dilekleriniz için teşekkürler, Bana kalırsa forumlar daha amaca yönelik ve bilgi dolu. Sosyal medya bilgi kirliliği açısından normale nazaran daha fazla bence. Sanırım biraz eski kafalıyım. Yeni kurulumunuz hayırlı olsun, kısa zamanda burda görmek dileklerimle. :)

Dün sizinle yazıştıktan hemen sonra konumu açtım, isterseniz bakabilirsiniz. Ben de sizinle aynı fikirdeyim forumlar daha kaliteli ve bilgi dolu. Umarım eski hareketli günlerine döner. İyi günler 

Ege bey hayırlı olsun,  keyifli ve uzun soluklu olması dileğiyle.

Ege bey hayırlı olsun,  keyifli ve uzun soluklu olması dileğiyle.
Teşekkürler Engin bey. Protein skimmer eklemeyi düşünüyorum bu hafta, zamanla canlı eklemelerine de başlayacağım. 

Herkese selamlar, birkaç güncelleme yaptım.

- Bubble Magus QQ1 Protein Skimmer eklendi.

- 3 Adet Conch boş tankın keyfini sürüyor.

Haftaya Soft mercanlardan birkaç tür ekleme yapacağım.

Led altında fotoğraf çekmek oldukça zorluyor, Özellikle 1 adet deep red kullandığım için fotoğraf ve video çekerken ekstra bir renk değişimi yaratıyor, aslında görüntülerdeki kadar yoğun bir pembelik yok.

Fotoğraflar;

Ekli dosyayı görüntüle 63783

Ekli dosyayı görüntüle 63786

Ekli dosyayı görüntüle 63787

Ekli dosyayı görüntüle 63785

Ekli dosyayı görüntüle 63784

• 23.04.2021 Güncelleme
  - Power ledlerin arasından Deep Red'i çıkartıp yerine 10.000k beyaz ekledim, şuan tam istediğim kıvamda bir aydınlatma sağlıyor genel olarak.

Üstelik fotoğraflamak daha kolay bir hale geldi. :D

- Bubble Magus QQ1 beklediğimden daha performanslı bir ürün çıktı, dün akşam üzeri sisteme dahil etmeme rağmen bugün epey atık toplamış.

- Diatom sürecine girildi.

Fotoğraflar;

Ekli dosyayı görüntüle 63799

Ekli dosyayı görüntüle 63800

Efe bey merhaba, akvaryumun dizaynı ve yeri çok güzel olmuş, bilgisayarın yanında tam izlenmelik konumda. Benim sormak istediğim QQ1 ps. Ses durumu nasıl? Özellikle sessiz bir ps aradığım için bu ara düşündüğüm bir ps ama hiçbir yerde tam bir bilgi bulamadım. Deep red yerine 10.000 kelvinlik led daha iyi olmuş sanki. Deniz akvaryumlarını fotoraflamak zaten her zaman zor ama deep red baya bir zorlaştırmış.

Efe bey merhaba, akvaryumun dizaynı ve yeri çok güzel olmuş, bilgisayarın yanında tam izlenmelik konumda. Benim sormak istediğim QQ1 ps. Ses durumu nasıl? Özellikle sessiz bir ps aradığım için bu ara düşündüğüm bir ps ama hiçbir yerde tam bir bilgi bulamadım. Deep red yerine 10.000 kelvinlik led daha iyi olmuş sanki. Deniz akvaryumlarını fotoraflamak zaten her zaman zor ama deep red baya bir zorlaştırmış.
Teşekkür ederim, evet tam olarak gözümün önünde olsun istedim. :D  QQ1'e gelirsek, şu zamana kadar kullandığım en sessiz ve estetik nano protein skimmer diyebilirim. Tamamen sessiz diyemem fakat rahatsızlık vermeyen bir sesi var. Gerçi daha 1 gündür kullanıyorum fakat performansı güzel. Tank boş olmasına rağmen koyu kahverengi, 1 parmak kalınlığında atık topladı. Deep  red altında çekim yapmak gerçekten işkenceydi, en azından böyle ufak bir tank için 1 tane olması bile fazla gerçekten. Daha büyük tanklarda ledlerin arasına serpiştirmek daha iyi. Ayrıca biraz yabancı kaynakları araştırdığımda beyaz'ın zaten az bir miktar da olsa kırmızı ışık yaydığını okudum. O yüzden elimde 10.000k varken değiştirdim. Şuan gerçekten çok memnunum tam istediğim aydınlatmayı sağladım akvaryuma.

Ekli dosyayı görüntüle 63801

Teşekkür ederim, evet tam olarak gözümün önünde olsun istedim. :D  QQ1'e gelirsek, şu zamana kadar kullandığım en sessiz ve estetik nano protein skimmer diyebilirim. Tamamen sessiz diyemem fakat rahatsızlık vermeyen bir sesi var. Gerçi daha 1 gündür kullanıyorum fakat performansı güzel. Tank boş olmasına rağmen koyu kahverengi, 1 parmak kalınlığında atık topladı. Deep  red altında çekim yapmak gerçekten işkenceydi, en azından böyle ufak bir tank için 1 tane olması bile fazla gerçekten. Daha büyük tanklarda ledlerin arasına serpiştirmek daha iyi. Ayrıca biraz yabancı kaynakları araştırdığımda beyaz'ın zaten az bir miktar da olsa kırmızı ışık yaydığını okudum. O yüzden elimde 10.000k varken değiştirdim. Şuan gerçekten çok memnunum tam istediğim aydınlatmayı sağladım akvaryuma.

Ekli dosyayı görüntüle 63801
Maşallah gelişmeler güzel, artık canlı eklemeleri ile güncellemeleri bekliyoruz. ????

Maşallah gelişmeler güzel, artık canlı eklemeleri ile güncellemeleri bekliyoruz. ????
Teşekkürler, bu hafta ufaktan mercan eklemeye başlayacağım. Diğer hafta ise 2 adet palyaço ekleyeceğim. Tank oturmaya başladığında daha da güzelleşir diye umuyorum.  :)  Görüşmek üzere.

Güncelleme

3mm şeffaf pleksiglass'ı lazer kesim ile kapak olarak tasarladım. 2 günde bir yaklaşık 1lt su buharlaşması ve tanka düşen sinek vb. uçuşan canlılardan dolayı böyle bir şey yapmaya karar verdim. Tamamen kapalı değil, protein skimmer'ın çevresinde ve Aydınlatmanın sabitlenen kısmında boşluklar bıraktım, buradaki amacım buharlaşan suyu olabildiğince minimuma çekmek ve ısıyı stabil tutabilmek. kenarlardan pleksiden çerçeve yapıp orta kısmı misina ile ızgara yapma yöntemini de düşündüm fakat akvaryumun sol kısmındaki raf yüzünden böyle bir imkanım olmadı. Şuan yapabileceğimin en iyisi buydu, zamanla göreceğiz ne durumda olacağını tankın.

Fotoğraflar;

Konu görüntüleyen kullanıcılar