Selamlar tekrardan, 4 senenin üstüne hobiye ufaktan bir dönüş yapmak istedim. Raflara kaldırdığım bazı malzemelerle, ekleme yaparaktan F/P tankımı hayata geçirmiş bulunuyorum. Bu tarz ufak hacimlerde daha önce farklı kurulumlarım olmuştu, bazı ufak hacimli tanklarımda protein skimmer kullanmadan sürekliliği koruyabilmiştim. Tekrardan öyle yapmayı düşündüm ve cama cam gayet basit bir akvaryum kurmaya karar verdim. Gelişmeleri ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Bu arada oturmuş tanktan su ve canlı kaya tedariği için @Malawiizmirakvaryum Birand KUVAN'a Teşekkürler.
Kurulum Tarihi: 16.04.2021
Tank Ölçüleri: 50x25x21(h) 4mm Rodajlı
Aydınlatma: 6x1w DIY. Eski bir işlemci soğutucusu üzerine 3'lü iki adet seri PCB ve eski bir akvaryum aydınlatmasının sabitleme aparatı.
Kullandığım ledler ise;
Isıtıcı: Tetra Heater 50 ProLine
Tahmini 5-6kg eski tankımdan kalma Caribsea kaya kullandım.
Ve yine eski tankımdan kalma mercan kırığı kum kullandım kilosunu bilmiyorum fakat bu tanka tam oldu.
Tankımdan bazı kesitler;
Ekli dosyayı görüntüle 63724
Ekli dosyayı görüntüle 63725
Ekli dosyayı görüntüle 63726
Ekli dosyayı görüntüle 63727
Ekli dosyayı görüntüle 63723
Ufak bir video ;
Kurulum Tarihi: 16.04.2021
Tank Ölçüleri: 50x25x21(h) 4mm Rodajlı
Aydınlatma: 6x1w DIY. Eski bir işlemci soğutucusu üzerine 3'lü iki adet seri PCB ve eski bir akvaryum aydınlatmasının sabitleme aparatı.
Kullandığım ledler ise;
- 3x Royal Blue (430-450nm)
- 2x 20.000k Beyaz
- 1x Deep Red (650-670nm)
Isıtıcı: Tetra Heater 50 ProLine
Tahmini 5-6kg eski tankımdan kalma Caribsea kaya kullandım.
Ve yine eski tankımdan kalma mercan kırığı kum kullandım kilosunu bilmiyorum fakat bu tanka tam oldu.
Tankımdan bazı kesitler;
Ekli dosyayı görüntüle 63724
Ekli dosyayı görüntüle 63725
Ekli dosyayı görüntüle 63726
Ekli dosyayı görüntüle 63727
Ekli dosyayı görüntüle 63723
Ufak bir video ;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: