Keşfet

3 aylık kurulumda yeşillenme

panzer

Yeni Üye
Ad Soyad
Kenan Poyraz
060×40x30 cm nano tankım var nabo konusunda tecrübesizim.

Tunze9004 ps mevcut

Sistemde 1 adet Media reaktor mevcut kullanıyorum içerisinde ati stop phospat ürününü kullanmaktayım. Son bir haftadır kayalarda belirgin yeşillenme mevcut alg şeklinde değil ancak ne olduğunu tam anlayamadım. Media reaktor içerine kullanmamı önereceğiniz sistem için daha faydalı bir ürün varmı biopellets gibi birşeymi yoksa rowamı kullansam daha faydalı olur sisteme tam karar veremedim. Yeşillenme işine aklım ermedi ro sistem var sürekli silkat reçinesini değiştirip yeniliyorum.

Aquareef nano2 mevcut 3w ledlerden oluşan beyazlar 12:30 - 16:00 arası yanıyor. Maviler 12:00 - 16:45 arası yanıyor.

Acil fikir rica ediyorum.

Sistemde yemleme günde 1 kez oluyor yeni oda xs boy bluetang var keyfi yerinde.

Anemonlara 3 günde bir minik karides beslemesi yapıyorum. 

Ancak bu yeşil kayalar beni tedirgin ediyor. 2 ay canlı girişi yapmadım ozamanda vardı bu yeşillenme geçer dedim ancak arttı günden güne. Canlılarda problem yok keyifliler ancak problemin ne olduğunu anlayamıyorum. Acil destek ve fikirlerinizi rica ediyorum dostlar.

Ekli dosyayı görüntüle 41969

Ekli dosyayı görüntüle 41968

Ekli dosyayı görüntüle 41970

Ekli dosyayı görüntüle 41971

Ekli dosyayı görüntüle 41972

060×40x30 cm nano tankım var nabo konusunda tecrübesizim.

Tunze9004 ps mevcut

Sistemde 1 adet Media reaktor mevcut kullanıyorum içerisinde ati stop phospat ürününü kullanmaktayım. Son bir haftadır kayalarda belirgin yeşillenme mevcut alg şeklinde değil ancak ne olduğunu tam anlayamadım. Media reaktor içerine kullanmamı önereceğiniz sistem için daha faydalı bir ürün varmı biopellets gibi birşeymi yoksa rowamı kullansam daha faydalı olur sisteme tam karar veremedim. Yeşillenme işine aklım ermedi ro sistem var sürekli silkat reçinesini değiştirip yeniliyorum.

Aquareef nano2 mevcut 3w ledlerden oluşan beyazlar 12:30 - 16:00 arası yanıyor. Maviler 12:00 - 16:45 arası yanıyor.

Acil fikir rica ediyorum.

Sistemde yemleme günde 1 kez oluyor yeni oda xs boy bluetang var keyfi yerinde.

Anemonlara 3 günde bir minik karides beslemesi yapıyorum. 

Ancak bu yeşil kayalar beni tedirgin ediyor. 2 ay canlı girişi yapmadım ozamanda vardı bu yeşillenme geçer dedim ancak arttı günden güne. Canlılarda problem yok keyifliler ancak problemin ne olduğunu anlayamıyorum. Acil destek ve fikirlerinizi rica ediyorum dostlar.

Ekli dosyayı görüntüle 41969

Ekli dosyayı görüntüle 41968

Ekli dosyayı görüntüle 41970

Ekli dosyayı görüntüle 41971

Ekli dosyayı görüntüle 41972
Merhaba,

Oncelikle nitrat ve fosfat degerlerini olcmeniz gerekiyor. Anemonlari bu kadar beslemenize gerek yok, karides tank icin cok agir bir yuktur.  Biopelletin icin su an yarardan cok zarari olur, yapmaniz gereken su degistirip biodigest gibi bakteri yemi icermeyen sadece bakteri iceren katkilar kullanmaktir. Fosfat tutucu fostaf degerinize gore kullanilacak bir sey. Silikat recinesinin de bir tutma kapasitesi vardi surekli degistirmenize gerek yok. Ornegin 250gr 500lt su kullanildiktan sonra degistirilir gibi.

Bir de yakin foto ceker misiniz? Tang yemeye calisiyor mu? Dokununca dagiliyor mu yosunlar, yok sert bir tabaka mi. Koralin baslangici da olabilir. Baska bir yetiskin tang turu eklerseniz normal yesil yosun ise yiyebilir. Ama eger sakal yosunu gibi uzuyorsa dedigim sekilde bakteri girmek gerekir.

Sert bi tabaka şeklinde dokununca dağılma yok hiç. Mercan Beslediğim uzun cımbız ile kazınmıyor ve dağılma yapmıyor.media Reaktor içine Rowaphos mu koysam ati phosphat stop ile devam edeyimmi dersiniz

Şuan herşey yolunda gidiyor. O yeşil yosunlar zamanla coralin haline dönüşecek. Müdahale etmeyip tadını çıkarın

Bence de şuan müdahalede bulunmayın çok normal bir durum. Üç ay gibi bir süre geçmiş yeni kurulum sayılır en az 6 ay bekleyin bu sürenin sonunda hala daha aşırı yosunlanma varsa bir yerlerde yanlış bir şeyler var demektir. Her şeyi kitabına göre yaparsanız o yosunlar hızla geldiği gibi hızlıca gidecektir. Ayrıca fosfat değerini bilmeden kullanılan fosfat tutuculara ben iyi bakamıyorum. Fosfat az da olsa sistemde bulunmalı. Fosfatı sıfırlamak başka sorunlara yol açıyor. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar