Keşfet

300x110x56 Tatlı su tankını tuzluya çevirmek

gkhn06

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhaba arkadaşlar 

Tatlı su akvaryumunu tuzlu suya çevirmeye çalışacağım ilk deneyimim olacak. Sadece okuduklarım kadar bilgim var.Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Genişlik 290 Derinlik 56 Yükseklik 110

110 cm yükseklik mercan için çok zor sanırım yüksekliği 60-70 arası düşürmeyi planlıyorum. Bunu yapmayı hiç istemiyorum ancak maliyeti karşılayamam. 

Fikirlerinizi ve değerli önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 53843

Ekli dosyayı görüntüle 53844

Ekli dosyayı görüntüle 53845

Ekli dosyayı görüntüle 53846

Ekli dosyayı görüntüle 53847

Ekli dosyayı görüntüle 53848

Merhaba böyle bir tankı eğer bütçe yetiyorsa tabiki tuzluya çevirebilirsiniz eğer camı kesmek istemiyorsanız güçlü bir aydınlatma kullanılamayacaksa o halde mercan olmasına da gerek yok sadece balık ile de çok güzel deniz akvaryumu kurabilirsiniz

Merhaba böyle bir tankı eğer bütçe yetiyorsa tabiki tuzluya çevirebilirsiniz eğer camı kesmek istemiyorsanız güçlü bir aydınlatma kullanılamayacaksa o halde mercan olmasına da gerek yok sadece balık ile de çok güzel deniz akvaryumu kurabilirsiniz
Mercan olmasını çok istiyorum ama dediğiniz gibi çok maliyetli zaten bütün ekipmanları 2. El arıyorum aydınlatma için ise yüksekliği düşürüp aydınlatmayı sadece şimdilik ortaya koymayı planlıyorum mercanlarda sadece ortada olsun diyorum durum oldukça aydınlatma eklerim diyorum ama teknik olarak mümkünmü bilmiyorum. Birde yükseklik 110 olursa 50bin ilk aydınlatma koysan olmuyor sanırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
gkhn06' Alıntı:
Mercan olmasını çok istiyorum ama dediğiniz gibi çok maliyetli zaten bütün ekipmanları 2. El arıyorum aydınlatma için ise yüksekliği düşürüp aydınlatmayı sadece şimdilik ortaya koymayı planlıyorum mercanlarda sadece ortada olsun diyorum durum oldukça aydınlatma eklerim diyorum ama teknik olarak mümkünmü bilmiyorum. Birde yükseklik 110 olursa 50bin ilk aydınlatma koysan olmuyor sanırım

Merhabalar bu arada
default_smileblue.gif
ilginize teşekkürler

Merhabalar bu arada
default_smileblue.gif
ilginize teşekkürler

50 binlik aydınlatma koyulacaksa öyle bir olur ki :)   Yükseklik 110 dediniz peki 110 unun hepsini doldurmak zorunda mısınız mesala 50 cm e kadar doldurulsa geriye kalan 60 cme uygun bir kapak gibi düşünün mobilya kestirip kapatsanız yani önden bakınca suyun geri boş kalan kısmı görünmeyecek şekilde duracak yani çerçeve ile kapatmış gibi olacaksınız nasıl olur?

50 binlik aydınlatma koyulacaksa öyle bir olur ki [emoji4]  Yükseklik 110 dediniz peki 110 unun hepsini doldurmak zorunda mısınız mesala 50 cm e kadar doldurulsa geriye kalan 60 cme uygun bir kapak gibi düşünün mobilya kestirip kapatsanız yani önden bakınca suyun geri boş kalan kısmı görünmeyecek şekilde duracak yani çerçeve ile kapatmış gibi olacaksınız nasıl olur?
Aynen 60 a düşürecem sanırım. Daha bir sürü sorun alta sump sığmıyor tank yukarı kalkacak camı keseyim desen kesilmezmiş sump yana konulacak başlamadan yoruldum üstad
default_smileblue.gif
)

Aynen 60 a düşürecem sanırım. Daha bir sürü sorun alta sump sığmıyor tank yukarı kalkacak camı keseyim desen kesilmezmiş sump yana konulacak başlamadan yoruldum üstad
default_smileblue.gif
)

Mesajlarınıza bakabilir misiniz?

Mesajlarınıza bakabilir misiniz?
Yada bunu yapan usta enini genişletebiliriz diyor ek yapabiliriz diyor yani yan camlar değişip taban camı genişletebilirsiniz ekle. Benim tankın enide uygun değil sanırım Deniz akvaryumu için

Yada bunu yapan usta enini genişletebiliriz diyor ek yapabiliriz diyor yani yan camlar değişip taban camı genişletebilirsiniz ekle. Benim tankın enide uygun değil sanırım Deniz akvaryumu için

Sizin akvaryumunuz ithal akvaryummu normalde hocam? 

Bilmiyorum hocam usta camların siparişini verdi vinçle eve çıkardı evde silikonlayıp yapıştırdı. İlerde. tuzlu suya çevirilcek şekilde yap demiştim ama yapmamış :)  

Bence hiç eski akvaryumla uğraşmayın yenisini yaptırın gitsin.Zaten bu hobide en ucuz şeyler cam akvaryum sump vs. gibi şeyler. 

Mevcut tankı hiçbir şekilde kullanamadım. Sıfırdan başladım işe. 220x75x65 100mm extra clear cam yaptırdım. Zaten evide değiştirdim :)  İkinci el aldım ekipmanları. Şuan sistem çalışıyor. 3 tane balık var içinde 10 gündür. Yaşıyor çok şükür. Armatürün (giessman 2x150mh 4x54 t5) halatı koptu suya düştü mh çalışıyor. t5 sigorta attırıyor balastları söktüm yenisini takacam. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 56390

Ekli dosyayı görüntüle 56392

Bence hiç eski akvaryumla uğraşmayın yenisini yaptırın gitsin.Zaten bu hobide en ucuz şeyler cam akvaryum sump vs. gibi şeyler. 
Aynen hocam olmadı 

Kurulumda bir gelişme var mı acaba,?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri