Keşfet

4*54W T5 Florasan Seçimi Yardım

deagonmk

Yeni Üye
Ad Soyad
Ramazan
Merhabalar,

akvaryumda canlı ve soft mercan olacak. 4*54W T5 kullanmayı düşünüyorum.

2 adet  Gieseman actinic plus

1 adet  Gieseman Lagoon Blue

1 adet  Gieseman aquablue

yardımcı olursanız sevinirim.

Ben soruyu anlamadım?Bu flolar olur mu diyorsunuz?

3 X KZ new gen

1 X Ati blue plus (bu kombinasyon çok hoş bir açık mavi ton olur)

veya 2 X KZ new gen

1 X Ati Special

1 X Ati Blue plus (bu kombinasyon açık mavi ama hafif bir gün ışığı parlaklığı da içerir)

veya 1 X KZ ng

1 X aqua science blue

1 X Ati Special

1 X Ati Blue plus (bu kombinasyon biraz daha derin mavi efekt verir)

6 veya 8 T5 deseydiniz araya başka renkler önerebilirdim ama ...araya eklenecek pembeler rengi bozacak, aktinik plus (mor) lar performansı düşürecektir...4 lamba için bunlar derim...

3 X KZ new gen

1 X Ati blue plus (bu kombinasyon çok hoş bir açık mavi ton olur)

veya 2 X KZ new gen

1 X Ati Special

1 X Ati Blue plus (bu kombinasyon açık mavi ama hafif bir gün ışığı parlaklığı da içerir)

veya 1 X KZ ng

1 X aqua science blue

1 X Ati Special

1 X Ati Blue plus (bu kombinasyon biraz daha derin mavi efekt verir)

6 veya 8 T5 deseydiniz araya başka renkler önerebilirdim ama ...araya eklenecek pembeler rengi bozacak, aktinik plus (mor) lar performansı düşürecektir...4 lamba için bunlar derim...
teşekkürler

kombinasyonlarda gieseman göremedim ?

Arkadaşlar ;

Giessman Aktinic Plus

Giessman Lagoon Blue

Giessman Pure Aktinic

Giessman Aqua Blue 

İçin görüşleriniz nelerdir ?

Arkadaşlar ;

Giessman Aktinic Plus

Giessman Lagoon Blue

Giessman Pure Aktinic

Giessman Aqua Blue

İçin görüşleriniz nelerdir ?
Aktinik plus güzel ama koyu bir mavi, pek yeşil içermiyor... (Aqua science mavi ile çok benzer) yeşilsiz ve güzel bir mavi..Aqua blue ise gün ışığı gibi zaten çoğu üretici lambaları birbirini tamamlayacak şekilde üretiyor...

Mesela giesemann beyazı gün ışığı gibi bu yüzden mavisi koyu rengi anca kırıyor...

Atide beyaz biraz mavimsi bu yüzden mavisi de açık mavi, canlı parlak biraz yeşil de içeriyor...

Giesemann lara dönecek olursak,

Pure actinic en iyi aktinik mor bence...

Lagoon ise ati special E yakın, ati special daha parlak, lagoon biraz daha maviye doğru sanki...

Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkürler

kombinasyonlarda gieseman göremedim ?
4 lambada hem yeterli aydınlık hem güzel ortam rengi derseniz yukarıda yazdıklarım derim...

Ha , illa içinde giesemann da olsaydı derseniz son kombinasyondaki Aqua science mavi çıkıp yerine giesemann mavi girebilir...

Aktinik plus güzel ama koyu bir mavi, pek yeşil içermiyor... (Aqua science mavi ile çok benzer) yeşilsiz ve güzel bir mavi..

Aqua blue ise gün ışığı gibi zaten çoğu üretici lambaları birbirini tamamlayacak şekilde üretiyor...

Mesela giesemann beyazı gün ışığı gibi bu yüzden mavisi koyu rengi anca kırıyor...

Atide beyaz biraz mavimsi bu yüzden mavisi de açık mavi, canlı parlak biraz yeşil de içeriyor...

Giesemann lara dönecek olursak,

Pure actinic en iyi aktinik mor bence...

Lagoon ise ati special E yakın, ati special daha parlak, lagoon biraz daha maviye doğru sanki...
Kombinasyon için fikriniz nedir peki? Bende yakın zamanda t5 armatüre geçicem bunları düşünüyorum.

4 lambada hem yeterli aydınlık hem güzel ortam rengi derseniz yukarıda yazdıklarım derim...

Ha , illa içinde giesemann da olsaydı derseniz son kombinasyondaki Aqua science mavi çıkıp yerine giesemann mavi girebilir...
bilgi için çok teşekkürler.

Kombinasyon için fikriniz nedir peki? Bende yakın zamanda t5 armatüre geçicem bunları düşünüyorum.
Ben beyazda ağırlıklı kz tercih ediyorum hem mavi hem beyaz...

Ati nin de beyazını gün ışığı niyetine 1 tane araya...

Mavide canlılık için ati,

güzel ama pastel mavi için giesemann veya Aqua science...

Kısaca az yuvalı armatürde 2kz beyaz , 1ati beyaz , 1ati mavi derim...

Çok yuvalıda da ağırlıklı kz beyaz, araya ati beyaz, mavide parlak isteniyorsa ati mavi,daha koyu mavi için giesemann veya Aqua science...

Pembe 1 tane olacaksa fiji (giesemann Aqua pink denemedim o da iyi olabilir)

Aktinikte giesemann pure...

Bunlar harici bana ya karışık renk geliyor ya da gün ışığı veya fazla yeşilimsi...

Actinic +

Lagoon blue

Fiji Purple

Actinic +

Naçizane, benim tavsiye edeceğim ampuller ve dizilim budur. Renklenme ve SPS gelişiminde bana göre gayet mantıklı bir kombinasyon...

Actinic +

Lagoon blue

Fiji Purple

Actinic +

Naçizane, benim tavsiye edeceğim ampuller ve dizilim budur. Renklenme ve SPS gelişiminde bana göre gayet mantıklı bir kombinasyon...
Sizin görüşünüz / zevkiniz eleştirmek olmaz ama tartışmak diyelim,
2 mavi

1 pembe ( bu da mavilerden sayılır, kz bunu beyazla kombine edip satıyor eskiden beri)

1 zayıf beyaz

Bunun sonu mavi pembe arası bir görüntü olmaz mı?

Canlılara yarayan kombinasyon olabilir ama Denizde göreceğiniz bir renk midir ? Show tankta bu rengi seyretmek çekilir bir durum mudur yaw ? :)

Sizin görüşünüz / zevkiniz eleştirmek olmaz ama tartışmak diyelim,

2 mavi

1 pembe ( bu da mavilerden sayılır, kz bunu beyazla kombine edip satıyor eskiden beri)

1 zayıf beyaz

Bunun sonu mavi pembe arası bir görüntü olmaz mı?

Canlılara yarayan kombinasyon olabilir ama Denizde göreceğiniz bir renk midir ? Show tankta bu rengi seyretmek çekilir bir durum mudur yaw ? :)
Ben kızıldenizde dalıp baktığımda gördüğüm bütün renkler kahverengi ve tonları :) Kullandığım kombinasyonun sunduğu renkleri görmeniz için fotoğraf göndermek isterdim ama, güzel bir makinem malesef yok. :(

Ben kızıldenizde dalıp baktığımda gördüğüm bütün renkler kahverengi ve tonları :) Kullandığım kombinasyonun sunduğu renkleri görmeniz için fotoğraf göndermek isterdim ama, güzel bir makinem malesef yok. :(
olsun, varsın makine dandik olsun, yollayın foto :)

fotoda renk güzel çıkmış (ortam rengi) öyle pembe falan görünmüyor... :O

benim tankta da (75*75*50h) 4*24w 1*150w var...

24w lar

kz beyaz

ati beyaz

ati mavi

aquascience mavi

150w

radium blau (20.000kelvin)

metal sönünce de hemen hemen aynı renk, yanınca parlaklık artmış gibi oluyor...

fotoda renk güzel çıkmış (ortam rengi) öyle pembe falan görünmüyor... :O

benim tankta da (75*75*50h) 4*24w 1*150w var...

24w lar

kz beyaz

ati beyaz

ati mavi

aquascience mavi

150w

radium blau (20.000kelvin)

metal sönünce de hemen hemen aynı renk, yanınca parlaklık artmış gibi oluyor...
Senelerdir bu kombinasyonu kullanırım. Tabi ki zaman içinde bazı fantazilere girdiğim de oldu. Ama dediğim gibi fena bir renk yok. Canlılarda mutlu...

Bende de BLV 20.000 K ampul mevcut kullanıp kullanmamakta kararsızım. Hatta bir 12.000 K var . Flo larda actinic sayısını arttırıp. İlave olarak 12.000K i bağlamayı düşünüyorum. Sonuçta , SPS ler için 12.000 K hep daha verimli olmuştur.

Ne dersiniz?

ortam temiz ve gerekli elementler varsa 12 k olmasa da güzel gelişim oluyor...

Metalde hep mavi kullandım... (20000k)

Diğerlerine 3-4 günden fazla tahammül edemedim...

Belki fowlr tankta 12k metal çekilir ama sps tankında t5leri öyle bir bastırıyor ki canlıların renklerini göremezsiniz...

20.000 kelvin 2 tane metal var memnun kaldığım biri radium biri blv...

Diğerleri kırmızı vs renkleri gösteremiyor...

150 w radium un lümen değeri 5000

150w blv 3000

Ama canlı gelişimi pek farklı denemez...

250 lt tankta 150w metal tek başına zayıf kalıyordu, bu yüzden 4x24w desteklisini aldım, böyle olmasaydı 250w metale çevirecektim...

Kısaca lt/watt oranı düşürmeden tek başına 20.000 blv veya radiumlarla da çok iyi renk ve büyüme alınıyor...

Renkleri de şöyle blv biraz daha mor-mavi aralığında ise, radium turkuaz -mavi aralığında...

Blv ömrü 1,5 yıl ise radium 1 yıldan az !

12000 kelvin 150w lamba 7000 lümen bu arada ama performans artışına karşılık verdiği renk çekilmez :)

Arkadaşlar 6x24 için ne önerirsiniz?

Sıralama

Konu görüntüleyen kullanıcılar