Keşfet

40x40 yeniden başalangıçlar

Okan_Çınar

Yeni Üye
Ad Soyad
Okan
Merhaba, 

Yaklaşık 2 yıl ara verdikten sonra tekrar bir nanoyla dönüş planlıyorum. 

Planım elimdeki malzemeleri efektif kullanabileceğim kadar kullanmak. 

Elimdekiler, 

Red sea askılı ps, biraz eski ama toplama konusunda bu litrede hiç sıkıntısı yok, sıkıntılarım su seviyesinin çalışması konusunda değişmemesi gerekiyor ve ses çok. 

100w ısıtıcı. Sorunsuz. 

Tonze 6025 dalga motoru sessiz ve sıkıntısız. 

Red sea tuz, reef için olandan 4 kilonun üzerinde 350gr olarak paketlenmiş ve iyi saklanmış durumda. 

Hidrometre, Refractometer çinden sipariş verildi. Gelene kadar idare eder diatom sürecini ayarlasın şimdilik yeter. 

Seviye swich  lerim var ve arduino programlama biliyorum, c de biliyorum ama arduino daha hizli yapabildiğim için tercih. 

Aydınlatma, elimde 3x10w royal blue ve 5x10w 20000kelvin ledler sürücüsü ile var. Zamanlayıcı yapmak kolay. Ayrıca çinden yeni ledler ve sürücü sipariş etmeyi planlıyorum ilerleyen zamanlarda. 

10 kilo kadar kaya, çıktığı gibi yıkanıp kurutuldu balkonda tozlanmış olabilir yıkanarak akvaryuma konulacak. 

Sehpayı marangoz akrabama yaptıracağım. 75cm yükseklik planlıyorum. Ara rafta sump. Altta su ekleme için temiz su kabı. 

Akvaryum yükünü az planlıyorum en azında ilk aşamada plan 2 palyaço, hairy mushroom ve xenia, sonrasında takasala mercan çoğaltabilir ve yellow vrasse ekleyebilirim. 

Akvaryumu 40x40x40 olarak sipariş vermeyi planlıyorum altta da sump olacak. Akvaryum delinmeyip 3 boyutlu yazıcıdan overflow yapacağım. Sorun sump tarafı, 

Sump nasıl olmalı şaşırtmalar nasıl olmalı, 2 bölme yapmayı planlıyorum. Akvaryum dönüşünde suyun yüksekliğini sabitlemek böylece ps su yüksekliğini sabitlemek istiyorum. 

Kafa motoru ne önerirsiniz. 

Kum ne önerirsiniz. 

Konuyla ilgili önerileriniz nelerdir. 

İlginize şimdiden teşekkürler. 

Merhabalar

Tekrardan hoş geldiniz

size nacizane tavsiyelerim overflow yapacağınıza delip bir iniş yapmanız. Oldum olası overflow ;elektrik kesintisi, iyi ayar tutmaması gibi konularla çok uğraştım pek verim alamadım.

Nano akvaryumda zaten su hacminde sıkıntı varken alt dolabı 2 ye ayırmak yerine tamamına sump yapmanız çok daha iyi olacağına inanıyorum 

mesela 35x35x30 bir sump su tamamlama olarak da dolabın arkasında ki boşluğa (duvarla dolap arasında illa bir boşluk kalıyor) 30x10x35 ebatta özel yapım boş bir tank yapıp içine bir kafa motoru sump ın pompa bölümüne de bir su tamamlama sitemi ister diy ister hazır  süper olur

sump da şöyle 3 bölümden oluşabilir Ekli dosyayı görüntüle 53974: Sol taraf ps asla su seviyesi ASLA oynamaz sağ ön refi-medya vs...

sağ arka kafa motoru ve su tamamlama swich leri diy olacaksa özellikle 2 adet ters çalışan seviye swich leri birine bir şey olursa diğeri su basma seviyesini koruyabilmekte

Kum konusunda caribsea kumları tercih ettim hiçbir zaman sorun yaşamadım

bunun dışında iyi kalite 1-2 mm civarı argonit kum da olabilir ama özellikle 1-2 mm kalınlık olması avantajınıza küçük alanda 6025 bir dalga motoru ince bir kumla ortalık biraz toz duman olur gibime geliyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar 

keyifli hobiler

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler, 

Şu an elimdeki ps ile devam etmek istediğim için sump u küçük tutacağım. Askı tipi olduğu için içeride kapağın kapanmasını  önleyecek bir şey olmamasını istediğim için. Gerçi ileride ps i değiştirme niyetim var bu olduğunda dediğiniz gibi yapabilirim. Sehpa yüksek olacağı için ve ölçüleri ben belirleyeceği için raflar arası yüksekliği ayarlayabilirim. Sump ne kadar yüksek olacak ben 30 cm yeterli olur diye düşünmüştüm. Sump u 30x20x30 olarak düşü müştüm şu an fiyat alıyorum akvaryum cudan. 40x40x40 akvaryuma beraber. 

Elimde 5 tane seviye swich i var ve bunları röle değilde işlemciye gireceğim için sorun yok. Tatlı su seviye ve tuzlu su seviyeleri 2 şer tane sınır swich i kullanmayı düşünüyordum bende.

Bu arada su arıtmam da var ek olarak reçine filtresi gerekecek şu an için. 

Acele etmek istemiyorum. Bu akvaryumu uzun süre kullanmak istediğim için planlı gitmeye karar verdim. 

Overflow kullanmak istememin sebebi gelecekler overflow box ı 2 ye çoğaltıp sirkülasyonu arttırabilmek ps değişimiyle ses i min. Değerlere çekebilmek. 

Bu arada dalga motoru 6015  olacaktı yanlış oldu. 

Sağlıklı balıklar. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar