Keşfet

40x45x45(h) "Dogal Deniz Suyu" Nano Resif Kurulumu

cagdaskelekli

Yeni Üye
Ad Soyad
Cagdas Kelekli
Oncelikle forumunuzda yeni bir uye olarak herkese merhaba demek istiyorum. (Ingilizce klavye kullandigim icin imla hatalari vs. icin kusura bakmayin)

Gectigimiz Eylul ayinda kurulumunu yapmis oldugum ve neredeyse tamamini ellerimle yaptigim nano tankimi burada da sizlere tanitmak istiyorum; Basliktanda anlasilacagi gibi "Dogal Deniz Suyu" kavramini tankin ilk kurulum asamasinda cesitli sebeplerden dolayi yapamadim. Fakat sonraki donemlerde tank icerisindeki suyu su degisimleri ile tamamen deniz suyuna cevirdim. Ozet olarak kurulumu sizlere anlatmak istiyorum. Tankim 40x45x45(h) boyutlarinda arka sumplu bir tank. Camlari kestirip hemen yapistirma islemine basladim. Bu arada ic isleri bakanindan onay alamadigim icin tanki ofiste yapmak zorunda kaldim. Yapistirma islemi bittikten sonra yaklasik 1 hafta kadar silikonlarin kurumasini bekledim. Daha sonra sizdirmazlik testi icin su doldurup yine bir sure kadar su dolu vaziyette tanki beklettim.

Ekli dosyayı görüntüle 42318Ekli dosyayı görüntüle 42320Ekli dosyayı görüntüle 42321Ekli dosyayı görüntüle 42327

Isitma/Sogutma sistemi icin artik yavas yavas yayginlasan STC-1000 Dijital termometreyi kullandim. Kurulumu asiri derecede kolay ve yaptiktan sonra calismasini seyretmek bir o kadar zevkli.

Ekli dosyayı görüntüle 42309Ekli dosyayı görüntüle 42310Ekli dosyayı görüntüle 42313Ekli dosyayı görüntüle 42324

Aydinlatma icin 6 tane 1W 445-450nm Royal Blue Power Led ve 9 adet Beyaz 4 adet mavi modul led kullandim. Gece ay isigi icinde 1 adet mavi modul led kullaniyorum. Ilerleyen zamanlarda bunlara ek olarak 1 yada 2 tane 1W 390nm UV Power led eklemeyi planliyorum. armaturude sanayi sitesinden almis oldugum aluminyum kompozit ile yaptim. Sogutucu fanlarini ve aluminyum levhalarida monte edince islem tamamlanmis oldu. Aydinlatmayi sabah 9 aksam 6 arasi zaman ayarli prizler ile yapiyorum. Aksam 10 ile sabah 4 arasida ay isigi modulunu calistiriyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 42319Ekli dosyayı görüntüle 42323Ekli dosyayı görüntüle 42322

Sira dolaba geldi. Enistem sagolsun marangoz oldugu icin yardimlarini esirgemedi. Dolabida beraber atolyede yaptik.

Hersey tamamlandiktan sonra butun sistemi bir araya getirdim ve suyu, kumu ve canli kayami ekleyip sistemi calistirip diatom surecini bekleme moduna gectim.

Diatom olustuktan sonra temizlik ekibimi ekledim. Conch, snail ve hermit olmak uzere. Aradan bir zaman gectikten sonrada skunk shrimp ile 2 adet azure damsel ekledim. Mercan olarakta ils basta 2 frag zoa, akabinde hairy mushroom ve en son olarakta xenia ekledim. Artik daha fazla canli ekleyip sistemin yukunu arttirmak istemiyorum. Konunun basindada soylemis oldugum gibi haftalik su degisimlerini (%5,%10 oranda) tekneyle Samos adasi aciklarindan ve deniz yuzeyinin bir kac metre altindan almis oldugum deniz suyu ile yapiyorum. Gelismeler ile tekrardan gorusmek uzere.

Ekli dosyayı görüntüle 42325Ekli dosyayı görüntüle 42311Ekli dosyayı görüntüle 42312Ekli dosyayı görüntüle 42326Ekli dosyayı görüntüle 42316Ekli dosyayı görüntüle 42317

Herkese iyi hobiler dilerim.

Kullanilan Ana Ekipman Listesi

• Eheim 75W Thermocontrol Isitici
  • Atman AT-302 Kafa Motoru
  • Jebo ZP3000 Dalga Motoru
  • Hava Tasli PS (ebay uzerinden almistim. Cin mali)
  • PS icin Champion Hava Motoru
  • Ilk kurulumda kullanmis oldugum tuz Prodac Ocean Reef
  • Fluval Sea Hidrometre
  • Salifert Nitrat ve Amonyak Testleri
  • Elitech STC-1000 Dijital Termometre
Ekli dosyayı görüntüle 42315

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir çalışma olmuş Çağdaş Bey, tebrikler. 

Feza Hokkacı 

Çalışma ve anlatım başarılı olmuş. Tebrik ederim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhabalar
Pazar gunu kizimi sahile goturdum ve tanka eklemek uzere birkac canli bulduk. Akdeniz anemonu simdilik misafir. Tekrardan serbest birakacagim. Kizim cok istedigi icin elinden kabi alamadim ve sonuc resimlerdeki gibi oldu. Birde sularin biraz cekilmesinden dolayi denizin ortasindaki kayanin yarisi su yuzeyindeydi. Uzerinde gezinirken midyelerin arasinda dolasan teke karides veya papermint tam olarak ne deniyor bilmiyorum, onuda yakalayip tanka koydum. Kolay adapte oldu acikcasi. Temizlikci karidesim gibi surekli aktif olarak kayada/kumda geziyor. Bir kac defa sulcataya yakalanmaktan son anda kurtuldu gerci. Dedigim gibi sulcata simdilik misafir. Buyuk ihtimal onumuzdeki haftasonu tekrardan sahile indigimde serbest birakacagim. Herkese iyi hobiler dilerim 

Ekli dosyayı görüntüle 42688

Ekli dosyayı görüntüle 42689

Bu yaz akvaryumda hic canli yokken ben de saros korfezinden sulcata bulup akvayuma atmistim. Sonuç tam bir felaket evde kokudan durulmuyor. Kendi öldüğü yetmediği gibi bütün akvaryumu batırdı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yaz akvaryumda hic canli yokken ben de saros korfezinden sulcata bulup akvayuma atmistim. Sonuç tam bir felaket evde kokudan durulmuyor. Kendi öldüğü yetmediği gibi bütün akvaryumu batırdı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet oldugu zaman tankta buyuk skinti yaratir. Sabah aksam gozlemliyorum zaten. Tank ofiste oldugu icin kamera bile yerlestirdim. Aksam evden bakiyorum. Evde ofise yakin oldugu icin bi aksilik durumunda hemen mudahale edebilirim. Haftasonuna kadar bir aksilik cikmaz diye umuyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri