Keşfet

43 Yaşındaki Resif Akvaryumu - Paul Baldassano

Burda esas mevzu akvaryumun görsel güzelliği değil, canlıları birkaç 10yıl boyunca hayatta tutabilmiş olmanın güzelliği. Denizden çıkan amfora gibi düşünün, güzel görünmez ama 1000 yıllıktır, bakan bir daha bakar. Paul B. 'nun yazdıklarını ben de okuyorum, her satırı tecrübe kokuyor. Paylaşım için teşekkürler.

Burda esas mevzu akvaryumun görsel güzelliği değil, canlıları birkaç 10yıl boyunca hayatta tutabilmiş olmanın güzelliği. Denizden çıkan amfora gibi düşünün, güzel görünmez ama 1000 yıllıktır, bakan bir daha bakar. Paul B. 'nun yazdıklarını ben de okuyorum, her satırı tecrübe kokuyor. Paylaşım için teşekkürler.
Aynı fikirdeyim. Bu başlığı açmaktaki amacım hobiye/hobicilere bunu aşılamaktı. :) Genel bazda bütün tankları ele aldığımız zaman 43 yıl olmasa bile bizim ülkedende yurtdışında olduğu gibi 5-6 yılını dolduran tankların çıkması lazım diye düşünüyorum.

5-6 yıllık tanklar-canlılar vardır heralde? (bkz. Tankiniz kaç yıllık, vote!)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel bir paylaşım, öncelikle ellerinize sağlık. Denizden su alıp bakteri popülasyonu düzenlemek güzel bir fikir ama bizim Marmara buna elverişlimi acaba :) bakteri popülasyonunu sağlam oturtmak ve sürdürülebilir hobicilik bence bu işte en önemlisi. Tankın renklenmesine gelince nacizane fikrim gördüğümüz tanklardaki ışık oyunları. Bu amcada zamanında da ati flo lar en sağlam led Sistemleri olduğunu sanmıyorum. Ne zaman bir belgesel izlesem af buyurun bu mercanların rengi bok gibi derim, son fotolarda biraz daha güzel görünüyor. Sanırım 6*54 dimli bi armatür almış :) ışık ne kullanmış, makalede böyle bir bilgi varmı?

Çok güzel bir paylaşım, öncelikle ellerinize sağlık. Denizden su alıp bakteri popülasyonu düzenlemek güzel bir fikir ama bizim Marmara buna elverişlimi acaba :) bakteri popülasyonunu sağlam oturtmak ve sürdürülebilir hobicilik bence bu işte en önemlisi.
Marmara'nın şuanki durumunu göz önüne alırsak bence pek mümkün değil. (Eğer kaldıysa) Marmara'nın çok temiz bir yerinden ancak.

Sanırım 6*54 dimli bi armatür almış :) ışık ne kullanmış, makalede böyle bir bilgi varmı?
Hatırladığım kadarıyla yok. :)

Peki ya marmaradan değilde karadeniz kıyıları (Şile, Kilyos, Yalıköy) taraflarından su alan, deneyen varmı diye sorsam bende.

Çok çok güzel bir paylaşım hocam teşekkürler. 43 yıl önce dünyada neler olup olmadığını düşününce yapılanın ne kadar büyük bir başarı olduğunu daha bir iyi anlıyor insan :)

Paylaşım için teşekkürler

Bizim ülkemizden de böyle bir arkadaşımızın konu olması dileğiyle..

sanslıymıs ya 43 sende tankın basına hicbi bisi gelmez arkadas camın omru 10 sene zaten degistirirken hicmi bisi basına gelmemis yani hicmi suyu patlamamıs ya yani elektrikler gider dozaj pompası bozulur en basitinden bi hastalıktamı olmadı yani insafsız :) cok iyi akvaryumcu olabilrsin ama 43 sene zor ya bi omur nerdeyse sansında payı war bence

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri