Keşfet

45*25*30 bende buradayım:)

gökhanye

Yeni Üye
Ad Soyad
gökhan
Ekli dosyayı görüntüle 42674Uzun soluklu (25 yıl kadar) tatlı su hobiciliğinden sonra geç bile kalmışım.Tamamen farklı bir dünya tam sıkıldım, bu hobiyi bırakmanın zamanı geldi derken tuzlu su akvaryumu tekrar  ilgimi arttırdı bu hobiye.İlk tankım, daha çok tecrube amaçlı kuruldu.2016 mart ayında kuruldu neredeyse 1 yıllık ellerinizden öper

.Yanlışıyla doğrusuyla sizlere tanıtmak istedim; tankı geliştirmek ve iyileştirmek adına tabiki sürekli, araştırma içerisindeyim mümkün olduğunca.

Tankta yer açmak amacı ile arka sump ilave ettim ve bir şelale filtre motoruyla su akışı sağlıyorum,aydınlatmada da yerli bir led üreticisi olan ve deniz akvaryumlarında aydınlatma konusunda tecrubeli bir firmadan 12 adet 1W lık aydınlatma yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 42668Ekli dosyayı görüntüle 42670Ekli dosyayı görüntüle 42671Ekli dosyayı görüntüle 42672

tam bir görünüm fotosu ve sump sisteminide eklemek istedim fakat hata veriyor sanırım foto yükleme kısıtlı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
aydınlatma sanki çok beyaz gibi canlılar renklerini pek belli edemiyorlr sanki  , Canlılar gayet sağlıklı duruyor.

Biraz blue yada royal blue ekleyin benden size tavsiye. 

Gayet güzel  zevkli bir tank olmuş elinize sağlık :thumbsup:

teşekkürler aydınlatma yetersiz olduğu düşüncesindeyim ama bir süre daha devam edip gidişata göre ilave yapabilirim ledlere aktanik yada royalblue gibi.

Yeni tank .tüm canlılar aynı 60 lt arkadan sumplu kendi yaptığım tanka geçti sadece aydınlatma yeni x30 a geçtim  arka bolmenin 15 cm lik kismini bolerek bir samandira yardimiyla tatli su tamamlama olarak ayarladim.şimdiye kadar büyük bir problemle karşılaşmadım küçük bir yosun problemim oldu fırsat tutucu ve düzenli şu değişimi ile atlattık. sağlıklı hobiler

Ekli dosyayı görüntüle 52421

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar