Keşfet

4x24 watt T5 Renk Kombinasyonu

okuruk

Yeni Üye
Ad Soyad
ömer
Arkadaşlar merhaba;

4x24 için sylvania flolar kullanılarak önerebileceğiz bir kombinasyon varmı?

Benim düşündüğüm şekil aşağıdaki gibi 1 numara önde

1.Sylvania Coralstar T5 24w
2.Sylvania Aquastar T5 24w
3.Sylvania Grolux T5 24w
4.Sylvania Marinestar T5 24w

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu

selamlar

illa marka olarak sylvania içinde mi seçim yapacaksınız

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim;

Benim armaturum dimli olmadığı için sylvania kullanacağım

1.Sylvania Coralstar T5 24w(20000)
2.Sylvania Aquastar T5 24w(10000k)
3.Sylvania Grolux T5 24w (8500k)
4.Sylvania Marinestar T5 24w(15000k)

Moderatör tarafında düzenlendi:
dim konusunu tam anlayamadım dim li olmasada her t5 kullanılabilir aslında benim bildiğim

ama illa sylvania olacaksa 

2 adet coralstar aktinik

2 adet marinestar (15k) 

olmadı daha mavi tonu i.in 3 coralstar 1 adet marinstar kullanılabilir

diğerleri grolüx mesela bitki için kullanılır ama herkez fiji purple görüntüsü veriri der

aquastar ise 10.000 k bir lamba olup özellikle besin değeri yüksek tankarda yosun yapabilmekte ama mercan gelişimini hızlandıran bir lamba 

ama benim tavsiyem 

1 ati aquablue special

2 ati coral plus

1 ati actinic

Aslında dim konusu bildiğim kadarını söylüyorum ati ve giesemann t5 ler dimlenebildiği için fiyat biraz fazla sonucta ati ve giesemann flo üretimini sylvania yapıyor  

Renk konusuna gelince armatürde 20w royal blue power led var o yüzden mavi ağırlık ton konusunda sorun olmuyor  grolüx sadece fiji purple görümü içinmi kullanılıyor yani mercana bir faydası yokmu

Ömer Bey Merhaba , 

Bende 4x24 w t5 kullanıyorum . 

Sylvania Coralstar T5 24w(20000)     3 adet    Sylvania Marinestar T5 24w(15000k)    1 adet olmak üzere. Bu renk tonu beni tatmin ediyor. Eğer beyaz adedini 2 yaparsanız beyaz kelvin değeri yüksek olduğundan , ışık mavileri bastırıp beyaz görünecektir. grolux ise yukarıda belirtildiği gibi daha çok tatlı su akvaryumlarına uygundur ve sarı ışık verir. 2 adet girişi varsa 2 adet zaman saati kullanarak gün doğum / batımına yakın bir uygulama yapabilirsiniz

Aslında dim konusu bildiğim kadarını söylüyorum ati ve giesemann t5 ler dimlenebildiği için fiyat biraz fazla sonucta ati ve giesemann flo üretimini sylvania yapıyor  

Renk konusuna gelince armatürde 20w royal blue power led var o yüzden mavi ağırlık ton konusunda sorun olmuyor  grolüx sadece fiji purple görümü içinmi kullanılıyor yani mercana bir faydası yokmu
benim bildiğim kadarı ile yok şimdi baktım değerlerine bence yaramaz

Ömer Bey Merhaba , 

Bende 4x24 w t5 kullanıyorum . 

Sylvania Coralstar T5 24w(20000)     3 adet    Sylvania Marinestar T5 24w(15000k)    1 adet olmak üzere. Bu renk tonu beni tatmin ediyor. Eğer beyaz adedini 2 yaparsanız beyaz kelvin değeri yüksek olduğundan , ışık mavileri bastırıp beyaz görünecektir. grolux ise yukarıda belirtildiği gibi daha çok tatlı su akvaryumlarına uygundur ve sarı ışık verir. 2 adet girişi varsa 2 adet zaman saati kullanarak gün doğum / batımına yakın bir uygulama yapabilirsiniz
Merhaba ;

Armatür 3 bölüm 2x2 +royal blue+2x2 seklinde tüm grublarda timer var grolüx sarı ise olmaz 

Hakan bey purble için ati mi kullanmak uygun olur

Tamam teşekkür ederim

Merhaba ilk tankimi kurdugumda benimde flo larim Sylvania idi 1 sene boyunca onlari kullandim sonra giessmana gectim 1 sene boyunca tek kafa olan torchum 5 kafa oldu  mercanlar çoştu giesmana gectikten sonra ve yosun olayim bitti

nacizane tavsiyem alabiliyorsaniz yoshi nin de dedigi gibi giesman veya ati alin

Konu görüntüleyen kullanıcılar