Keşfet

4x24w T5 mi ? Yoksa Led mi ?

gbgonenc

Yeni Üye
Ad Soyad
Harun Gökberk Gönenç
Merhaba,

Biliyorum bu konu yıllardır tartışılıyor ancak malesef benim de kafamda bir sürü soru var. Öncelikle şu anki akvaryumumda 4x24w T5 mevcut. Floların değişme vakti geldi. Dolayısı ile ben de acaba flo almak yerine en başından beri beni cezbeden led armatürlere mi yönelsem diye düşünüyorum. Öncelikle Ledlerin akvaryumdaki etkisi ve rengi benim için hiç bir aydınlatmada olmayacak güzellikte. Akvaryumumda sert emrcan beslemeyi de düşünmüyorum. Bütçem 500 lira maksimum. Bu sebeple ben de DIY armatür yaptırmayı düşündüm ancak kaç w hangi ledlerden kombine etmeliyim onu hala bilmiyorum. Teknik konuda aslında sıkıntı yok. Kombinasyon üzerine desteğe ihtiyacım var. Akvaryumum 60x50x45h ölçülerinde.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence Suan yapacağınız en ucuz ve en en akilli yöntem ; elinizdeki armatüre led eklemesi yapmak. 

Bunu flo iptal ederek yapmak bence mantıklı, yaparım derseniz iptal etmeden de bir modifikasyon düşünebilirsiniz  

Hibrit birşey yeniden almanıza veya 0 dan yapmanıza gerek yok. 

Bence Suan yapacağınız en ucuz ve en en akilli yöntem ; elinizdeki armatüre led eklemesi yapmak. 

Bunu flo iptal ederek yapmak bence mantıklı, yaparım derseniz iptal etmeden de bir modifikasyon düşünebilirsiniz  

Hibrit birşey yeniden almanıza veya 0 dan yapmanıza gerek yok. 

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak led eklemesi yapsam da flolar değişmeli, ondan sonra yine aynı durum vs. Onun yerine 500 lira bütçemin gerekirse hepsini kullanarak uzun vadeli sağlam ve şık bir armatür düşünebilirim.

Aqua Medic Spectrus 60 ürünü benim tam aradığım ürün aslında. Linkte de led değerleri ve dizilim şeması güzelce verilmiş. Bu ürünün benzerini yaptırmayı planlıyorum. Ne dersiniz ?

Ekli dosyayı görüntüle 47471

Ekli dosyayı görüntüle 47472

Veriler çok sağlam gözüküyor göze. Bence yaparsanız olacağına inanıyorum. Hatta soft türler çokta mutlu olurlar bile ; fakat zor tur sps lerin nasıl tepki vereceği konusunda pek fikrim yok. Radionlarla yapılmış sistemlerde sert türlerin çok başarılı şekilde büyüdüğü Videolar fotoğraflar var ; fakat led bu iste herkesin gönlünde bir şüphe , bir bilinmez. 

Bende ledsiz bir tank hiç istemem bile ... 

ama çok sağlam buyume oranları icin milyarlık LED’lerin bile t5 e  rakip olamadığını düşünenler var. 

Bende 1 senelik led denemesi ardından ; sisteme 2 t5 ilave eTtim. 

Saglikli yaşıyorlardı fakat buyume gerçekten t5 e oranla azdı. 

Bu noktada sizin zevkleriniz önemli oluyor. 

Bu bir hobi ve zevk. Çanınız istiyorsa bide onu deneyin bence. Bisey kaybetmezsiniz   :)  

Sert mercanlarla buyuk konusmak dogru degil ama aram yok. Soft mercanlarin sudaki hareketi yetiyor bile. Ileride buyuk akvaryuma gecersem o zaman zaten ona gore bir armatur dusunurum. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar