Keşfet

5 Lt. Pico Reef'im

Luwino

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Selamlar, Evde fazlalık malzeme olunca çalışma masasına böyle bir tank kurasım geldi, gerçi tankta denmez ufacık :)  Sadece ufak bir iç filtre kafa motoru ve şelale aparatı ile dalga yaptirdim Picoma ve birde led sadece bu kadar... Şimdilik tek tük frag yaptığım mercanlarımdan koydum belki bir adet xs boy palyaço ekleyebilirim.

Tank daha 4 günlük yeni diatom atlatıyor, mercanlarda zamanla alışacaklar :)

Malzemeler;

• Tank: 25x15x15
  • Net: 5Lt su hacmi.
  • DIY Power Led Armatür 3 Mavi,3 Beyaz(8.000K) 1Kırmızı 1W'lık ledlerden..
  • 300Lt/h İç Filtre Kafa Motoru ve Şelale Aparatı.
  • Nutrates Ocean Canlı Kum 3cm Kalınlığında.
  • Kent Marine Reef Salt.
Fotoğraflar;

6X7jB9.jpg

29mppN.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Harika bir pico olmuş. Ellerine sağlık, gerçekten izlemesi mükemmel olsa gerek. 

Harika bir pico olmuş. Ellerine sağlık, gerçekten izlemesi mükemmel olsa gerek. 
Teşekkürler kardeşim, zamanla ufak ufak eklemeler yapacağım. Aslında ufak kayaları yapıştırarak daha doğal bi görüntü elde etmek istedim ama o zamanda  mercanlara yer kalmıyor malum litraj baya küçük  :)

Teşekkürler kardeşim, zamanla ufak ufak eklemeler yapacağım. Aslında ufak kayaları yapıştırarak daha doğal bi görüntü elde etmek istedim ama o zamanda  mercanlara yer kalmıyor malum litraj baya küçük  :)
aslında ölü kayaları istediğin şekilde kırarak ve ardından yapıştırarak çok güzel bir köprü şeklinde dizayn yapabilirsin, veya sen nasıl istersen. Aldığın mercanları da o ana kayanın üzerine yapıştırırsın :) daha şık durabilir. Fakat cidden çok temiz ve güzel duruyor ;)

aslında ölü kayaları istediğin şekilde kırarak ve ardından yapıştırarak çok güzel bir köprü şeklinde dizayn yapabilirsin, veya sen nasıl istersen. Aldığın mercanları da o ana kayanın üzerine yapıştırırsın :) daha şık durabilir. Fakat cidden çok temiz ve güzel duruyor ;)
Aynen haklısın. Bir ara vakit ayırıp güzel bir kaya dekoru yapmaya çalışacağım.. Japon yapıştırıcısı ile kayalar güzel yapışıyor  :D

Ege Bey merhaba,

Gerçekten güzel görünüyor. Aslında bulabilirseniz Spikefin Goby (Discordipinna Griessingeri) çok yakışır bu akvaryuma ama bulması çok zor ve oldukça pahalı bir canlı. 

Geçen sene Ankara'da Burhan Bey (Kargatulumba) satmıştı, yol yüzünden sıkıntı olur diye almamıştım, şimdi pişmanım.

İyi günler,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ege Bey merhaba,

Gerçekten güzel görünüyor. Aslında bulabilirseniz Spikefin Goby (Discordipinna Griessingeri) çok yakışır bu akvaryuma ama bulması çok zor ve oldukça pahalı bir canlı. 

Geçen sene Ankara'da Burhan Bey (Kargatulumba) satmıştı, yol yüzünden sıkıntı olur diye almamıştım, şimdi pişmanım.

İyi günler,
Merhaba, İyi dilekleriniz için teşekkürler, dediğiniz canlıya baktım baya gösterişli bir canlı , daha önce görmemiştim. Dediğiniz gibi bulma sıkıntısı sorun olur. O yüzden xs palyaço eklemeyi düşünüyorum.

Merhaba, İyi dilekleriniz için teşekkürler, dediğiniz canlıya baktım baya gösterişli bir canlı , daha önce görmemiştim. Dediğiniz gibi bulma sıkıntısı sorun olur. O yüzden xs palyaço eklemeyi düşünüyorum.
Palyaço eklemeyiniz bence :)  xs'de olsa palyaço için 5 Lt çok çok küçük. Canlının gelişimsel sıkıntısı doğacaktır. Size tavsiyem Yellow clown goby veya Green clown goby olacak ;)

Güncel foto bekliyoruz.

aynen fotoğraf hatta biraz da detaylı açıklama olmasını isterdim. Zira bu tanklar kurulmadan önce herkesin aman aman dediği ve sonra kurulunca da bir o kadar hayran bırakan tanklar. sıcaklık dengesi olsun diğer değerler olsun hiç sorun yaşadığınız oluyor mu ? 

her masaya bir tane bundan olmalı aslında..

Bu gibi tanklar bana; aslında tank hacmi ne olursa olsun çok dolu mercan olunca göze hoş geliyor izlenimi veriyor.

başarılar...

Merhaba. Son durum nedir acaba ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar