Ümit Özer
Yeni Üye
- Ad Soyad
- ümit
Merhaba arkadaşlar...
Kısa bir süre önce bir kızgınlık ile canlıları ve bütün donanımı satarak aranızdan ayrılmıştım ama çok fazla dayanamadım ve yeniden donanımları toparlayıp aranıza katıldım.
Akvaryum ve teknik donanımlar:
Akvaryumum: yener yılmaz yapımı 110x90x60 ultra extra clear tank
Mobilya: Mat beyaz mebran mobilya
Sump: Yener yılmaz yapımı 4 bölmeli akrilik sump, 2 li akrilik filterbag tutacağı ve 60 litre tatlı su bölümü
Geri dönüş motoru: jebao dct 12000
Dalga motorları: jebao cp40, jebao cp55 ve jebao sw8 (akıntı motorlarının hepsini aliexpress'ten aldım)
Skimmer: bubble magus çift sp4000 motorlu curve 29
Isıtıcı: iki adet eheim 300 w
Reaktör: bubble magus zeolit reaktörü, ve bubble magus mini 80
Armatür: 2 adet aquareef pro3 led armatür olacak (henüz satışa çıkmadığı için bekliyorum)
Uv: eheim uv 800
Dozaj: bubble magus 4 lu dozaj pompası
Ozon: çin işi 400 mg ozon jeneratör
Hava motoru: elektrik kesintisinde otomatik çalışan pilli hava motoru
Su tamamlama: twins su tamamlama
Ps geciktirici: twins ps geciktirici
Su tamamlama alarm: çin işi su baskın alarmı (daha önce çok unuttum ve iş yerini su bastı ?)
Kamera: 2 adet ip hd kamera (bir tanesi ile sumpı izliyorum diğeri ile tankı)
Elektrik aksamı: sump içerisinde 3 tarafı dolaşan 16 prizden oluşan sonoff elektrik sistemi. her prizi cep telefonumda kontrol edip hangi cihazın ne kadar elektrik harcadığını ve zamanlama ve gecikme verebildiğim çok güzel bir sistem. Örneğin evdeyken akvaryumun ısısını görebiliyorum istediğim cihazı açıp kapatabiliyorum yada ne zaman çalışacaklarını ayarlayabiliyorum.
Ups: necron 3 kv online ups
Soğutucu: ikinci el aranıyor (şu anda akvaryumun ısısı 29 derece?)
Yosun duvarı eklenecek
Kaya: kaya dizaynı her zaman benim en büyük sorunum olmuştur o yüzden ana tankta seramik kaya kullanmayı uygun gördüm ancak biolojik denge için sump içerisinde yaklaşık 15 kg fiji 10 kg endonezya kayası bulunuyor.
Kum: markasını bilmediğim 30 kg argonit kum
Balıklar :
Tang: mustang tang, sohal tang, sailfin tang, yellow tang, purple tang, orange tang, çikolata tang, tomini tang, brown tang, powder blue tang, ismini hatırlamadığım foxface e benzeyen bi tang ?
8 adet cromis
8 adet karışık wrasse
2 adet pejema cardinal
1 adet bengai cardinal
2 adet snow flake palyaço
15 adet Conch ve 15 adet turbo snail 15 adet nasa snail
Mercan: henüz aydınlatmam olmadığı için fazla mercan almadım.
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz lütfen.
Saygılar...
Kısa bir süre önce bir kızgınlık ile canlıları ve bütün donanımı satarak aranızdan ayrılmıştım ama çok fazla dayanamadım ve yeniden donanımları toparlayıp aranıza katıldım.
Akvaryum ve teknik donanımlar:
Akvaryumum: yener yılmaz yapımı 110x90x60 ultra extra clear tank
Mobilya: Mat beyaz mebran mobilya
Sump: Yener yılmaz yapımı 4 bölmeli akrilik sump, 2 li akrilik filterbag tutacağı ve 60 litre tatlı su bölümü
Geri dönüş motoru: jebao dct 12000
Dalga motorları: jebao cp40, jebao cp55 ve jebao sw8 (akıntı motorlarının hepsini aliexpress'ten aldım)
Skimmer: bubble magus çift sp4000 motorlu curve 29
Isıtıcı: iki adet eheim 300 w
Reaktör: bubble magus zeolit reaktörü, ve bubble magus mini 80
Armatür: 2 adet aquareef pro3 led armatür olacak (henüz satışa çıkmadığı için bekliyorum)
Uv: eheim uv 800
Dozaj: bubble magus 4 lu dozaj pompası
Ozon: çin işi 400 mg ozon jeneratör
Hava motoru: elektrik kesintisinde otomatik çalışan pilli hava motoru
Su tamamlama: twins su tamamlama
Ps geciktirici: twins ps geciktirici
Su tamamlama alarm: çin işi su baskın alarmı (daha önce çok unuttum ve iş yerini su bastı ?)
Kamera: 2 adet ip hd kamera (bir tanesi ile sumpı izliyorum diğeri ile tankı)
Elektrik aksamı: sump içerisinde 3 tarafı dolaşan 16 prizden oluşan sonoff elektrik sistemi. her prizi cep telefonumda kontrol edip hangi cihazın ne kadar elektrik harcadığını ve zamanlama ve gecikme verebildiğim çok güzel bir sistem. Örneğin evdeyken akvaryumun ısısını görebiliyorum istediğim cihazı açıp kapatabiliyorum yada ne zaman çalışacaklarını ayarlayabiliyorum.
Ups: necron 3 kv online ups
Soğutucu: ikinci el aranıyor (şu anda akvaryumun ısısı 29 derece?)
Yosun duvarı eklenecek
Kaya: kaya dizaynı her zaman benim en büyük sorunum olmuştur o yüzden ana tankta seramik kaya kullanmayı uygun gördüm ancak biolojik denge için sump içerisinde yaklaşık 15 kg fiji 10 kg endonezya kayası bulunuyor.
Kum: markasını bilmediğim 30 kg argonit kum
Balıklar :
Tang: mustang tang, sohal tang, sailfin tang, yellow tang, purple tang, orange tang, çikolata tang, tomini tang, brown tang, powder blue tang, ismini hatırlamadığım foxface e benzeyen bi tang ?
8 adet cromis
8 adet karışık wrasse
2 adet pejema cardinal
1 adet bengai cardinal
2 adet snow flake palyaço
15 adet Conch ve 15 adet turbo snail 15 adet nasa snail
Mercan: henüz aydınlatmam olmadığı için fazla mercan almadım.
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz lütfen.
Saygılar...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: