Keşfet

5. Resif tankım ?

Ümit Özer

Yeni Üye
Ad Soyad
ümit
Merhaba arkadaşlar...

Kısa bir süre önce bir kızgınlık ile canlıları ve bütün donanımı satarak  aranızdan ayrılmıştım ama çok fazla dayanamadım ve yeniden donanımları toparlayıp aranıza katıldım.

Akvaryum ve teknik donanımlar:

Akvaryumum: yener yılmaz yapımı 110x90x60 ultra extra clear tank

Mobilya: Mat beyaz mebran mobilya

Sump: Yener yılmaz yapımı 4 bölmeli akrilik sump, 2 li akrilik filterbag tutacağı ve 60 litre tatlı su bölümü

Geri dönüş motoru: jebao dct 12000 

Dalga motorları: jebao cp40, jebao cp55 ve jebao sw8 (akıntı motorlarının hepsini aliexpress'ten aldım)

Skimmer: bubble magus çift sp4000 motorlu curve 29 

Isıtıcı: iki adet eheim 300 w 

Reaktör: bubble magus zeolit reaktörü, ve bubble magus mini 80

Armatür: 2 adet aquareef pro3 led armatür olacak (henüz satışa çıkmadığı için bekliyorum)

Uv: eheim uv 800

Dozaj: bubble magus 4 lu dozaj pompası

Ozon: çin işi 400 mg ozon jeneratör

Hava motoru: elektrik kesintisinde otomatik çalışan pilli hava motoru

Su tamamlama: twins su tamamlama

Ps geciktirici: twins ps geciktirici

Su tamamlama alarm: çin işi su baskın alarmı (daha önce çok unuttum ve iş yerini su bastı ?)

Kamera: 2 adet ip hd kamera (bir tanesi ile sumpı izliyorum diğeri ile tankı)

Elektrik aksamı: sump içerisinde 3 tarafı dolaşan 16 prizden oluşan sonoff elektrik sistemi. her prizi cep telefonumda kontrol edip hangi cihazın ne kadar elektrik harcadığını ve zamanlama ve gecikme verebildiğim çok güzel bir sistem. Örneğin evdeyken akvaryumun ısısını görebiliyorum istediğim cihazı açıp kapatabiliyorum yada ne zaman çalışacaklarını ayarlayabiliyorum.

Ups: necron 3 kv online ups

Soğutucu: ikinci el aranıyor (şu anda akvaryumun ısısı 29 derece?)

Yosun duvarı eklenecek

Kaya: kaya dizaynı her zaman benim en büyük sorunum olmuştur o yüzden ana tankta seramik kaya kullanmayı uygun gördüm ancak biolojik denge için sump içerisinde yaklaşık 15 kg fiji 10 kg endonezya kayası bulunuyor.

Kum: markasını bilmediğim 30 kg argonit kum

Balıklar :

Tang: mustang tang, sohal tang, sailfin tang, yellow tang, purple tang, orange tang, çikolata tang, tomini tang, brown tang, powder blue tang, ismini hatırlamadığım foxface e benzeyen bi tang ?

8 adet cromis

8 adet karışık wrasse 

2 adet pejema cardinal

1 adet bengai cardinal

2 adet snow flake palyaço

15 adet Conch ve 15 adet turbo snail 15 adet nasa snail

Mercan: henüz aydınlatmam olmadığı için fazla mercan almadım.

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz lütfen.

Saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah uzun ömürlü olurlar inşallah,ip kamera olarak ne kullanıyorsunuz? Görüntü,kasma vs durumları. Sabit ip alarak mi çalışıyor bunlar?

Teşekkür ederim anıl bey. Kamerayı ali expressten almıştım çin işi wifi kamera. Statik ip istemiyor, p2p üzerinden çalışıyor. 

Görüntüsü güzel kasma internet hızı ile ilgili, benim internetim fiber o yüzden kasma yapmıyor.

Ekipmanlar çok çok kaliteli... BK DA CUK DİYE OTURMUŞ SÜREKLİ ÜSTÜNE KOYARAK İLERLİYOR SİSTEM. Pro3 kullanan arkadaş var mi bildiğiniz gördüğünüz?  Bende pro2 cree yerine düşünüyorum bunu. Erkan beyle konuştuğumuzda öve öve bitirememisti.

Ekipmanlar çok çok kaliteli... BK DA CUK DİYE OTURMUŞ SÜREKLİ ÜSTÜNE KOYARAK İLERLİYOR SİSTEM. Pro3 kullanan arkadaş var mi bildiğiniz gördüğünüz?  Bende pro2 cree yerine düşünüyorum bunu. Erkan beyle konuştuğumuzda öve öve bitirememisti.
Anıl bey teşekkür ederim, 

Bende sizin gibi erkan beyle görüştüm ve pro3 için ikna oldum. Şimdiye kadar erkan beyin yaptığı bütün armatürleri kullandım ve hepsindende memnun kaldım, Aydınlatma konusunda kararımı verdim ve iki adet aquareef pro3 alacağım inşallah. 

Radion g4 pro lar için kimse kötü diyemez tabiki ancak fiyat ve performans konusunda bana aquareef pro3 daha mantıklı geldi.

Saygılar...

Anıl bey teşekkür ederim, 

Bende sizin gibi erkan beyle görüştüm ve pro3 için ikna oldum. Şimdiye kadar erkan beyin yaptığı bütün armatürleri kullandım ve hepsindende memnun kaldım, Aydınlatma konusunda kararımı verdim ve iki adet aquareef pro3 alacağım inşallah. 

Radion g4 pro lar için kimse kötü diyemez tabiki ancak fiyat ve performans konusunda bana aquareef pro3 daha mantıklı geldi.

Saygılar...
Ümit bey ben pro2 cree kullanıyorum. Fiyat/performans açısından(LPS-SOFT bazinda) size sonuna kadar katılmakla birlikte sps ler için ayni kanıda değilim.Zaten kendi show tanklarında monti,milka,kuş kafesi gattasus vb mercanlar gördüm. Acrolar,millieporalar vb 2-3 gömlek daha zor mercanlarda buyume beni tatmin etmiyor. Tabi 1.60lık Tanka 8-10 adet pro2 cree koyarlarsa ya da bu açığı pro3 plus ıle kapatırlarsa zamanı gelince değerlendirebiliriz. Deger ve önem verdiğim bir yer,bizzat Kocaeli'ye gidip yerinde göreceğim bu plus3 ü.Gitmekte hep aklımdaydı,plus3 bahanesi olacak.Aydınlatma işi kime göre neye göre iyi ve kötü bunu tartışmak gerekir.

Tank çok güzel maşallah, başarılar Ümit bey.

Ip kamera dediğiniz nedir?
29dereceden bişi olmaz. Ben komple yazı soğutucusuz geçirdim ama sps'm yok ona bişi diyemem.
En çok 30 gördüm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar