Keşfet

50 40 40 arkadan sump akvaryum

Murat01

Yeni Üye
Herkese selamlar ilk deniz akvaryumu deneyimim.

Bubble magus qq2

Eheim compact 300

Tetra 100 watt

Lumini asta 20 marine ışık

Mercan kırığı kum

Reeflowers caledonia reef tuz

BioDigest PRODIBIO Canlı Bakteri Kültürü(1tüp)

Malzemeler bunlar suyu nasıl hazırlıyoruz? Akvaryumun içinde mi karıştırıyoruz yoksa kovada mı? Yaklaşık 75 80 litre Bu canlı bakteri kültürünü içine karıştırayım mı yoksa diatom geçtikten sonra mı karıştırayım.

Kurulumunuz hayırlı olsun. Öncelikle kum ve kayaları koyduktan sonra suyumuzu dolduruyoruz. Sıcaklığı 25 dereceye sabitledikten sonra tuzunuzu litreye göre ayarlayıp sump kısmında karıştırabilirsiniz dalga motoru aracılığı ile. Tuz iyice karıştıktan sonra (markaya göre tuzun erime olayı farklı olabiliyor) tuzluluk değerini ölçün, 1024 tuzluluk oranını yakalamaya çalışın. Oran fazla gelir ise akvaryumdan su alıp (ne suyu kullandığınızı bilmiyorum, genelde reverse ozmos önerilir) normal yani tuzsuz su eklemeniz gerekir. Düşük gelir ise doğal olarak tuz eklemeniz lazım. Ondan sonra bakteri kültürünü litreye göre istenilen ölçüde kullanırsınız. Prodibio biodigest bakteri, bunun yanında bioptim de almalısınız bakteri yemi olarak birbirini tamamlamış olur. Bakteri kültürü girişinde protein skimmerı 4 veya 5 saat kapatılması önerilir. Bu arada aydınlatmanızı herkezin önerdiği 8 saat aralık ile yakmaya çalışın. Diatomun oluşması genelde 3. veya 4. haftada kayalarda ve kumda kendini göstermeye başlar. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim yorumunuz için çok sağ olun. Akşam kuracağım. Fotoğrafları paylaşacağım.

Bir sorum daha var sump kısmından hava motorunun akvaryuma suyu pompalayan borunun etrafı kenarları hafiften boşluk bir sorun olur mu yoksa tamamen kapanmalı mı?

Ekli dosyayı görüntüle 59559

Etrafında boşluk var ise sıkıntı olmaz ama borunun kendisinde var ise sıkıntı olabilir. Denemekte yarar var sistemi başlatmadan önce...

Boruda sorun yok sadece mavi pleksiden çıkan yerde var borunun etrafı hafif boş

su seviyesi o kısma gelecek mi peki ? Yani o boru suyu aşağı doğru mu akıtacak yoksa su seviyesinin içinde kalacak mı? 

Arka tarafından izalasyon yapılmış olabilir yoksa da siz silikonlayabilirsiniz her ihtimale karşı. Ya da yapan ustaya bir sorun o daha iyi bir açıklama yapar. 

Yani eğer ordan sumpa su girmeyecekse

O boruyu oraya sıkıştırabilirim. Suyun anladığım kadarıyla o borunun etrafından sızıp sump kısmına girmemesi gerek

Çok sorun olucağını sanmıyorum ama siz gene de her ihtimale karşı önlemini alın.

Işığım gelmedi daha. Işık gelmeden başlanır mı?

Işıksız önerilmez akvaryuma start verilmesi genelde. 1, 2 gün sonra gelecek ise sorun olmaz ama, daha uzun  bir süre sonra gelecekse geldiğinde sistemi başlatmanız daha iyi olur. 

Teşekkür ederim sağ olun 1 haftaya gelecekmiş o zaman kurulum için bekleyeceğiz.

Kayaların renkleri birbirinden farklı

Acaba kullanınca hepsi aynı renk olur mu yoksa böyle mi kalır. Böyle kalacaksa aynı renk kaya kullanacağım. Bunlar kuru kayaydı. Kaynar suda yıkadım kurutuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 59576

renklere takılmayın bence, çok sorun olacağını sanmıyorum, güzel bir dekor ve saklanma alanı yaratın yeter. Renk takıntınız var ise bir şey diyemeyeceğim. Sonuçta hepsinin üstünü yosun alg vs.. kaplanacak gözükmeyecek.

Alg filan kaplayınca hepsi tek renge döner mi?

Alg filan kaplayınca hepsi tek renge döner mi?
Bu konuda pek bir bilgim yok açıkçası ne desem yalan olur. Kendi akvaryumum da farklı ithal, caribsea ve yerli kaya karışımı var pek sırıtmıyor açıkçası bu kadar söyleyebilirim. 

Yapay değil ise kullanabilirsiniz tabiki.

Konu görüntüleyen kullanıcılar