Keşfet

50 40 40 nano başlangıç

Murat01

Yeni Üye
Bugün başlangıcı yaptım. Tuzlusu ilk deneyimim.

Eheim compact on 300 kafa motoru

Tetra 100 watt

Bubble magus qq2 ps

Hydor nano 900 dalga motoru

Lumini asta 20 marine led aydınlatma

Reeflowers caledonia reef tuz

Canlı bakteri kültürü girişi yaptım. Birde 1 litre civarında oturmuş bir akvaryumdan su takviyesi yaptım. Ps kapalı diğer herşey açık ışık 4 saat yanacak. Ps ne zaman açmalıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 59692

Ekli dosyayı görüntüle 59693

Moderatör tarafında düzenlendi:
Murat bey kurulumunuz hayırlı olsun.????

Aşagı yukarı aynı ebatlarda benimde nano tankım mevcut. Nacizane tavsiye olarak aydınlatmanızı 8 saate çıkarmanız lazım (kaç wat oldugunu yazmamışsınız yeterli olup olamdıgı belirtemeyecegim) ve gün dönümü şeklinde simüle edebilirseniz tadından yenmez. 

Kumunuz çok kalın arasında yem, dışkı gibi su dengesini bozacak maddeler kalabilir. Bundan dolayı iç sirkülasyonunuzun etkili ve her köşeye ulaşması lazım su içeririsinde kalabilicek bu maddelerin saglıklı bir şekilde protein skimmera ulaşabilmesi için, dalga motoruda göremiyorum ekleme yapalirsiniz. Protein skimmerınızıda hemen mümkün degilse en geç bir iki güne aktif hale getirmenizi tavsiye ederim.

Akvaryumun üstündeki kapama gayet güzel ancak akvaryum üstünde fazla buhar tabakası oluşturursa ve aydınlatma watınız düşük yada yetersiz ise mercan eklemeye başladıgınızda ışıktan yeterli beslenemeye bilirler. Onun yerine forumda bir kaç arkadaşın ilanı mevcut file şeklinde kapama temin edebilir yada yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim çok sağ olun. Aslında içinde dalga motoru var fotoğrafta biraz karanlık düşmüş görünmüyor. Kum olarakta 1 kilo 3-5 mm yalnız üstüne ekleme yapsam olur mu?

Ya aslında ışık konusunda nasıl ayarlama yapılıyor nasıl detaylar oluyor bilmiyorum. Işığı kısıp açabiliyorum kumandasında wifi de var ama nasıl yapılıyor ayarlanıyor mu hiç bir fikrim yok Almanyadan bir arkadaş yolladı. kumandasında artı eksi çalışıyor on off çalışıyor full power çalışıyor. Diğerlerine basınca çalışmıyor ayarlama mı gerekiyor pek bilmiyorumda. Çokta uğraşmadım işin açıkçası. 

Direk wifi prize takılı ordan 6 saat açılıp kapanıyor???? 

Ekli dosyayı görüntüle 59699

Ekli dosyayı görüntüle 59700

Murat01' Alıntı:
Teşekkür ederim çok sağ olun. Aslında içinde dalga motoru var fotoğrafta biraz karanlık düşmüş görünmüyor. Kum olarakta 1 kilo 3-5 mm yalnız üstüne ekleme yapsam olur mu?

Ya aslında ışık konusunda nasıl ayarlama yapılıyor nasıl detaylar oluyor bilmiyorum. Işığı kısıp açabiliyorum kumandasında wifi de var ama nasıl yapılıyor ayarlanıyor mu hiç bir fikrim yok Almanyadan bir arkadaş yolladı. kumandasında artı eksi çalışıyor on off çalışıyor full power çalışıyor. Diğerlerine basınca çalışmıyor ayarlama mı gerekiyor pek bilmiyorumda. Çokta uğraşmadım işin açıkçası. 

Direk wifi prize takılı ordan 6 saat açılıp kapanıyor???? 

Ekli dosyayı görüntüle 59699

Ekli dosyayı görüntüle 59700

Ekli dosyayı görüntüle 59701

Ekli dosyayı görüntüle 59702

Üzerine aragonit serebileceginiz gibi yolun başındayken mercan kırıgını kaldırıp yerine aragonit koyabilirsiniz. Aydınlatmanız hakkında benimde bilgim yok. Dalga motorunu dikkatli bakınca gördüm. Yeterli akıntıyı saglıyorsa sıkıntı olmaz.

Ya aslında bir kilo 2-3mm mercan kırığı veya kum döksem araları doldurur. Ama 1 kilo kum bulamıyorum hep 5 10 kilo satıyorlar. Eğer 1 kilo kullanılmamış verebilecek olan varsa ücretini verebilirim. En son çare 5 kiloluk alıp komple değiştireceğim

1 2 kilo kadar aragoniy verebilirim 2 ay kadar kullanilmis yikayip kurutup tanka ekleyebilirsiniz ucret istemiyorum.ist maltepedeyim.bu arada mercan kirigi eklemeyin

Tamam çok teşekkür ederim hemen yollarsanız hemen yıkayıp kurutup akvaryuma eklerim. Hemdee çook sevinirim. Özelden mesaj atıyorum.

Iyi gozukuyor.uzun solukluproblemsiz bir tank olur insallah

Teşekkür ederim Mehmet Bey sağ olun:)

Son durum bu şekilde yalnız bir sorum olacak akvaryumum 60 litre su alıyor her hafta 5 litre su değiştirsem yeterli mi?

Birde bu canlılara katkı ne girmeliyim?

Konu görüntüleyen kullanıcılar