Keşfet

50-45-40 nano

vedat

Yeni Üye
Ad Soyad
vedat
Çok beğendim :thumbsup:  kaya dizyaynı çok güzel olmuş gönlünüzce devam etsin

birde su tamamlama sistemi varsa tadın yenmez . Üst bölüm gördüğüm kadarıyla kapalı biraz havalandırma alanı olsa daha iyi olur azot döngüsü açısından

refi de sadece alg tutmanız yeterli bence hatta refi yi arka bölüme alıp akvaryum aydınlatmasından izole edip(kenarları siyah folyo ile kapatılabilir) ana tankla ters zamanlı aydınlatma yaparsanız daha verimli olacağını düşünüyorum

Keyifli hobiler

Çok beğendim :thumbsup:  kaya dizyaynı çok güzel olmuş gönlünüzce devam etsin

birde su tamamlama sistemi varsa tadın yenmez . Üst bölüm gördüğüm kadarıyla kapalı biraz havalandırma alanı olsa daha iyi olur azot döngüsü açısından

refi de sadece alg tutmanız yeterli bence hatta refi yi arka bölüme alıp akvaryum aydınlatmasından izole edip(kenarları siyah folyo ile kapatılabilir) ana tankla ters zamanlı aydınlatma yaparsanız daha verimli olacağını düşünüyorum

Keyifli hobiler
Teşekkürler, üstü ps ve refigum kısmında acıkılıklar mevcut ama tamemen mi kaldırsam camı daha mı iyi olur? Refigum içinde sürekli ışığı yanık tutyorum ama doğrusu akvaryumla ters mi ışıklandırma yapılmalı, etrafını kapatın demişsiniz ışık içinmi bunun nedeni nedir. 

Bence tankın üstün açık olması ve dalga motoru ile devamlı yüzey dalgalanması yapılması önemli 

refi de ki ters zamanlı aydınlatma'' bitkilerdeki ki foto sentezi düşünün'' tank ışıklarını kapattığı zaman refi aydınlanırsa akşam ph düşüklüğü için yi bir sonuç alırsınız

kısaca;

''yosun türleri aydınlatmanın etkisiyle sudaki karbondiosit oranını tüketecek ve deniz akvaryumu pH değeri sabit kalmasına yardım edecek ''

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vedat Bey merhaba,

Refigium u nasıl yaptığınıza dair biraz bilgi verir misiniz.

Vedat Bey merhaba,

Refigium u nasıl yaptığınıza dair biraz bilgi verir misiniz.
Merhaba Yalçın Bey, Marine plastik yavurluk diye gecen bir ürün var askı şeklinde 26cm 2lt su alıyor hava motoru ile calışıyor. Nete marina breeding box yada marina askı yavuruluk diye aratın bulursunuz.

Merhaba Yalçın Bey, Marine plastik yavurluk diye gecen bir ürün var askı şeklinde 26cm 2lt su alıyor hava motoru ile calışıyor. Nete marina breeding box yada marina askı yavuruluk diye aratın bulursunuz.
Çok teşekkürler.

İki versiyonu varda sizdeki 26cm olan mı acaba

Canlı olarak şu secimler uygun olurmu?Blue mandarin,midas blenny, iki adet palyaco,2 yada 3  shrimp,pompom crab. Belki sonra s boy kole tang.Mercan olarak bubble anemon, xenia,polip,ricordea yuma,star polip,tridacna.Bu canlılar uyumlumudur bu şekilde.Birde pod yiyen sadece mandarin olsun istiyorum, midas blenny yada diğer canlılar pod tüketiri mi.

Canlı olarak şu secimler uygun olurmu?Blue mandarin,midas blenny, iki adet palyaco,2 yada 3  shrimp,pompom crab. Belki sonra s boy kole tang.Mercan olarak bubble anemon, xenia,polip,ricordea yuma,star polip,tridacna.Bu canlılar uyumlumudur bu şekilde.Birde pod yiyen sadece mandarin olsun istiyorum, midas blenny yada diğer canlılar pod tüketiri mi.

Dikkatle okuyunuz lütfen

Dikkatle okuyunuz lütfen
Okudum güzel aydınlatıcı olmuş. Tang ve anemon hacim nedeni ile pek tavsiye edilmiyor. Mandarin ise pod sebebiyle uygun görülmüyor.Tamam anemon ve tang, bu iki canlıyı listeden cıkardım.

Mandarin haric :) şu konuyuda bilmek isterim midas blenny ve palyaco pod yermi mandarine rakip olurmu.

mandarin için zaten bol canlı kaya ile düzenlenmiş en aşağı 8 aylık oturmuş bir tank öneririm ve pod rakibi olan wares türleri ile yanyana olmamalarını öneririm

mandarin öyle bir canlıdır ki sakin huylu  salına salına tank ta kaya aralarında bütün gün canlı arar ve kapalı sistemimizde zaten zor olan pod üremesi birde küçük bir tank olunca iş biraz daha zor duruma giriyor hele birde hırçın rakipleri varsa aç kalması zayıflayıp ölmesi kaçınılmaz oluyor.

pod tank ta kediliğinden oluşacak bir canlı değildir ;ya kayalarla gelir yada farklı bir yerden aldığınız içerisinde pod  bulunan bir tanktan çıkmış kaya parçası, mercan ın yapıştığı bir kaya vs ile gelir !

blenny ve palyaço  onu rahatsız etmez  her açıdan

yeterki mandarin için tanka ekleme sürecini bekleyin tank oturmaya başladıkça ışıklarını kapadığı zaman bir yarım saat sonra fenerle tankı ve kayaları inceleyin pod oluşumlarını gözlemleyin ondan sonra ekleyin

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anladım dediklerinizi. Pod dan yana şimdilik sıkıntı yok ilerisi için refiguma daha sonrası için ise yeme alıştırmaya calışıcam,tahminen milyonlarca pod var gündüz gece farketmiyor heryeri sarmış durumdalar ve aşırı büyükler tahminen 1cm yakın. Daha da coğalmaları için pod ları tüketmeyen canlı koymak isityorum. İlk önce playaco ve blenny daha sonra shrimp ve pompom crab ile mercan girişi yapıcam tahminen bi 5-6 ay sonrada mandirni ekliycem. Bilgiler ve yarıdımınız için teşekkürler. Diğer ekliycem canlıların podları tüketmesini istemiyorum hem pompom ve karidesin hemde balıkların podlara dokunmaması lazım bu sürecte.

Acıkcası bu podlar biraz sorun olmaya başladı gecen gün stomatellayı yediler aşırı coğaldılar conchlarımdan biride öldü bunlardan şüpelenmeye başladım. 

Ekli dosyayı görüntüle 44039

bi sixline bi yellow wrase eger sayıları gercekten cok ise bir mandarin kontrol altında tutar bunları 

bi sixline bi yellow wrase eger sayıları gercekten cok ise bir mandarin kontrol altında tutar bunları 
tabi bu üç türünde aynı tankta olmaması kaydıyla birbirlerine insaflı olamayacakları kesin özellikle sixline  varken 

yani herhangibi birini secebilirsin diye :)  hepsini yazdım aynı anda degil tabiki 

Mandarin istediğim canlıydı ama biraz vakit gecsin diye düşündüm şimdi alıcam artık bir kac akvaryumcuya sordum haftaya gelicek denildi şimdilik beklemedeyim. İki playaco s boy mevcut bir mandarin birde midas blenny aldım mı balık işi tamam olacak. 

İki canlıyıda bulamadım aranıyo ilanıda actım blue mandarin ve midas blenny inşallah kısa sürede bulabilirim.

Bm qq yu cıkarıp yerine jns askı skimmer aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 44185

Konu görüntüleyen kullanıcılar