Keşfet

50 50 50 Başlangıç

agah61

Yeni Üye
Ad Soyad
Agah
Öncelikle Merhabalar, 

Bir süredir gerek bu forumda gerek farklı platformlarda araştırmalar yaptım. Bu araştırmalar sonucunda yaklaşık 3 hafta önce kolları sıvadım.

Öncelikle tatlı su için sipariş ettiğim camları birleştirip 50 x 50 x 50 full extra clear camlardan tankımı oluşturdum. Sonradan tuzlu suya karar verince pleksiglass ile sump oluşturdum. İlk sump deneyimim olduğu için hatam olabilir yorumlarsanız sevinirim, fakat istediğimi aldım gibi :)   Kum olarak ReeFlowers Pearl White, Tuz olarak Ocean Reef Salt kullandım. Aydınlatma olarak Samsung 3 çipli, mercekli modul led kullandım. Gün Işığı, Beyaz, Mavi ve Daha Az Mavi (moonlight) ile anahtarlı bağlantı uyguladım. Fotoğraflarda görüldüğü üzere  ledlerin ortasında 22 cm x 22 cm lik bir fan konumlandırdım. Bu hem suyu soğutmada hem yüzeyi hareketlendirmede yardımcı oluyor.PS Olarak Nac3 Aldım. Kaya olarak çok uzun zamandır bende bulunan bol gözenekli ölü kaya koydum. Ekstra olarak maldivlerden denizin dibinden çıkarılmış kaya ve ölü mercanları şubatta yıkayıp kurutup bu vakte saklamıştım, onlar var.. Kafa motoru olarak sobo 1400 l/h kullanıyorum. dalga motorum bozuldu. Bi süre alamıcam gibi. Suan tank 2 haftadır dönüyor. Tuzluluk 1023 sıcaklık 25 derece.  Yarın Biodigest Ampul 2 adet kıracağım ve ilk bakteri girişini yapacağım. Şimdi 3 Sorum Var.

1.si Suyun yüzeyinde çok fazla minik hava kabarcığı var. Bunlar bakteri girişinden sonra gider mi ya da varlığı zarar mı ?

2.si PS ufak ufak köpürüyor ama pek bişey toplamıyor. Bu durum bakteri girişinden sonra düzelir diye düşünüyorum ama sormakta fayda var ?

3.sü Isı 25 i geçmemesine rağmen haftada 1 litre su kaybım oluyor. Bunun sebebi nedir ? PS in köpürmesi mi  ?

Herşey için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 40348

Ekli dosyayı görüntüle 40349

Ekli dosyayı görüntüle 40350

Ekli dosyayı görüntüle 40351

Ekli dosyayı görüntüle 40352

Ekli dosyayı görüntüle 40353

Ekli dosyayı görüntüle 40354

Ekli dosyayı görüntüle 40355

Ekli dosyayı görüntüle 40356

Ekli dosyayı görüntüle 40357

Ekli dosyayı görüntüle 40358

Ekli dosyayı görüntüle 40359

Ekli dosyayı görüntüle 40360

:welcome:

Öncelikle şunu sormak isterim 

bu akvaryumda hangi tür balık ve hangi tür mercan bakmak istiyorsunuz buna bağlı olarak bazı düzeltmeler yapmamız gerekiyor özellikle aydınlatma konuşunda

1)tuzlu su akvaryumlarında tankın üstü kapatılmaz birçok nedeni bulunmakla birlikte en önemlisi havalanması ve azot döngüsü açısından.

2)tankta bulunan ana kaya ne kayasıdır ? (denizden çıkma bir kaya mı?)

3)kayanın yanlarında bulunan diğer kaya parçalarınız kaldırırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.

4)arkadaki sump ın güzelliği yapışma şekli vs.. hiç önemli değil şu anda önemli olan nac3 kaç cm su derinliğinde çalışıyor ve bu su derinlik değişim gösteriyormu?

Bana göre gerekli olan malzemeler;

1) Tuz ölçümü reflagtometre ile yapılması daha doğru yoksa temin edilmesi ilerisi açısından iyi olacaktır.

2) iç sirkülasyon için bir dalga motoru 

3)  kaya sayısın arttırılması.

4) su tamamla için bir ünite (buharlaşan su için)

5) gerekli testlerin önceden alınması (amonyak nitrat kh) ilk parti

6) tankta kullanılan su için bir su arıtma cihazı, olmadı şimdilik  iyi marka damacana su kullanımı ama illaki ilerisi için bir su arıtma cihazı silikat filtreli.

7) muhtemelen yeni dizayn bir aydınlatma 

Sizin sorularınız için;

1)Suyun üzerinde ki hava kabarcıkları mutemelen ps den çıkan kabarcıların iç sirkülasyon zayıflığı yüzünden yüzeyde birikmesi diye yorumluyorum.

2)ps şu an için bir şey toplamaması muhtemelen toplayacak bir şey olmadığı için ham su olduğundan

3)Tankın üstü kapalı olduğu için tam bir buharlaşma olmuyor bu da çok iyi birşey değil.

Bu konular üstünde biraz daha çalışıldığında çok güzel bir tank olacağına inanıyorum

Sizden ricam forumda buluna  aşağıda linkini verdiğim makaleleri okumanız

keyifli hobiler

http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/32796-nano-akvaryumlarda-hangi-canlılar-bakılabilir/

Moderatör tarafında düzenlendi:
  :welcome:

Öncelikle şunu sormak isterim 

bu akvaryumda hangi tür balık ve hangi tür mercan bakmak istiyorsunuz buna bağlı olarak bazı düzeltmeler yapmamız gerekiyor özellikle aydınlatma konuşunda

1)tuzlu su akvaryumlarında tankın üstü kapatılmaz birçok nedeni bulunmakla birlikte en önemlisi havalanması ve azot döngüsü açısından.

2)tankta bulunan ana kaya ne kayasıdır ? (denizden çıkma bir kaya mı?)

3)kayanın yanlarında bulunan diğer kaya parçalarınız kaldırırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.

4)arkadaki sump ın güzelliği yapışma şekli vs.. hiç önemli değil şu anda önemli olan nac3 kaç cm su derinliğinde çalışıyor ve bu su derinlik değişim gösteriyormu?

Bana göre gerekli olan malzemeler;

1) Tuz ölçümü reflagtometre ile yapılması daha doğru yoksa temin edilmesi ilerisi açısından iyi olacaktır.

2) iç sirkülasyon için bir dalga motoru 

3)  kaya sayısın arttırılması.

4) su tamamla için bir ünite (buharlaşan su için)

5) gerekli testlerin önceden alınması (amonyak nitrat kh) ilk parti

6) tankta kullanılan su için bir su arıtma cihazı, olmadı şimdilik  iyi marka damacana su kullanımı ama illaki ilerisi için bir su arıtma cihazı silikat filtreli.

7) muhtemelen yeni dizayn bir aydınlatma 

Sizin sorularınız için;

1)Suyun üzerinde ki hava kabarcıkları mutemelen ps den çıkan kabarcıların iç sirkülasyon zayıflığı yüzünden yüzeyde birikmesi diye yorumluyorum.

2)ps şu an için bir şey toplamaması muhtemelen toplayacak bir şey olmadığı için ham su olduğundan

3)Tankın üstü kapalı olduğu için tam bir buharlaşma olmuyor bu da çok iyi birşey değil.

Bu konular üstünde biraz daha çalışıldığında çok güzel bir tank olacağına inanıyorum

Sizden ricam forumda buluna  aşağıda linkini verdiğim makaleleri okumanız

keyifli hobiler

http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/32796-nano-akvaryumlarda-hangi-canlılar-bakılabilir/
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Tankın üstü tamamen kapalı değil. Kapak 5 cm yukarıda kalıyor ve yanlardan hava alıyor. PS 24 cm derinlikle suyun içerisinde ve sabit. Kaya 8 yıldır bende ve denizden çıkma. bi kaç yıl öncesine kadar tatlı su akvaryumunda kullanmıştım. İyice yıkayıp kuruttum. Uyguna 1 parça canlı kaya bulduğum taktırde yanına ekleyeceğim. Canlı olarak 2 Palyaço 2 kardinal ve 1 karides. bir kaç snail/hermit ilerleyen zamanlarda host edinebilcekleri basit anemon düşünüyorum. Kurulumu damacana ile yaptım. İlerleyen zamanlarda reflagtometre ve r/o alacağım.  şimdilik önceliğim bakteri girişi sağlamak ve test edinmek:)

Bugün 2 ampul biodigest döktüm. Sanırım şuan beklemekten başka yapabileceğim bişey yok.

kurulum yapalı 1.5 ay olmuş. hala hareket yok. normal şartlarda başlaması ne kadar sürer acaba diatom ?

Kurulumunuz hayırlı olsun.Benim durumumda sizinkine benzer. 1 ay önce kurulum yaptim ve bakteri kültürü kullandım. Diyatom baslamadi henüz. Belirli aralıklarla suyu test ediyorum ve sabretmeye çalışıyorum :) .Tecrübeli arkadaşlar yonlendirecektir. Allah kolaylık versin.

Kurulumunuz hayırlı olsun.Benim durumumda sizinkine benzer. 1 ay önce kurulum yaptim ve bakteri kültürü kullandım. Diyatom baslamadi henüz. Belirli aralıklarla suyu test ediyorum ve sabretmeye çalışıyorum :) .Tecrübeli arkadaşlar yonlendirecektir. Allah kolaylık versin.
Çok teşekkür ederim sizinki de hayırlı olsun. Bu mesajınızla aynı gün yeşil diatom oluşmaya başladı ve şuan kaplamış durumda. Biraz daha bekleyip temizlikçileri girmeye başlıcam :)  

Merhabalar, Diatom sürecindeki tankım için artık canlı giriş vakti geldi diye düşündüm. Bugün Mercan Çifliği Deniz Bey in yanına gittim. Sağolsun çok iyi ağırladı. 

Bilgi ve tecrübeleriyle beni baya aydınlattı. Hoş Sohbeti ve Güzel Ticareti İçin Tekrardan Teşekkür Ediyorum Burdan. Ayrıca evim kendisine çok yakın, otobüsle 10 dk civarı sürüyor. bu yüzden otobüsle gittim ve dönüşte bir anda başlayan kar ile cuma trafiğinin birleşmesi sonucu 3 saatte eve gelebildim. Balıktan ümidim yoktu fakat Deniz bey paketleme konusunda sağolsun çok özendi, bunun faydasini eve gelince öğrendim. 4 Conch 1 Palyaço 3 Kendisinin hediyesi minik yıldız ile bu dünyaya merhaba dedik. Bu arada palyaçonun türünü sormayı unuttum, oselaris sanırım. Canlıları damıtma yöntemiyle suya alıştırdıktan sonra tanka aldım ve ışıkları kapadım. yarına kadar streslerini atarlar diye düşünüyorum. Elimde  tek fotoğraf var, damıtma aşamasından.Sırada zoa, xenia ve hairy mushroom var. Yakında edinirim inşallah. Şimdilik bu kadar :)  keyifli hobiler.

Ekli dosyayı görüntüle 41965

Merhaba,

güle güle büyütün.

soytarının türe ocellaris.

bende sohbetiniz için teşekkür ederim.

uzun aradan sonra merhabalar. tankımda durum aynı. yosunlaşmaların yanı sıra bordo oluşumlar var. bunlar nedir acaba. palçayom büyüdü baya ama ürkek. tankta rahat gezmiyor pek. conchların keyfi yerinde. galiba yavruluyorlar sık sık fakat herhangi bir oluşum yok. tankım maddi imkansızlardan boş hala fakat ilerleyen zamanlarda sanırım xenia ve zoa alacağım. acaba  1er kök alsam bunlar bölünür çoğalır mı ? 

xeniayı 4 kök, zoalarıda 3-4 kafa alsanız yeter. zamanla çoğalacaktır

saygılarımla

tekrar merhabalar. güncellemeyeli baya zaman olmuş. bu süreçte tankıma denizden yazın başladında 7 tane teke karides yakalayıp eklemiştim. 1 tane de goby türü galiba, ondan yakaladım. fakat goby 3 4 ay sonunda akvaryumdan atlamıs ve salondan atalayan balık mutfakta bulundu ??

zamanla teker teker tekeler de öldü ve düne kadar 4 conch 1 oselaris ile yolculuğa devam ettim. oselarisin tek kalması beni üzdü, kendisi de biraz neşesizdi. 

Dün gidip mercan çiftliğinden sanırım true percula cinsi bir palyaço sahiplendim. alıştırmasını yapıp tanka ekledikten sonra beraber takılmaya, ilginç sekilde şakalaşmaya başladılar. büyük olan oselaris titremeye başladı. acaba cinsiyet mi değişiyor kur mu yapıyor anlamadım. şimdilik baya keyifliler. bu arada conchlar uzun zamandır dün ilk defa yumurtladılar. fakat yine umudum yok. bunu başaran var mı acaba.

aynı zamanda bir armatür kasası edindim ve

3wlık

10x 20.000k white

10x royal blue 445 nm

10x blue 460 nm

10x deep red 660 nm

2x full spectrum

power led siparişi geçtim. 

dizilimleri nasıl yapmalıyım. oran ne olmalı yani. kaç w yeterli olur. 1 sene içerisinde 110 x 60 x 50 ölçülere taşınmayı planlyorum. bunun için ileriye dönükte olacak şekilde bir armatür haline getirebilirmiyim.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 49415

Ekli dosyayı görüntüle 49416

Ekli dosyayı görüntüle 49417

mavi fondaki yosunlara baloncuk yapısıyor. bunun nedeni ve çözümü nedir acaba.

tekrar merhabalar. 

armatür elime ulaştı. 30x20 cmlik iç ölçüsü var. tamamen alüminyum soğutma şeklinde olacak.

yalnız ürün 2. el ve dış mekanda kullanmıs. lekeler var. bunu boyasam soğutucu özelliğini maskelermi acaba. 

güncel siparişim şu şekilde.

3wlık

10x 20.000k white

10x royal blue 445 nm

10x blue 460 nm

10x deep red 660 nm

2x full spectrum

2x green 520nm

olmak üzere 44 adet power led, 55 adet 90 derece lens, 55 adet siyah zemin pcb.

görüntüde hiçbirşey gözükmeyecek. siyah pleksi kesim yapıcam deliklerden lensler cıkacak, örnek ekte mevcut. imkanım olursa tc421 ile kontollemeyi düşünüyorum. yapım aşamalarını detaylı olarak görselleyip farklı bir konuda yeni yapacak arkadaşlara da fikir oluşturması açısından katkıda bulunacağım. 

Ekli dosyayı görüntüle 49476

Ekli dosyayı görüntüle 49477

Ekli dosyayı görüntüle 49478

Ekli dosyayı görüntüle 49479

Ekli dosyayı görüntüle 49480

Ekli dosyayı görüntüle 49481

“Balık tutmak yasaktır” tabelası çok güzel olmuş Agah Bey. 

Bu arada, yosunların üzerindeki hava baloncukları fotosentez sonucu oluşan oksijen baloncuklarıdır muhtemelen. 

İyi günler. 

“Balık tutmak yasaktır” tabelası çok güzel olmuş Agah Bey. 

Bu arada, yosunların üzerindeki hava baloncukları fotosentez sonucu oluşan oksijen baloncuklarıdır muhtemelen. 

İyi günler. 
aynı gece forumu baya kurcalayarak dediğiniz gibi olduğunu öğrendim. 

devam fotoğraflarında da anlaşılcağı üzere bir güzel temizlik yaptım cam ve fona. 

yosunlaşmanın sebebini aydınlatmamın kalitesiz oluşuna yoruyorum. yeni aydınlatmam ile birlikte sonucları paylasırım.

tabelaya yorumunuz için teşekkür ederim, isterseniz size de bir adet üretebilirim hediye. 

değerli yorum ve destekleriniz için teşekkür ederim

Nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. 

Nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. 
çok özür diliyerek geciktirdim sözümü. en yakın zamanda kargolayacağım. adres atarsanız özelden..

----

güncel. tanka octopus coral, mushroom, superman ve bi kaç mercan ekledim. başlangıcta zoa, hairy ve xenia düşüncem olsa da, sanırım octapus a hayran kaldım. 

inşallah sağlıklı şekilde akvaryumun heryerini sararlar. bunların yanında zoa ve hairy hediyeleriniz kabul edilir :)   fotoğraflar mavi led altında cekildi.

Ekli dosyayı görüntüle 49934

Ekli dosyayı görüntüle 49935

Konu görüntüleyen kullanıcılar