Keşfet

50 litre için yardım ve tavsiyeler-ankara

HobiciBalık

Yeni Üye
48.38h.28 ölçülerinde 51 litre ithal tek cam diye tabir edilen bir akvaryumum var bunda 6 ay kadar 4 tane diskus besledim problemsiz tuzlu su da yapılır diye düşünüyorum.

1-PS olarak Dophin askı tipi PS alcam dünyanın parasını vermeye gerek yok diye düşünüyorum.Bu akvaryumda iş yaparmı

2-ışık olarak 12bin kelvin 2 set mavi 1 adet 6bin kelvin beyaz led düşünüyorum.SPS tür mercanlar için yeterli mi 

3 ve en önemli konu benim içim bu akvaryumun üstten şelale tipi filtre gibi bir şeyi var fabrika çıkışı güzel temizlik yapıyor bu akvaryumda ise yararmı bu filtre ye ne tür malzemeler koyayım mavi sünger elyaf yuvarlak bilseler 

Kum olarak Reeflowers 5kg kum düşünüyorum ve 5kg canlı kaya 

Ankara malzeme alabileceğim yada malzeme hediye edebilecek biri yada bir yerler var mı ?

Filtre sistemi fotoğrafta ki gibidir.

Ekli dosyayı görüntüle 45573

1. onun yerine Tunze 9004 u arastırın.

2. muhtemelen yeterli olmaz, zaten bu soruları soruyorsanız ilk olarak basit mercanlarla baslayın bence.

3. ise yarar, kaliteli bir karbon, elyaf (gunluk degisirsiniz), fosfat tutucu konulabilir. 

1. onun yerine Tunze 9004 u arastırın.

2. muhtemelen yeterli olmaz, zaten bu soruları soruyorsanız ilk olarak basit mercanlarla baslayın bence.

3. ise yarar, kaliteli bir karbon, elyaf (gunluk degisirsiniz), fosfat tutucu konulabilir. 
Tunze 9004 çok pahalı sanki altın satıyorlar.Bu ülkede anlamıyorum 50 liralık yapımı var 400 500 liraya satıyorlar.

Bence aski tipi al tunze alirsan tankin icine koymak zorunda kalirsin zaten akvaryum kucuk hic gerek yok.

Faceden Harun Yıldız ile iletişime geçersen sana her konuda yardımcı olacaktır. Burada da üyeliği var ancak üye ismini bilmiyorum.

Bu kısıtlı ekipman veyetersizlikle bu tankta ancak kısa süreli sps bakabilirsiniz. Kısa süreden kastım da canlıları değiştirecek olmanız değil ölümle kaybedecek olmanızdır. Sps güçlü ışık ve güçlü akıntı sever siz bu tankta bu söylediğiniz ekipmanlarla malesef bunu sağlayamazsınız. Soft türleri deneyimlemeye çalışın, ne zaman tamam ben artık işi çözdüm derseniz o zaman sps'ye geçin. Çünkü sps denince herşey artıyor, ps kalitesi ışık kalitesi akıntı, tuz, katkı vs vs. Bunları hesap ederek başlangıcınızı yapın Tunze 9004'e altın satıyorlar derken 3-5cm'lik fragı 50-60 lira olan sps'ler için nasıl bir bütçe düşünüyorsunuz?

Konu görüntüleyen kullanıcılar