Keşfet

500lt akvaryum için dalga motoru?

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Merhabalar,

500 litre kare tabanlı bir aavaryum için(70x70x100h) 2 tane rw8 işimi görür mü? Akvaryumun şekli itibari ile en az 2 tane dalga motoru kullanmam gerektiğini biliyorum fakat bu motorların kuvvetinin ne olması gerektiğini bilmiyorum. İçerisi toz duman olsun istemiyorum fakat tabi ki akıntı gerekli. Yardımcı olursanız sevinirim.

Marin tank mi olacak

Reef olacaksa bence aydinlatmaya yogunlassaniz daha iyi olur. Akintiya gelince 2 rw 8 soft olacaksaniz yeter. Zaten 15 koyamazsiniz. Yetmezse bir rw 8 daha koyarsiniz. Ama aydinlatma isini mh siz cozmeniz pek mumkun degil. Oda en az 400w . 1 m yukseklik cok ciddi

Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Aydinlatma konusunda 2 aya yakindir okudugum makale ve yazi oldukca fazla. Kum 15 cm dsb olacak. Yukaridan da 10cm bosluk zaten su 75cm oldu. 400watt mh okudugum ve zaten bu forumda yonlendirildigim kadariyla yeterli olacagini saniyorum. Bilginizi paylastiginiz icin tekrar tesekkur ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Aydinlatma konusunda 2 aya yakindir okudugum makale ve yazi oldukca fazla. Kum 15 cm dsb olacak. Yukaridan da 10cm bosluk zaten su 75cm oldu. 400watt mh okudugum ve zaten bu forumda yonlendirildigim kadariyla yeterli olacagini saniyorum. Bilginizi paylastiginiz icin tekrar tesekkur ederim.
Alper Bey 100cm yukseklik basinc anlaminda cok ciddi bir yukseklik. Aydinlatma bir sekilde cozulur de basinca dayanacak cam kalinliginiz nedir? 12 mm alti riskli olur gibi geldi bana. 

Alper Bey 100cm yukseklik basinc anlaminda cok ciddi bir yukseklik. Aydinlatma bir sekilde cozulur de basinca dayanacak cam kalinliginiz nedir? 12 mm alti riskli olur gibi geldi bana. 
Cam kalınlığı 12mm. Kayıt kuşaklar 6mm'den tabanda 4+4 toplam 8 adet, tepede 4+4+2 toplam 10 adet. 1 ay kadar kurumaya bıraktım.

Şu an içinde çeşme suyu var. Test amaçlı doldurdum. Daha çok iş var. Çokca malzemem de eksik. Ufak ufak malzemeleri toparlıyorum. BU da ayrı bir zevk. Hepsini toptan alsam bu kadar keyifli olmazdı. Akvaryumda bir problem yok çok şükür. Başlıktan da anlaşıldığı üzere dalga motorlarımı da tamamlıyorum inşaallah.

Ekli dosyayı görüntüle 42020

Moderatör tarafında düzenlendi:
Uzun soluklu olur inşallah

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar