Keşfet

50x50x50 Nano kurmak için fikir

Paspanukas

Yeni Üye
Ad Soyad
Ayberk
Merhaba uzun zamandır akvaryumumda japon ve ciklet türlerini besledim üzücü ama artık sıkıldım ve deniz akvaryumu yapmaya karar verdim ama deniz akvaryumu ile ilgili fazla bilgim yok (hiç yok) aklımda 50x50x50 küp ve sumpsız bir akvaryum yapma planı var ekipman ve malzeme olarak 

- Bubble Magus qq1 ps

- ReeFlowers Natural AquaSand Beyaz Kum

- ReeFlowers Caledonia Reef Salt

- Sobo WP-50 Dalga motoru

- Tetra 300w Isıtıcı

- Zaman ayarlı priz

Kullanmayı düşünüyorum Aydınlatmayı kendim yapacağım

Kullanmam gereken ilaçlar, test kitleri, O/R Su için uygun fiyatlı makina ve benim bilmediğim ama gerekli olan parçaları öğrenebilirmiyim. Teşekkürler.

Merhaba, deniz akvaryumu deyince iş biraz detaylı ne beslemek istediğinizi nasıl bir akvaryum hayaliniz olduğunu detaylandırırsanız daha iyi yardımcı olanlar olacaktır.

Elinizdeki hacim hiçte küçük bir hacim sayılmaz. Bazı kaynaklarda 140 litre üstüne nano dışı akvaryum deniliyor o düşündüğünüz protein skimmer üretici firması, kapasite olarak 100 litre yazmış ki bu markanın verdiği değerlerin tam verime uzak olduğunu söyleyenler oluyor. Hele de biraz tankı doldurmak isterseniz o cihaz net yetersiz gelecektir. Alternatif olarak az yüke ve bütçeye tunze 9001 yok ben işimi sağlama alayım 125 litrenin de hakkını veririm derseniz tunze 9004 derim. 

-Ayrıca bir diğer fikrim de sumpsuz sistem zaten kolay değildir iyi bir döngü ve filtrasyon için içerdeki suyun iyi dönmesi gerekir o yazdığınız dalga motoru pek yeterli gelmeyecektir diye düşünüyorum. 1 adet rw4 veya koralinanın 2 adet olanı  veya 2 adet tunze 6015 düşünebilirsiniz bence. Bu kombinasyonların ortalama fiyatı da 250-300 arası olacaktır. Başka öneri gelebilir veya 2. ellere de bakabilirsiniz. En temel bunlar aklıma geldi, 

Hayırlı olsun :)  

Merhaba, deniz akvaryumu deyince iş biraz detaylı ne beslemek istediğinizi nasıl bir akvaryum hayaliniz olduğunu detaylandırırsanız daha iyi yardımcı olanlar olacaktır.

Elinizdeki hacim hiçte küçük bir hacim sayılmaz. Bazı kaynaklarda 140 litre üstüne nano dışı akvaryum deniliyor o düşündüğünüz protein skimmer üretici firması, kapasite olarak 100 litre yazmış ki bu markanın verdiği değerlerin tam verime uzak olduğunu söyleyenler oluyor. Hele de biraz tankı doldurmak isterseniz o cihaz net yetersiz gelecektir. Alternatif olarak az yüke ve bütçeye tunze 9001 yok ben işimi sağlama alayım 125 litrenin de hakkını veririm derseniz tunze 9004 derim. 

-Ayrıca bir diğer fikrim de sumpsuz sistem zaten kolay değildir iyi bir döngü ve filtrasyon için içerdeki suyun iyi dönmesi gerekir o yazdığınız dalga motoru pek yeterli gelmeyecektir diye düşünüyorum. 1 adet rw4 veya koralinanın 2 adet olanı  veya 2 adet tunze 6015 düşünebilirsiniz bence. Bu kombinasyonların ortalama fiyatı da 250-300 arası olacaktır. Başka öneri gelebilir veya 2. ellere de bakabilirsiniz. En temel bunlar aklıma geldi, 

Hayırlı olsun :)  
Teşekkür ederim cevabınız için beslemek istediğim balık türü ilk olarak palyaço balığı daha sonra kendimide alıştırdıktan sonra blue tang koymayı düşünüyorum nede olsa tuzlu su zor bir hobi :)  

Dediğiniz gibi atladığım yer varmış  Bubble Magus qq1 ps için 100L yazılmış öneriniz üzerine tunze modellerine bakacağım piyasadan .

Sumplı sistem istememem maliyetin artması ve yaptırabileceğim tanıdık, güvenilir bir yerin olmaması .

R/O suyu için sistem öneriniz varmı 

Teşekkür ederim cevabınız için beslemek istediğim balık türü ilk olarak palyaço balığı daha sonra kendimide alıştırdıktan sonra blue tang koymayı düşünüyorum nede olsa tuzlu su zor bir hobi :)  

Dediğiniz gibi atladığım yer varmış  Bubble Magus qq1 ps için 100L yazılmış öneriniz üzerine tunze modellerine bakacağım piyasadan .

Sumplı sistem istememem maliyetin artması ve yaptırabileceğim tanıdık, güvenilir bir yerin olmaması .

R/O suyu için sistem öneriniz varmı 
Sump yandan veya arkadan da olabilir oda aklınızda bulunsun. Tang olarak 125 litreye belki 1 küçük tank olabilir oda çok büyüyüp dar geldiğinde çıkarmanız gerekebilir. Bu canlılar biraz nanoya uygun değil yanılmıyorsam 1 küçük sınırdan yetiyor hatta yellow düşünmeniz gerekebilir blue daha çok büyüyordu yanılmıyorsam, dikkatimi çeken tür olmadığı için net bilgim yok yazanlar olacaktır...

birçok nano balığı var tanıdıkça tangi unutursunuz bile bence :)

ro olarak foruma sponsor olan zafer bey var görebilirsiniz ana sayfada yukarda model bakabilirsiniz. Bende damacana kullanıyorum şimdilik ilerde geçicem ro ya kendisi yardımcı oluyor. Fiyat model falan pek bilgim yok sizin aradığınız gibi.

Şimdiden kolay gelsin 

Kurulum öncesi makalelerimizi okumanızı öneririm nano akvaryum nedir ne ister size ne veriri 

Sonrasında karar aşamasında ekipman seçimleri hakkında hep birlikte bir karar verip bu güzel dünya ya ilk adımlarınızı atmış olursunuz

Keyifli hobiler 

Şimdiden kolay gelsin 

Kurulum öncesi makalelerimizi okumanızı öneririm nano akvaryum nedir ne ister size ne veriri 

Sonrasında karar aşamasında ekipman seçimleri hakkında hep birlikte bir karar verip bu güzel dünya ya ilk adımlarınızı atmış olursunuz

Keyifli hobiler 
teşekkür ederim ilginiz için dünden beri konuları okuyarak bayağı şey öğrendim heralde 1 haftam burayı okumakla geçecek :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar