Keşfet

55 Cm'lik T5 Floresan Satan Var Mı ?

Lucas

Yeni Üye
Ad Soyad
Den Mark
Öncelikle selamlar.

Aşağıdaki linkte t5 yakan balastlar mevcut. Belki yardımcı olur.

Link eklemeyi becerememiş olabilirim. Adres çubuğuna kopyalar göz atarsınız. Bu balastlardan bugün edindim (2*35-39 watt) ve hazır armatürdeki t5leri buna takıp yaktım fiyatına oranla iyi bir balast. Ancak bir süre kullanmadan tam olarak performansını anlamak mümkün değil. Bir süre kullanıyım foruma sonuçları yazarım. Eğer reklektör için uygun malzemeyi bulursanız iyi bir sistem yaratabilirsiniz. Eğer elinizdeki floları elden çıkarmak istemez iseniz iki adet t5 ekleyin (Tabi önce floları bulmak lazım :( ). Hem performansını görün. Memnun kalırsanız zamanla normal floların yerine t5 koyarak devam edersiniz. Bunun dışında tek damar kablo (elle şekil vermek mümkün) ve duy ihtiyacınızı Banklar caddesinden karşılarsınız. Kablocular toptan işe alışmış adamlar 100 metreden aşağı mal vermeye pek yanaşmıyor. Zar zor bir tanesini ikna ettim. :)

T5 için ise marinelifeı arayın sorun isterseniz. Onlarda olabilir. Birde Metehan isimli bir akvarist getiriyordu ancak galiba onlar 39 ve 54 watt. Bunlar dışında bildiğim bir kaynak yok maalesef.

Kolay gelsin.

Elimde T8 sistem var..İptal edip 3 adet T5 floresan takacağım..Doğal olarak buna göre bir sistem yapacağım..

Sanırım buradan alacağım 2xTL5 14-21-24-28W T5 vede 1xTL5 '' '' '' ''..

İkisi 50 ytl'ye geliyor.Işıklandırmada 2. hatayı yapmak istemiyorum..55CMlik t5 floresanı bunlarda sorunsuz kullanabilirmiyim ?

Tuğkan Bey selamlar,

Ben 2*35-39 watt aldım. 39 watt t5i taktım çalıştı. Sizin kullanmanız gereken dediğiniz balasttır muhtemelen. Ancak bu işin pek garantisi olmaz. Sonuçta hazır armatürler daha sağlam ve ışık konusunda daha verimli ancak dıy sistemlerde kurulum maliyetlerine göre oldukça tatminkar ve diğerlerinden çok da farkı yok. Sonuçta hazır bir armatüre 200-250 YTL arası para ödemektense riske girilebilir gibi duruyor. En azından elimdeki hantal ve çalışırken traktörü andırmayan atman kapağa monte ettim biraz da şansım yaver gitti sorunsuz yaktım. Eliniz biraz yatkın ise bağlantıyı yapmak çok da zor değil. Bugüne kadar çekinirdim elektrik bağlantılarından bir tane denedim baktım oldu şimdi daha rahatım bu konularda. Olmadı bir elektrikçi de bunu bağlar. Balastların üstünde şema oluyor. Aldığım yerde de anlattılar baya bir yaptım. Sadece şebekeden gelen kabloyu biraz ezbere bağladım. Pozitif olan kabloyu ayırt edemedim. O yüzden eski balasta olan bağlantı sırasını takip edip ona göre bağladım. Bu balast markasını ilk defa duydum açıkçası. Googleda ararken karşıma çıktı bankalar caddesinde de şubesi olunca telefon açtım. Telefonda gözüm tutunca zaten o tarafta işim vardı uğradım. Osramın falanda balastlarını bulabilirsiniz başka yerlerde. İyice araştırın kafanıza yatanı alırsınız. Duy ve kablo içinde ordan yönlendirdiler. Biraz onların yardımı ile birazda ben arayarak diğer parçalarıda buldum. Galiba bu rtm yerli yapım balast. Çok da konuşamadım adamlarla ama yurtdışına ihraç ediyorlarmış galiba. Tek kafam takılan nokta bu balastlar geniş bir aralıkta çalışıyor. (35-39 watt, 14-21-24-28 watt gibi mesela.) Bu acaba verimi düşürür mü açıkçası merak ediyorum. Başka bilenler de varsa bu konuda yazar. Sonuç olarak 24 watt t5 i bunların yakması gerekir. Sisteminize t5 eklemekle bir hata yapmazsınız. Olay doğru balastı ve parçaları temin edip, bir araya getirmekte bitiyor. Kolay gelsin.

Hmm bilgiler için teşekkürler..Ancak T5'den vazgeçtim bana yetecek floresanları buldum.

Çok teşekkürler tekrardan.

Konu görüntüleyen kullanıcılar