Tuğkan Bey selamlar,
Ben 2*35-39 watt aldım. 39 watt t5i taktım çalıştı. Sizin kullanmanız gereken dediğiniz balasttır muhtemelen. Ancak bu işin pek garantisi olmaz. Sonuçta hazır armatürler daha sağlam ve ışık konusunda daha verimli ancak dıy sistemlerde kurulum maliyetlerine göre oldukça tatminkar ve diğerlerinden çok da farkı yok. Sonuçta hazır bir armatüre 200-250 YTL arası para ödemektense riske girilebilir gibi duruyor. En azından elimdeki hantal ve çalışırken traktörü andırmayan atman kapağa monte ettim biraz da şansım yaver gitti sorunsuz yaktım. Eliniz biraz yatkın ise bağlantıyı yapmak çok da zor değil. Bugüne kadar çekinirdim elektrik bağlantılarından bir tane denedim baktım oldu şimdi daha rahatım bu konularda. Olmadı bir elektrikçi de bunu bağlar. Balastların üstünde şema oluyor. Aldığım yerde de anlattılar baya bir yaptım. Sadece şebekeden gelen kabloyu biraz ezbere bağladım. Pozitif olan kabloyu ayırt edemedim. O yüzden eski balasta olan bağlantı sırasını takip edip ona göre bağladım. Bu balast markasını ilk defa duydum açıkçası. Googleda ararken karşıma çıktı bankalar caddesinde de şubesi olunca telefon açtım. Telefonda gözüm tutunca zaten o tarafta işim vardı uğradım. Osramın falanda balastlarını bulabilirsiniz başka yerlerde. İyice araştırın kafanıza yatanı alırsınız. Duy ve kablo içinde ordan yönlendirdiler. Biraz onların yardımı ile birazda ben arayarak diğer parçalarıda buldum. Galiba bu rtm yerli yapım balast. Çok da konuşamadım adamlarla ama yurtdışına ihraç ediyorlarmış galiba. Tek kafam takılan nokta bu balastlar geniş bir aralıkta çalışıyor. (35-39 watt, 14-21-24-28 watt gibi mesela.) Bu acaba verimi düşürür mü açıkçası merak ediyorum. Başka bilenler de varsa bu konuda yazar. Sonuç olarak 24 watt t5 i bunların yakması gerekir. Sisteminize t5 eklemekle bir hata yapmazsınız. Olay doğru balastı ve parçaları temin edip, bir araya getirmekte bitiyor. Kolay gelsin.