Arkadaşlar merhaba,
Belki bu yazıyı biraz geç yazıyorum ama eğer bir yanlışlık varsa zararın neresinden dönersen kardır. Hemde tecrübeli arkadaşlara bir kaç soru sormak istedim. Daha önce tuzlu su deneyimim olmuştu ama bayağı bir ara vermek zorunda kaldım.
Tank: 55x50x40 20cm arkadan sumplı. 120lt toplamda
Sistem başlangıç tarihi:15.09.2020
PS: Curve 5
kafa motoru : venusaqua 1000l/h
dalga motoru : venusaqua 3000l/h
kum: mercan kırığı ( 2-3 parmak kalınlıkta olacak şekilde tankı doldurdum.)
tuz: Reeflowers caledonia
Armatür : 24w power led. Forumdan bir arkadaşın yardımı ile kendim yaptım.
Canlılar: 5 adet bebek palyaço, 1 adet s boy blue tang
mercan olarak hairy mushroom, glove polip, leather.
Temizlik ekibi olarak 10 adet conch var.
Sistem başlangıcı olarak 15 gün boyunca aquareef bio s bakteri kullandım. 14 günde bir de su değişmi yapıyorum 20litre civarı. Her su değişimindede 1 damla damlatıyorum.
Filtre malzemesi olarak sumpta skimmer öncesinde aktif karbon, skimmer sonrasında ise Sera Siporax Mini 500ml kullanıyorum . Su değişimlerinde bunları yıkamıyorum sadece söyle bir silkeliyorum pislikleri atması için.
Test kitlerini henüz edinemedim ama en kısa zamanda alıp yapıcam.
Sıcaklık :25-26 derecelerde
Tuzluluk :1025
Sormak istediğim sorulara gelirsek.
1. Dalga motorunun konumunu nasıl ayarlamalıyım. 1 adet dalga motoru yeterli midir.? Tanka geri dönen suyun yönünü nasıl ayarlamalıyım?
2. Arkadan sump olduğu için suyun düştüğü yere elyaf vs koyma imnakim yok, elyaf koymama gerek varmıdır yokmudur? Bazlıarı gereksiz bazıları gerekli olduğunu söylüyor. Son resimdeki gibi bir medya sepetine gerek varmıdır elyaf felan koyabilmek için
3. Işıklar 15:00-23:00 arası yanıyor süresi fazlamıdır yoksa yeterli mi?
4. Resimlerde gördüğünüz yanlış ve yolunda gitmeyen birşey varmıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 62157
Ekli dosyayı görüntüle 62158
Ekli dosyayı görüntüle 62159
Ekli dosyayı görüntüle 62160
Belki bu yazıyı biraz geç yazıyorum ama eğer bir yanlışlık varsa zararın neresinden dönersen kardır. Hemde tecrübeli arkadaşlara bir kaç soru sormak istedim. Daha önce tuzlu su deneyimim olmuştu ama bayağı bir ara vermek zorunda kaldım.
Tank: 55x50x40 20cm arkadan sumplı. 120lt toplamda
Sistem başlangıç tarihi:15.09.2020
PS: Curve 5
kafa motoru : venusaqua 1000l/h
dalga motoru : venusaqua 3000l/h
kum: mercan kırığı ( 2-3 parmak kalınlıkta olacak şekilde tankı doldurdum.)
tuz: Reeflowers caledonia
Armatür : 24w power led. Forumdan bir arkadaşın yardımı ile kendim yaptım.
Canlılar: 5 adet bebek palyaço, 1 adet s boy blue tang
mercan olarak hairy mushroom, glove polip, leather.
Temizlik ekibi olarak 10 adet conch var.
Sistem başlangıcı olarak 15 gün boyunca aquareef bio s bakteri kullandım. 14 günde bir de su değişmi yapıyorum 20litre civarı. Her su değişimindede 1 damla damlatıyorum.
Filtre malzemesi olarak sumpta skimmer öncesinde aktif karbon, skimmer sonrasında ise Sera Siporax Mini 500ml kullanıyorum . Su değişimlerinde bunları yıkamıyorum sadece söyle bir silkeliyorum pislikleri atması için.
Test kitlerini henüz edinemedim ama en kısa zamanda alıp yapıcam.
Sıcaklık :25-26 derecelerde
Tuzluluk :1025
Sormak istediğim sorulara gelirsek.
1. Dalga motorunun konumunu nasıl ayarlamalıyım. 1 adet dalga motoru yeterli midir.? Tanka geri dönen suyun yönünü nasıl ayarlamalıyım?
2. Arkadan sump olduğu için suyun düştüğü yere elyaf vs koyma imnakim yok, elyaf koymama gerek varmıdır yokmudur? Bazlıarı gereksiz bazıları gerekli olduğunu söylüyor. Son resimdeki gibi bir medya sepetine gerek varmıdır elyaf felan koyabilmek için
3. Işıklar 15:00-23:00 arası yanıyor süresi fazlamıdır yoksa yeterli mi?
4. Resimlerde gördüğünüz yanlış ve yolunda gitmeyen birşey varmıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 62157
Ekli dosyayı görüntüle 62158
Ekli dosyayı görüntüle 62159
Ekli dosyayı görüntüle 62160
Moderatör tarafında düzenlendi: