Keşfet

55x50x50 h Sumpsız Resif Kurulumu

murat006

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat
Ölçüler:55x50x50Canlı Türleri:Tankın Yaşı:08.01.2017Filtrasyon ve Işıklandırma:100w multi chip led, Bubble Magus QQ1 PSTasarım ve Dekorasyon:9 kg canlı kaya, 15 kg Reeflowers kum ve Reeflowers caledonia reef saltHerkese merhabalar, Bazı sebeplerden dolayı tropheus akvaryumunu kaldırmak zorunda kaldım. Bu vesile ile uzun zamandır aklımda olan tuzlu suya başlayabildim. Net 100-110 lt su alacak olan akvaryumumu 2. el aldım. Aksan yapımı 45 derece açılı kesimli full ekstra clear bir akvaryum. Elimdeki kumu iyice yıkayıp bir ağabeyimden 9 kg kürlenmiş kaya aldım. 3300 gr tuz ekledim refraktometre ve ps siparişini yarın vereceğim. Sobo wp50 m dalga motoru ve tetra 300 w ısıtıcımı taktım. Suyu 25 dereceye sabitledim. Şimdi bakteri kültürü alıp beklemek kaldı. Sanırım en zor kısmı burası. Su hala bulanık ama okuduğum kadarıyla birkaç gün içinde geçecektir.

100120170015591.jpg

100120170015491.jpg

100120170015421.jpg

Öncelikle hayırlı olsun

tank ta ps dışında mekanik bir filtre sistemi olarak arka sump veya muadili bir sitem mi var sormamın sebebi bu markayı bilmediğimden dolayı.

varsa geçici bir süre bulanıklık için elyaf kullanabilirsiniz.

Eğer başka tür bir mekanik filtre yoksa kaliteli bir şelale filtre de işinizi görebilir.Bu tip sistemlerde en önemli şey sistemin olgunlaşmasına takiben haftalık su değişimleri ve canlı yükünün doğru belirlenmesi ile gayet başarılı güzel bir tank olacaktır.

bir küçük ayrıntı olarak elinizde ki dalga motoru yetersiz gelebilir iç sirkülasyona dikkat edin bütün alanlar sirküle olduğuna emin olun yetersi gelirse ya takviye yada daha güçlü bir ürün kullanmanızı tavsiye ederim iç sirkülasyonun kalitesi ps in de toplama kalitesini arttıracaktır daha fazla olan sirkülasyon bütün tortuyu kaldırmış olacak ve mekanik filtre  görevini daha doğru yapmış olacaktır 

Öncelikle hayırlı olsun

tank ta ps dışında mekanik bir filtre sistemi olarak arka sump veya muadili bir sitem mi var sormamın sebebi bu markayı bilmediğimden dolayı.

varsa geçici bir süre bulanıklık için elyaf kullanabilirsiniz.

Eğer başka tür bir mekanik filtre yoksa kaliteli bir şelale filtre de işinizi görebilir.Bu tip sistemlerde en önemli şey sistemin olgunlaşmasına takiben haftalık su değişimleri ve canlı yükünün doğru belirlenmesi ile gayet başarılı güzel bir tank olacaktır.

bir küçük ayrıntı olarak elinizde ki dalga motoru yetersiz gelebilir iç sirkülasyona dikkat edin bütün alanlar sirküle olduğuna emin olun yetersi gelirse ya takviye yada daha güçlü bir ürün kullanmanızı tavsiye ederim iç sirkülasyonun kalitesi ps in de toplama kalitesini arttıracaktır daha fazla olan sirkülasyon bütün tortuyu kaldırmış olacak ve mekanik filtre  görevini daha doğru yapmış olacaktır 
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Tankta sump yada askı filtre yok ama şelale filtre düşünüyorum. Sessiz bir öneriniz var mı ?

Dalga motoru sanırım yetersiz geliyor 1 adet daha almayı düşünüyorum. Aynı modelden alacağım. 

Birde tuz hakkında yorumunuzu merak ediyorum. İyi günler.

Hagen , hydor. , fluval , dophin bunlardan biri olabilir tankın kapasitesinin  en az 3 katı çevirsin güç olarak.

Tuz kullandığım bir tuz değil o yüzden bir yorum yapmam çok doğru olmaz.

Forum ana sayfada bir anket var '' Hangi marka tuz kullanıyorsunuz'' 

bir inceleyin isterseniz 

Hagen , hydor. , fluval , dophin bunlardan biri olabilir tankın kapasitesinin  en az 3 katı çevirsin güç olarak.

Tuz kullandığım bir tuz değil o yüzden bir yorum yapmam çok doğru olmaz.

Forum ana sayfada bir anket var '' Hangi marka tuz kullanıyorsunuz'' 

bir inceleyin isterseniz 
Sanırım bu işte en iyisi red sea reef için olanı. Ayda 1.5-2 kg kullanacağım iyi bir tuz kullanmam çok maliyet artırmaz. Elimdeki bittikten sonra değiştirebilirim.

Ben kurulum yaparken aktif karbon kullandım suyun bulanıklığını inanılmaz şekilde alıp cam gibi yapıyor dilerseniz bir deneyin  ilk koyarken araştırıp koyarsanız herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Tuz olarakta probiyotik olan reef salt kullandım aquaforest markasının fiyat olarak hem cok pahalı degil hemde birçok olumlu yorum söz konusu onuda bir inceleyin isterseniz detaylı tecrübem Yok ama iddialı bir ürün olduğunu düşünüyorum. 

Dalga motoru içinde bence acele etmeyin aynısından Alicam demişsiniz cok daha güzelleri var sump olmadığı icin sirkülasyon cok önemli olacaktır zaten öneriler gelir kullananlardan zaten şimdilik cok bi tortu olmayacağı icin zamanla kendiniz de araştırırsınız showroomlarda model görürsünüz. Filtreyi de kuvvetli alırsanız zaten bir süre de olsa idare eder. Yelpaze gibi su basan motorlar da düşünebilirsiniz kup olsa ben ondan alırdım. Aklınızda bulunsun araştırırken iyi oluyor fikir sahibi olmak.

Ps içinde aklınızı bulandirmak istemem ama sonra İcinizde kalmasın tunze modellerine bakmanızı öneririm sizin haciminize göre özellikle tunze 9004  az yükle 9001 

Hayırlı olsun :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben kurulum yaparken aktif karbon kullandım suyun bulanıklığını inanılmaz şekilde alıp cam gibi yapıyor dilerseniz bir deneyin  ilk koyarken araştırıp koyarsanız herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Tuz olarakta probiyotik olan reef salt kullandım aquaforest markasının fiyat olarak hem cok pahalı degil hemde birçok olumlu yorum söz konusu onuda bir inceleyin isterseniz detaylı tecrübem Yok ama iddialı bir ürün olduğunu düşünüyorum. 

Dalga motoru içinde bence acele etmeyin aynısından Alicam demişsiniz cok daha güzelleri var sump olmadığı icin sirkülasyon cok önemli olacaktır zaten öneriler gelir kullananlardan zaten şimdilik cok bi tortu olmayacağı icin zamanla kendiniz de araştırırsınız showroomlarda model görürsünüz. Filtreyi de kuvvetli alırsanız zaten bir süre de olsa idare eder. Yelpaze gibi su basan motorlar da düşünebilirsiniz kup olsa ben ondan alırdım. Aklınızda bulunsun araştırırken iyi oluyor fikir sahibi olmak.

Ps içinde aklınızı bulandirmak istemem ama sonra İcinizde kalmasın tunze modellerine bakmanızı öneririm sizin haciminize göre özellikle tunze 9004  az yükle 9001 

Hayırlı olsun :)  
Berk Bey yorumunuz için teşekkür ederim.

Aktif karbon yada elyaf şuan uygulamayacağım. Çünkü şelale filtre almadım. Gerekte görmüyorum bulanıklık gitsede bir süre canlı nasıl olsa koymayacağım. Acelem yok o yüzden. Bulanıklığı dertte etmiyorum okuduğum birçok kurulumda geçici bir süre olduğunu gördüm bende de olacak haliyle.

PS siparişini verdim artık. Tunze ikinci elde düzgün bulamadım sıfır fiyatlarıda gereksiz pahalı. Yani tunze almak yerine o maliyete sump yapıp sumpa PS koyabilirdim. O yüzden bu PS de karar kıldım.

Dalga motoru biraz sesli çalışıyor. İleride dediğiniz gibi yapıp daha kaliteli bir motora geçmeye karar verdim. Önerilere açığım.

Evet ses sorununuz yoksa o modelden daha pahalı olur tunze. Hayırlı olsun madem aldıysanız. Aktif karbon sadece bulanıklık icin degil zaten kimyasal olarak suda uçuşan bazı maddeleri kendi içine suZdugu icin suyu temizliyor yanı sadece görüntü degil efektif oluyor fakat ben unuttum sump olmadığını Cunku sizin koymaniz icin şelale filtre gerekli. 

Dalga motoru icin 1 tNe daha güçlü alabilirsiniz diye düşünüyorum rw4 size yetecektir bence hayli güçlü ve kontrol paneli var ayar icin. Bu is biraz bütçe meselesi bende rw4 260 lira olduğu icin daha ucuz modellere bakıyordum. Tunzenin bazı modelleri var yelpaze gibi üfleme yapıyor ona bakın dilerseniz fiyatı da 130 civarıydı. 6015 diye bir model de var kullanan cok dilerseniz ondan da düşünebilirsiniz. Ama konuştuğum birkaç tecrübeli kişi nereye çevirsem orayı dağıtıyor demişti yanı nokta şeklinde basınç verdiğini söylediler. Geniş acı ile verme konusunda hydor koralia lar güzel deniliyor dilerseniz bir bakın güce göre modeller var. 

Evet ses sorununuz yoksa o modelden daha pahalı olur tunze. Hayırlı olsun madem aldıysanız. Aktif karbon sadece bulanıklık icin degil zaten kimyasal olarak suda uçuşan bazı maddeleri kendi içine suZdugu icin suyu temizliyor yanı sadece görüntü degil efektif oluyor fakat ben unuttum sump olmadığını Cunku sizin koymaniz icin şelale filtre gerekli. 

Dalga motoru icin 1 tNe daha güçlü alabilirsiniz diye düşünüyorum rw4 size yetecektir bence hayli güçlü ve kontrol paneli var ayar icin. Bu is biraz bütçe meselesi bende rw4 260 lira olduğu icin daha ucuz modellere bakıyordum. Tunzenin bazı modelleri var yelpaze gibi üfleme yapıyor ona bakın dilerseniz fiyatı da 130 civarıydı. 6015 diye bir model de var kullanan cok dilerseniz ondan da düşünebilirsiniz. Ama konuştuğum birkaç tecrübeli kişi nereye çevirsem orayı dağıtıyor demişti yanı nokta şeklinde basınç verdiğini söylediler. Geniş acı ile verme konusunda hydor koralia lar güzel deniliyor dilerseniz bir bakın güce göre modeller var. 
Yelpaze şeklinde dediğiniz modeller için örnek verebilir misiniz? Ben tek motor olmasını istiyorum görüntü için ancak yetersiz gelecekse 2 de yapabilirim.

Evet zaten tanklar nano olunca fazla motoru görüntü kirliliği yapıyor. 

Tunze 6020 var mesela 2.500 l/h nette videoları da var yayvan bir üfleme sekli var küpe uygun diye düşünüyorum kapağı çıkarılıp normal dik olarakta kullananlar varmış. Zaten bu fiyatlarda ya bu yada hydor koralia bakabilirsiniz bence. Onunda litraji seri şeklinde devam ediyor aralarında 20-30 lira fark vardı sanırsam. 

Evet zaten tanklar nano olunca fazla motoru görüntü kirliliği yapıyor. 

Tunze 6020 var mesela 2.500 l/h nette videoları da var yayvan bir üfleme sekli var küpe uygun diye düşünüyorum kapağı çıkarılıp normal dik olarakta kullananlar varmış. Zaten bu fiyatlarda ya bu yada hydor koralia bakabilirsiniz bence. Onunda litraji seri şeklinde devam ediyor aralarında 20-30 lira fark vardı sanırsam. 
Tunze 6020 videolardan anladığım kadarıyla tek başına yeterli gelecektir. Baya yaygın ve güçlü akıntı veriyor gibi görünüyor.Şimdilik ilk mercana kadar bekleyeceğim. Sıkıntı olması durumunda 6020 alabilirim.

Evet benimki kup olsa onu düşünecektim fakat dikdörtgene biraz ters oluyor. Banada bu forumdan birisi önermişti :)  

Rw4 önerisi gelmiş onu cok öneren var. Ama ürün pahalı tabiki 270 lira civarı bisey sanırım. Kişisel olarak bana pahalı gelmişti. Ve tunze ucuz olmasına rağmen her ürününü bu ısın mühendisliğine ideal üreten bir marka sorun çıkarmaz güvenebilirsiniz bu rw4 cin mali sorun yaşayanlar da cok olmuş. 

Duruma göre bakılır 2. El rw4 bulursunuz belkı 6020 sıfır fiyatına basa bas gelir. 

Bir güncelleme: Refraktometrem geldi. Ayarladığım tuzluluk 1.022 olmuş. 300 gr daha ekledim ve 1.024 e getirdim. Akvaryum net su miktarının 110 lt olduğunuda bu verile ile hesapladım. Kum kaya hariç 110 lt su var. Bugün PS kargo ile teslim edilecek.Refraktometrenin ne kadar büyük bir kolaylık olduğunu anladım. 100 Tl ye aldım. Önerim 40-45 Tl  hidrometreye boşa para vermeyin. 60 daha koyun bu kaya gibi aleti alın. Anlık olarak çok net cevaplar vermesi çok büyük bir kolaylık.

Dalga motoru konusunda fiyatı çok yükselmiş. RW 4 eski yorumlarda 160 Tl ye sıfır satılıyormuş. Şuan 2. el fiyatları bu. Tabi işlevleri çok hoşuma gitti dalga modu güç ayarı gibi özellikler çok başarılı. Ama o fiyat bandına çıkmayı düşünmüyorum açıkcası. 2. el temiz garantili bir ürün bulursam alabilirim sıfır almak durumunda kalırsam tunzeden yana tercih yapacağım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar