Keşfet

60*30*35 İLE TUZLU SUYA MERHABA

Sinan_ozhan

Yeni Üye
Merhaba hobiye gönül veren değerli arkadaşlar. Uzun süredir mecburi sebeplerden hobiye vermiş olduğum aradan artık uyanma vakti geldi deyip ,tuzlu su dünyasına adım atmak üzereyim. Tatlı su akvaryumlarında epey zaman geçirmiş olup en son bitkili 200 lt de son vermiştim. Şimdi ise kendi sınırlarım doğrultusunda başarıya ulaşacağımı ümid ediyorum.Her ne kadar tatlı suda epey tecrübe sahibi olsam da bir sürededir gerekli incelemelerim sonucunda daha zor bir noktaya geçtiğimi anladım. Ancak forumda üye olmadığım süre zarfında geçirdiğim zamanda çok yardımcı arkadaşlar bulabileceğime de emin oldum.Şimdi yazımı daha fazla uzatmayıp size toparlamaya başladığım ve eksikleri de birlikte çözmeye çalışmayı Ümit ettiğim sistemimi nacizane paylaşayım. Tank başlıkta da yazdığım 60*30*35 tahmini 65 lt arkadan sumplu innovative marine nuvo 16 modeli bir akvaryum. Bunun aydınlatmasını yine o markanın tamamlayıcısı skkye light 15w led 10K ve 15w 456nm iki ürün ile yapacağım.ps olarak uyumlu olması gerektiğini düşünerek ghost modeli olan ürünü tercih ettim.Ürünler 1 hafta içinde elimde olacak,geri kalan ve anladığım kadarı ile en önemli nokta olan kum ,tuz ve Kaya eksiklerimi sizlerin önerileri ile halletmek isterim. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ettiğimden buradan temin edebilme imkanım olacak şekilde paylaşımını bulunduğum sisteme tavsiyelerinizi sebepleri ile beklemekteyim. Kurulum aşamasında da elimden geldiğince paylaşımlar yapmayı ümid ederek sözü konunun uzmanlarına bırakıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 45916

Ekli dosyayı görüntüle 45917

Ekli dosyayı görüntüle 45915

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlısı olsun..

Başarılı ve sorunsuz bir başlangıç olması ve sürdürülebilir bir nano olması dileklerimle 

Keyifli hobiler 

Teşekkür ediyorum, var mıdır bana yardımcı olabilecek arkadaşlar peki?Sisteme uygun kum ve tuz marka model,mümkün ise İst.avrupa yakası alınabilecek yer?ne beslenecek derseniz tankın hacmine uygun 3-5 balık ve gerekli temizlik canlıları.mercan olarak zoa,anemon,xenia coral gibi canlılar düşünüyorum.yani ilk tecrübede mümkün olduğunca riski az türler

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Bahsettıgınız ekıpmanları ve tankı nereden temın edıceksınız

Görüntüdeki Ürünler alındı , yurt dışından yakın bir arkadaşım önümüzdeki hafta getiriyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar tekrar merhaba.ürünler elime ulaştı.kayaları tasarım çalışması yapmak için öylesine koydum.sizce çok mı kaya ekledim,yoksa bazı yorumlarınız olacak mı?
0f513de32abae6e8cbf07eb664a51a84.jpg

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mşllh  ekipman hakkında bilği verirmisin

Ekipmanlar yukarda belirttiğim gibi,kaya yı caribsea 8 kg aldım,resimdeki gibi oldu.nature's ocean canlı kum aldım 9 kg.tuz da henüz alamadım,ancak bulabilirsem red sea coral pro olacak.kaya çok mu olmuş arkadaşlar

Tasarım cok iyi gorunuyor sag ustteki kayayı cıkarırsanız bence son nokta olur.

Bence çok değil kayalar sistemi yürüten en önemli kısım bence ne kadar kaya o kadar iyi tank bakteri :)  

Dekor güzel görünüyor. Kaya miktarı iyi. Gökhan bey  gibi ps ne kadar  kuvvetli olsa da kayanın bol olmasını isteyenlerdenim.

Çok teşekkürler,ozaman biraz sıkı dizayn yapıp hacimsel yer açalım taş çıkarmadan

Hayırlı olsun, gayet güzel görünüyor.

kolay gelsin güzel olmuş, ileride yan camları temizlemek isterseniz zorlanırsınız ben olsam soldakini alıp kalan iki kayaya ortaya getirirdim..

Konu görüntüleyen kullanıcılar