Sinan_ozhan
Yeni Üye
Merhaba hobiye gönül veren değerli arkadaşlar. Uzun süredir mecburi sebeplerden hobiye vermiş olduğum aradan artık uyanma vakti geldi deyip ,tuzlu su dünyasına adım atmak üzereyim. Tatlı su akvaryumlarında epey zaman geçirmiş olup en son bitkili 200 lt de son vermiştim. Şimdi ise kendi sınırlarım doğrultusunda başarıya ulaşacağımı ümid ediyorum.Her ne kadar tatlı suda epey tecrübe sahibi olsam da bir sürededir gerekli incelemelerim sonucunda daha zor bir noktaya geçtiğimi anladım. Ancak forumda üye olmadığım süre zarfında geçirdiğim zamanda çok yardımcı arkadaşlar bulabileceğime de emin oldum.Şimdi yazımı daha fazla uzatmayıp size toparlamaya başladığım ve eksikleri de birlikte çözmeye çalışmayı Ümit ettiğim sistemimi nacizane paylaşayım. Tank başlıkta da yazdığım 60*30*35 tahmini 65 lt arkadan sumplu innovative marine nuvo 16 modeli bir akvaryum. Bunun aydınlatmasını yine o markanın tamamlayıcısı skkye light 15w led 10K ve 15w 456nm iki ürün ile yapacağım.ps olarak uyumlu olması gerektiğini düşünerek ghost modeli olan ürünü tercih ettim.Ürünler 1 hafta içinde elimde olacak,geri kalan ve anladığım kadarı ile en önemli nokta olan kum ,tuz ve Kaya eksiklerimi sizlerin önerileri ile halletmek isterim. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ettiğimden buradan temin edebilme imkanım olacak şekilde paylaşımını bulunduğum sisteme tavsiyelerinizi sebepleri ile beklemekteyim. Kurulum aşamasında da elimden geldiğince paylaşımlar yapmayı ümid ederek sözü konunun uzmanlarına bırakıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 45916
Ekli dosyayı görüntüle 45917
Ekli dosyayı görüntüle 45915
Ekli dosyayı görüntüle 45916
Ekli dosyayı görüntüle 45917
Ekli dosyayı görüntüle 45915
Moderatör tarafında düzenlendi: