Keşfet

60 50 50 deniz akvaryumu

Aliuygar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ali uygar bakkalcıoğlu
Arkadaşlar herkese merhaba, üniversite yıllarında kurduğum 60lt lik nano tanktan 8 yıl sonra, tekrar aranızdayım. Yaklaşık 4 hafta önce Eskişehir'de Burak Akvaryum'un sahibi Hasan arkadaşım ile yeni bir tank kurdum. Gerçi çok kısa süre içerisinde tankı 100 50 50 yapmayı düşünüyoruz; ama şimdilik tankım bu. Tankı kurduğumdan beri bir çok sorun yaşadım; ama sağolsun Hasan her zaman bana yardımcı oldu, şimdilik sorunları atlatmış gibiyiz, zoe polypler dışında. Zoelar ilk kuruşumdan bu yana harika açıyorlardı fakat şu an yarım yamalak açıyorlar. Su değerlerinde bir terslik yok sayılır nitrit 0.1 dışında, neden olabilir? Akıntı üzerlerine gelmiyor, tuzluluk 1024 sıcaklık 23-24 arası. Sumpta, devir daim motoru einhel, ps bubblemagus nac.3.5, biyotop, seramik, filtre ve biyosünger kullanıyorum. Kayalarımın hepsi canlı kaya, sump net su 42 lt. Şimdiden herkese teşekkürler.

IMG_9337.MOV
Ekli dosyayı görüntüle 41395

Ekli dosyayı görüntüle 41396

Merhabalar

Öncelikle hayırlı olsun diyelim.

Görüşüm bu tanka fazla hızlı bir şekilde (4 hafta yazmışsınız) canlı girişi yapılmış olduğu yönünde ki keza bu canlı yüküne doğru orantılı 60 cm de yaşayacak canlı seçimleri de yanlış bu bağlamda tank ekipmanı bu canlı yükünü kaldırabilecek güçte değil.seçilen medyalar zaman içerisinde  size tortu ve pislik tutabilecek nitelikte medyalar olup buda size  nitrat olarak dönüş yapacak nitelikte.

içeride ki sirkülasyon motoru yeterlimi . Eğer yeterli değilse bu zaten yetersiz olan ps in verimini daha da etkileyecektir sirkülasyon olamalı ki ps için aşağı birşeyler insin tortu pislik yani su iyice karşşın köşede bucakta  hareketsiz yer kalmasın

ısı düşük gibi geldi 25-26 dereceler daha iyi olur düşücesindeyim. Birde buharlaşan su için bir önlem aldınız mı tatlı su ekleme ünitesi gibi.

biraz fazla eleştirel oldu ama bu sizin için hatta  ilerisi için daha büyük sorun ve hayal kırıklıkları yaşamamanız için 

saygılarımla

Tekrar merhaba. Akvaryumu kurarken akvaryumcunun suyunu kullandık. Canlı girişini o yüzden erken yaptım. Sirkülasyon motoru oldukça kuvvetli, yarım hızında kullanıyorum, tam hızla kullandığım zaman akvaryumun içinde fırtına çıkıyor. :)  Bu arada ps i 300 lt ye kadar yeterli diye koydum; ama şimdi siz söyleyince kafama takıldı. Sumpı yapan kişiler sumpı hatalı yapmıştı, ps doğru çalışsın diye 10 cm biyosüngerle yükselttim. Isıyı arttıracağım dediğiniz gibi. Bu arada canlı seçimi konusundaki hatalarım nelerdir? 

Tekrar merhaba. Akvaryumu kurarken akvaryumcunun suyunu kullandık. Canlı girişini o yüzden erken yaptım. Sirkülasyon motoru oldukça kuvvetli, yarım hızında kullanıyorum, tam hızla kullandığım zaman akvaryumun içinde fırtına çıkıyor. :)  Bu arada ps i 300 lt ye kadar yeterli diye koydum; ama şimdi siz söyleyince kafama takıldı. Sumpı yapan kişiler sumpı hatalı yapmıştı, ps doğru çalışsın diye 10 cm biyosüngerle yükselttim. Isıyı arttıracağım dediğiniz gibi. Bu arada canlı seçimi konusundaki hatalarım nelerdir? 
elinizde ki ps 100-300 lt tank için uygun der fakat çok efektif bir ps değildir bu tank için benim önereceğim bu markada  min curve5 veya curve 7 dir

bu ps i ben 65 lt nano tankımda kullanıyorum bana da yetmiyor :D

60 cm tankta tang balığı için uygun değildir özellikle 2 adet tang için hiç uygun değildir kendileri küçük seçilmiş olabilir fakat tang geniş yüzme alanı ister  aşağı yukarı değil geniş olarak sağa sola uzun bir mesafe yüzmek ister depar atar doğası bu  kendi büyüme hormonları için geniş alanda  yüzemeyen ve dar alanda kalan tang hormonel bozukluk yaşar ve hastalığa açık bir yapısı olur küçük alanda stres vb faktörlerden dolayı beyaz benek vb hastalıklar baş gösterir.

Anladım;  gerçi dediğim gibi, tankı 100 50 50 yapacağım kısa zamanda, yaptığım zaman da, güçlü bir ps alacağım. Tangleri takip edeceğim, eğer bir stres belirtisi görürsem, akvaryumcuma geri götürürüm. Peki zoelar neden yarım yamalak açıyor? Bir fikriniz var mı? 

Anladım;  gerçi dediğim gibi, tankı 100 50 50 yapacağım kısa zamanda, yaptığım zaman da, güçlü bir ps alacağım. Tangleri takip edeceğim, eğer bir stres belirtisi görürsem, akvaryumcuma geri götürürüm. Peki zoelar neden yarım yamalak açıyor? Bir fikriniz var mı? 
Dediğim gibi bir su tamamlama sistemi yoksa günlük tuzluluk farkı buna bağlı değer farklılıkları yapabilme ihtimali var

Genel kabul görmüş tecrübelere dayalı zoa problemleri ;zoa yı rahatsız edecek küçük canlılar su paremetlereli nitriten bahsetmişsiniz mesela Kh ph olanları akıntı vb birçok etken olabilir konuyu testler ve gözlemler le çözmek gerekir tuzluluk doğru mu nasıl ölçülüyor refraktometre ile mi yoksa ibreli bir hidrometre mi kullanılıyor bunlar bile bir etken bence 

Burada kriteri erime varmı küçülme ve jelimsi bir oluşum var mı bunlarıda gözlemek gerekli 

Herşeyden önemlisi bir test kiti ile su parametreleri ölçülüp su hakkında bilgi alırsak daha kolay bir tanı konulabilir NO2+NO3+Kh +tuzluluk (doğru ölçülmüş bir tuzluluk refraktometre ile)

Aklıma gelenler bunlar şimdilik 

No2 0.1 no3 10-15 arası, tuzluluğu refraktometre ile ölçüyorum. Refraktometreyi kalibre ettim ilk aldığımda. Su tamamlama işini şu an kendim hallediyorum. Günlük 1.5 lt kadar su kaybı oluyor, erikli su ekliyorum. Kh 7,mg 1380 ca 420, ph 8. Test kitim jbl test lab. Akıntı üzerlerine gelmiyor. Aydınlatma için hopar armatür 6lı; ama ben 3 mavi 1 pembe t5 kullanıyorum. Erime yok, uçlarından azıcık açıklar, bir kısmı tamamen açık. Tamamen kapalı olan yok;  ama ilk zamanlar çok daha güzel açıyorlardı..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar